fbpx

Nad pričakovanji! Thermal Spa Resort Warmbad – Villach

Sprostitev, Toplice

Tokrat smo za vikend destinacijo izbrali sosednjo Avstrijo. The Thermal Spa Resort of Warmbad-Villach. Le dobro uro vožnje iz Ljubljane.

Tokrat smo za vikend destinacijo izbrali sosednjo Avstrijo. In sicer natančneje The Thermal Spa Resort of Warmbad-Villach. Le dobro uro vožnje iz Ljubljane. Blizu, enostavno dostopno in predvsem lepo. In kako bi opisala naše doživetje? Nad pričakovanji.

15
Za namestitev smo izbrali Hotel Karawankenhof, in lahko rečem, da je zelo prijazen tudi družinam in otrokom… ponuja za vsakega nekaj. Ko smo prišli v sobo smo bili vsi trije navdušeni nad prostornostjo sobe, in tudi nad podarjeno »terme« torbo! Torbo v kateri so bili plašči, brisače in natikači za vse tri, že pripravljeni za odhod na bazene. In sledil je hitri ogled. Poleg prostornih sob, nad katerimi smo bili presenečeni hotel najmanjšim ponuja otroški klub in varstvo v Croco Clubu, doživetje v Fun območju bazenov in še več… V nadaljevanju. Seveda nismo potrebovali dolgo, in že smo bili v kopalkah. Kaj pa se lahko pričakuje od otroka starega 8 let. Gremo, gremo, gremo… In ko smo končno prišli na bazene, je bilo slišati samo …vau….

Termalni bazenski kompleks se razprostira na več kot 1100 m2 in je arhitekturno odlično zasnovan. Bazeni, plaže, prostori za počitek, atrakcije, savne, spa, hamam in fitnes (zunanji ter notranji) so razporejeni v 4 nadstropjih – nivojih, ki se med seboj pregledno povezujejo v razgibanem, odlično izkoriščenem in neverjetno prijetnem ambientu. Resnično vrhunsko zasnovano. Sam vodni park ponuja res obilo zabave s številnimi atrakcijami, ki jih redko doživiš na enem mestu. Zabavni bazeni s svetlobnimi efekti, hitra reka »Crazy river« in trije edinstveni tobogani, vremenski stolp, kjer lahko uživaš sile narave na svoji koži, whirpool in različni termalni bazeni, tudi zunanji, ter za konec še 25m dolg olimpijski bazen, da se lahko res naplavaš. Vse to ti ponuja dovolj živahnosti in raznolikosti, da še tako aktivnemu otroku nikakor ne postane dolgčas in noče in noče ven iz vode… Ti sam, pa tudi ne.

Kaj dosti več v petek popoldan nismo uspeli, saj se je na bazenih dogajalo preveč dobrega. Sledila je večerja. In če smo v hotelih navajeni tisto klasično hotelsko hrano »menza style« smo bili tokrat prav navdušeni. V tem hotelu si deležen pravih kulinaričnih doživetij. Glavni kuhar favorizira tradicionalne lokalne recepte, ki jih bogati s sredozemskimi elementi in jim daje moderno interpretacijo. Tokrat smo uživali v odličnem bifeju solat in sladic ter postreženem 4 hodnem meniju. Seveda pa ni manjkal bogat otroški bife, kjer si je najmlajša sestavila jed po svojem domišljijskem okusu. Res užitek med Alpami. Absolutno nad pričakovanji. Sama sem gurman, torej je bilo to mesto res zame.

Sobotno jutro smo namenili sprehodu po čudoviti okolici in parku v termah. Tukaj lahko hitro hodiš, tečeš ali pa se samo sprehodiš skozi naravno krajino in uživaš v pogledu na vrhove Karavank. Zaradi svoje lege je Warmbad – Villach, ki je na meji Avstrije, Italije in Slovenije , odlična izhodiščna točka za raziskovanje kulture v regiji Alpe Adria. V samo dveh urah ste lahko v Vidmu, Gardu, Trstu, Ljubljani ali Triglavskem narodnem parku… Mi smo se tokrat namenili samo do jezera, z termalnimi vrelci, v neposredni bližini hotela. Bilo je osvežujoče. A hoja nas je kar izčrpala.

Popoldan smo namenili razvajanju. Masaže, savne.. in zame hamam, čisto pravo razvajanje v turškem stilu. Napolnila sem si baterije! Najprej v mokri turški savni, nato piling kateremu je sledila masažo s peno mila. … to je nekaj, kar bi resnčno morala vsak ženska doživeti vsaj enkrat…. In kako zelo vesela sem bila, da sem odkrila ta kraj. Sem se zagotovo vrnem s prijateljicami. Celoten ambient je čudovit. 

9
Preostali del družine pa je v tem času užival na bazenu. Da pa je bila zabava za našo najmaljšo še večja, v hotelu, ponujajo otrokom možnost plavanja z mono plavutjo in kostumom repa, kot ga ima morska delkica Ariella. Sicer se je potrebno na to predhodno naročiti. In tako se spremeniš v pravo morsko deklico in zaplavaš z eno plavutjo (repom), seveda pod skrbnim in strokovnim vodstvom učitelja sinhronega plavanja. Res enkratna animacija, ki ni na prvo žogo in je v resnici krajša šola sinhronega plavanja in traja eno uro. Zanimiva, koristna in predvsem drugačna.
Marko pa se je nato razvajal v Spaju. Spa območje, ki je veliko skoraj 2000 m² mu je ponudilo razvajanje ob sprostitveni masaži in savni ( finski, infrardeči, bio in turški). Za konec pa še nekaj spustov po toboganu. Ta dan smo zaključili v pravem slogu. Z okusno samopostrežno tematsko večerjo specialitet Alpe-Adria regije in ob prijetni glasbi v hotelskem lobiju.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Zadnji dan smo si po obilnem zajtrku privoščili plavanje v čisto pravi, naravni vodi, v bazenu, ki je direktno nad termalnim vrelcem. To je ena od posebnosti Warmbada, tako imenovana toplotna termalna voda, Urquellbecken. Eden največji izmed termalnih vrelcev polni bazen direktno skozi dno bazena, s tolikšnim pretokom, da se voda v bazenu, v celoti zamenja vsake 3 ure. Zato je voda v bazenu lahko povsem naravna, brez kakršne koli kemijske obdelave. Dno bazena ni betonirano ampak je prekrito s slojem okroglih rečnih kamenčkov, izpod katerih dejansko izvira voda direktno iz vrelca. Tu in tam lahko opaziš mehurčke zraka, ki privrejo z vodo iz tal. Ta voda je polna mineralov in je po njihovih besedah izredno ‘močna’. Pravijo da optimalno zdravi; kožo, mišice, žive, boleče kosti in razne druge težave. ‘Močna’ pomeni, da je priporočljivo biti v tej vodi največ 30 minut, za odrasle osebe. In res, te teh 30 minut najprej utrudi…. brez da bi karkoli počel. A počutje kasneje je fantastično. Kot da bi dobil krila, no vsaj zame je bilo tako.

In vse to je v tem kompleksu. Blizu, dostopno v kopalnem plašču in natikačih. Naš občutek je bil, da smo prišli za premalo časa glede na to kaj vse terme ponujajo. Nad pričakovanjem, resnično, tako osebje,…kakor tudi sam servis in ponudba.
Presenečeni smo bili, da smo šele sedaj odkrili, kaj se skriva tik za mejo in lahko rečem, da se bomo še vrnili.


Sledite nam


RSS Ustavi se!