fbpx

Rok Zalokar ambasador FJÄLLÄVEN in PRIMUS

Pohodništvo in gore, Zanimivosti

Rokova adrenalinska pot se je začela v plezalnih stenah, pri rosnih trinajstih letih. Dve leti kasneje je prvič poizkusil strmo smučanje (steep skiing) in se pri sedemnajstih prvič odpravil v Himalajo. Svojo strast je pretvoril v vir zaslužka in tako kot gorski vodnik opravlja svojo sanjsko službo. Pot ga je popeljala na številne alpinistične ekspedicije po svetu: v Peru, Kirgizistan, Tibet, Nepal in Indijo. Zadnje čase poletja preživlja v Alpah, pozimi pa je razdvojen med Evropo in Aljasko.

Rok je letos postal Fjällräven in Primus ambasador in pravi, da se sodelovanja zelo veseli.

“Všeč mi je robusten in trajnosten dizajn, občutek varnosti, ko si v snežnem viharju nataknem kapuco in zapnem zadrgo.”

Njegov poklic je namreč nepredvidljiv, tako kot je nepredvidljivo vreme v gorah, kjer je dobra in vzdržljiva oprema nujno potrebna.

Tudi na strani Fjällrävna in Primusa so nad sodelovanjem navdušeni.

Sanela Krisat, namestnica operativnega direktorja in vodja marketinga v podjetju FENIX Outdoor Emerging Markets GmbH zato z veseljem pove:

“Veselimo se sodelovanja z Rokom kot ambasadorjem znamk Fjällräven in Primus in verjamemo, da bo prav to sodelovanje pripomoglo k še večji prepoznavnosti znamk na slovenskem trgu.”

Vir: Osebni arhiv Roka Zalokarja

Vse je lepše v dvoje. Roku družbo dela partnerica Petra, kulturna antropologinja in etnologinja in ravno tako navdušenka nad gorami. Skupaj sta ustanovila podjetje Vertical Adventures Slovenia, skozi katero ostalim navdušencem ponujata odprave na najlepše delčke sveta in jih učita, kako lahko sami varno odkrivajo vsa čudesa narave, ki nas obdajajo. Programi, ki jih ponujata vedno vključujejo aktivnosti na prostem, hkrati pa tudi novo znanje o kulturnih običajih, hrani in ljudeh, ki jih udeleženci srečujejo na svoji poti.

Kot ambasadorja znamk Fjällräven in Primus bosta sodelovala pri testiranju novih produktov ter kot pravi Rok:

“organizaciji edinstvenih aktivnosti, kjer bodo udeleženci spoznali dušo gorskega vodništva in preizkusili Fjällräven in Primus izdelke.”

In dodal:

“S Petro naju zelo veseli, da gre za zelo tesno sodelovanje. Veselim se tudi obiska Fjällräven Classic in sorodnih dogodkov, ki jih vsako leto organizirajo pri Fjällrävnu.”

Je pa povezava med Rokom in Fjällrävnom in Primusom obstajala že prej:

“Ko sem se prvič peljal iz Kirune proti Riksgränsnu, sem imel občutek da sem tukaj doma. Zaljubljen sem v zimo, obožujem sever, prav od tod pa izvirata Fjällräven in Primus.”

 

O ZNAMKAH

FJÄLLÄVEN
Znamka izhaja iz majhnega švedskega kraja po imenu Örnsköldsvik. Na prostoru, kjer se mogočne gore srečajo z morjem je Åke Nordin ustanovil blagovno znamko, katere cilj je narediti naravo lažje dostopno in vsakega posameznika ozavestiti o njeni pomembnosti za naše preživetje. Fjällräven pooseblja švedsko preprostost in praktičnost, hkrati pa ne pozabi na prijaznost, ki jo dolguje naravi. Biti najboljši pri proizvodnji outdoor opreme in v harmoniji z naravo pomeni vedno stremeti k inovativnim in trajnostnim rešitvam. To vključuje uporabo recikliranih in organskih materialov, impregnacijo brez PFC in razvoj produktov, ki jih bodo vzljubile in nosile generacije.

PRIMUS
Začelo se je v Stockholmu leta 1892, ko sta F.W. Lindqvist in J.V. Svenson skovala prvi kerozinski štedilnik. Bil je prvi, od tod ime Primus. Znamka stremi k temu, da imajo ljubitelji narave vso svobodo pri svojih avanturah in raziskovanjih. Vodi jih misel, da je vsak dan lahko dan za avanturo, ne glede na to ali se odpravimo na plezanje v Himalajo, ali pa na sproščen sprehod skozi gozd, na treking skozi Mongolijo, ali na piknik na plažo. Prav iz tega razloga že 125 let namenjajo oblikovanju in izpopolnjevanju opreme za kuhanje in pripravo hrane na prostem, ki je prilagojena avanturam vseh oblik. Velike ali majhne, avanture se začnejo z dobrim obrokom.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.