fbpx

Romantične Benetke

Mesta, Potovanja

Romantične Benetke Benetke so eno izmed najbolj slikovitih mest Italije, ki leži v laguni na majhnih otokih in med kanali.

Romantične Benetke Benetke so eno izmed najbolj slikovitih mest Italije, ki leži v laguni na majhnih otokih in med kanali. Znane so po številnih romantičnih mostovih, prelepi arhitekturi, ozkih ulicah, številnih palačah, cerkvah in muzejih. Hiše, ki stojijo na lesenih kolih v morju, trgi, polni golobov, mostički, gondole – vse to daje Benetkam pravo romantično vzdušje.

cruise-ship-1156012_960_720

Najstarejši most Rialto

Ena izmed znamenitosti je Canal Grande ali Veliki kanal, ki se vije čez središče Benetk in deli mesto na dvoje. Prečkajo ga trije mostovi: Rialto, Scalzi in Accademia. Most Rialto je najstarejši most, ki je bil prvotno lesen, nato pa so zgradili kamnitega.

italy-74477_960_720

Bazilika sv. Marka

Trg Svetega Marka je osrednji trg v Benetkah, kjer stoji Bazilika sv. Marka, Campanile in Doževa palača. Baziliko sv. Marka so pričeli graditi leta 832, da bi vanjo shranili truplo Sv. Marka. Je zelo razkošna stavba s številniki mozaiki, prelepim pročeljem in marmornatimi tlemi. Najbolj sloviti so štirje pozlačeni konji nad glavnim vhodom, originale pa zaradi onesnaženega zraka hranijo v galeriji. Najslavnejša je oltarna podoba Pala d’Oro, ki je okrašena z več kot 2600 biseri, rubini, smaragdi in drugimi dragimi kamni.

Razmišljanja uporabnikov portala over.net o Benetkah.

Naslovna fotogradija:  “Canal Grande Chiesa della Salute e Dogana dal ponte dell Accademia” – Wolfgang Moroder

 

Oglasno sporočilo


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!