fbpx

Slovenci se letos manj pritožujemo nad storitvami turističnih agencij

Novice

Ivo Mulec: Nekateri gostje že odhajajo na pot z grožnjo, da nas bodo prijavili Zvezi potrošnikov Slovenije Ljubljana – Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) nadaljuje akcijo Turistične agencije na očeh javnosti, v kateri potrošniki sodelujejo z izpolnitvijo anketnega vprašalnika in na primeru opišejo svoje izkušnje s turistično agencijo. Grčija (na našem posnetku je otok Santorini) sodi […]

Ivo Mulec: Nekateri gostje že odhajajo na pot z grožnjo, da nas bodo prijavili Zvezi potrošnikov Slovenije

Ljubljana – Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) nadaljuje akcijo Turistične agencije na očeh javnosti, v kateri potrošniki sodelujejo z izpolnitvijo anketnega vprašalnika in na primeru opišejo svoje izkušnje s turistično agencijo.

Grčija (na našem posnetku je otok Santorini) sodi med države, kamor potovalne agencije odpeljejo počitnikovat največ Slovencev.

Za letošnjo poletno turistično sezono (od začetka aprila do konca oktobra) so prejeli precej manj pritožb (le 36) kot v preteklosti. Nanašale so se predvsem na namestitev, zavajajoče oglaševanje agencij in nestrokovnost turističnih vodnikov. Ivo Mulec, direktor mariborske agencije Van Gogh, pa meni, da bi zaradi pristranskosti ZPS tudi potovalne agencije morale imeti protiutež potrošniški zvezi, ki bi varovala interese agentov


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.