fbpx

Slovenci se letos manj pritožujemo nad storitvami turističnih agencij

Novice

Ivo Mulec: Nekateri gostje že odhajajo na pot z grožnjo, da nas bodo prijavili Zvezi potrošnikov Slovenije Ljubljana – Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) nadaljuje akcijo Turistične agencije na očeh javnosti, v kateri potrošniki sodelujejo z izpolnitvijo anketnega vprašalnika in na primeru opišejo svoje izkušnje s turistično agencijo. Grčija (na našem posnetku je otok Santorini) sodi […]

Ivo Mulec: Nekateri gostje že odhajajo na pot z grožnjo, da nas bodo prijavili Zvezi potrošnikov Slovenije

Ljubljana – Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) nadaljuje akcijo Turistične agencije na očeh javnosti, v kateri potrošniki sodelujejo z izpolnitvijo anketnega vprašalnika in na primeru opišejo svoje izkušnje s turistično agencijo.

Grčija (na našem posnetku je otok Santorini) sodi med države, kamor potovalne agencije odpeljejo počitnikovat največ Slovencev.

Za letošnjo poletno turistično sezono (od začetka aprila do konca oktobra) so prejeli precej manj pritožb (le 36) kot v preteklosti. Nanašale so se predvsem na namestitev, zavajajoče oglaševanje agencij in nestrokovnost turističnih vodnikov. Ivo Mulec, direktor mariborske agencije Van Gogh, pa meni, da bi zaradi pristranskosti ZPS tudi potovalne agencije morale imeti protiutež potrošniški zvezi, ki bi varovala interese agentov


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!