fbpx

Tiranozaver naj bi imel odličen voh

Novice

Calgary – Tiranozaver naj bi imel odlične vohalne sposobnosti, kar je še ena od lastnosti, ki tega krvoločnega plenica potrjuje v vlogi kralja dinozavrov, ugotavljajo kanadski paleontologi. Prepričani so tudi, da je imel boljši vid od sokola in da je lahko tekel hitreje od človeka. foto: Reuters Trojica znanstvenikov z univerze v kanadskem Calgariju je […]

CalgaryTiranozaver naj bi imel odlične vohalne sposobnosti, kar je še ena od lastnosti, ki tega krvoločnega plenica potrjuje v vlogi kralja dinozavrov, ugotavljajo kanadski paleontologi.

Prepričani so tudi, da je imel boljši vid od sokola in da je lahko tekel hitreje od človeka.

foto: Reuters

Trojica znanstvenikov z univerze v kanadskem Calgariju je pri preučevanju lobanje tiranozavra, ki je po Zemlji lomastil v obdobju krede pred 65 milijoni let, odkrila, da je imel v možganih velik del namenjen vohalnemu delu. To so odkrili s primerjanjem dela možganov, ki ga vohalnemu organu namenjajo ptice in sesalci, ki se močno zanašajo na svoje vohalne sposobnosti pri odkrivanju svojega plena ali mrhovine….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.