fbpx

Tiranozaver naj bi imel odličen voh

Novice

Calgary – Tiranozaver naj bi imel odlične vohalne sposobnosti, kar je še ena od lastnosti, ki tega krvoločnega plenica potrjuje v vlogi kralja dinozavrov, ugotavljajo kanadski paleontologi. Prepričani so tudi, da je imel boljši vid od sokola in da je lahko tekel hitreje od človeka. foto: Reuters Trojica znanstvenikov z univerze v kanadskem Calgariju je […]

CalgaryTiranozaver naj bi imel odlične vohalne sposobnosti, kar je še ena od lastnosti, ki tega krvoločnega plenica potrjuje v vlogi kralja dinozavrov, ugotavljajo kanadski paleontologi.

Prepričani so tudi, da je imel boljši vid od sokola in da je lahko tekel hitreje od človeka.

foto: Reuters

Trojica znanstvenikov z univerze v kanadskem Calgariju je pri preučevanju lobanje tiranozavra, ki je po Zemlji lomastil v obdobju krede pred 65 milijoni let, odkrila, da je imel v možganih velik del namenjen vohalnemu delu. To so odkrili s primerjanjem dela možganov, ki ga vohalnemu organu namenjajo ptice in sesalci, ki se močno zanašajo na svoje vohalne sposobnosti pri odkrivanju svojega plena ali mrhovine….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.