fbpx

Toronto – reka knjig je preplavila ulice

Kultura, Zanimivosti

Kako bi izgledalo mesto, če bi namesto avtomobilov ceste preplavile knjige?

Reka knjig opozarja na problem cestnih zastojev.

Toronto je preplavljen z avtomobili, tako da se vožnja pogosto sprevrže v nočno moro z zgrešenimi zelenimi lučmi na semaforjih in vozniki, ki nepredvidljivo pospešujejo in zavirajo, da bi čim hitreje prišli na cilj.

Umetnik Luzinterruptus je Toronto napolnil z 10.000 knjigami. Umetniška instalacija, z imenom “Literatura proti Prometu”, je pred tem zaprla ceste v Madridu, New Yorku in Melbournu ter služi kot opomin na prezasedene ceste in nudi oddih od običajnega mestnega vrveža. Organizatorji so želeli, da bi literatura zavzela ulice in zavladala javnemu prostoru.

50 prostovoljcev je 12 dni pripravljalo razstavo. Knjige in njihove strani so osvetlili s šibko lučjo, ki spominja na kresničke ob vodi. Podarili so jih različni donatorji, obiskovalci pa so lahko knjige vzeli s seboj domov in jih na takšen način reciklirali.

Metka: “Kot piše že Poli so največje znamenitosti Sky Dome, pa CN Tower, Casa Loma. Imaš pa še mnogo manjših in sicer je cel kup muzejev-tehnični, muzej s čevlji, pa seveda njihove znamenite četrti-npr. kitajska. V torontu se najbolj splača potovati s podzemno, ker prideš res povsod, zunaj mesta pa z go-trainom. Obvezno se splača iti na Niagara slapove, tu mogoče prestopiti mejo in oditi na ameriško stran.”

Vir: Mothernaturenetwork

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.