fbpx

Toronto – reka knjig je preplavila ulice

Kultura, Zanimivosti

Kako bi izgledalo mesto, če bi namesto avtomobilov ceste preplavile knjige?

Reka knjig opozarja na problem cestnih zastojev.

Toronto je preplavljen z avtomobili, tako da se vožnja pogosto sprevrže v nočno moro z zgrešenimi zelenimi lučmi na semaforjih in vozniki, ki nepredvidljivo pospešujejo in zavirajo, da bi čim hitreje prišli na cilj.

Umetnik Luzinterruptus je Toronto napolnil z 10.000 knjigami. Umetniška instalacija, z imenom “Literatura proti Prometu”, je pred tem zaprla ceste v Madridu, New Yorku in Melbournu ter služi kot opomin na prezasedene ceste in nudi oddih od običajnega mestnega vrveža. Organizatorji so želeli, da bi literatura zavzela ulice in zavladala javnemu prostoru.

50 prostovoljcev je 12 dni pripravljalo razstavo. Knjige in njihove strani so osvetlili s šibko lučjo, ki spominja na kresničke ob vodi. Podarili so jih različni donatorji, obiskovalci pa so lahko knjige vzeli s seboj domov in jih na takšen način reciklirali.

Metka: “Kot piše že Poli so največje znamenitosti Sky Dome, pa CN Tower, Casa Loma. Imaš pa še mnogo manjših in sicer je cel kup muzejev-tehnični, muzej s čevlji, pa seveda njihove znamenite četrti-npr. kitajska. V torontu se najbolj splača potovati s podzemno, ker prideš res povsod, zunaj mesta pa z go-trainom. Obvezno se splača iti na Niagara slapove, tu mogoče prestopiti mejo in oditi na ameriško stran.”

Vir: Mothernaturenetwork

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.