fbpx

Toronto – reka knjig je preplavila ulice

Kultura, Zanimivosti

Kako bi izgledalo mesto, če bi namesto avtomobilov ceste preplavile knjige?

Reka knjig opozarja na problem cestnih zastojev.

Toronto je preplavljen z avtomobili, tako da se vožnja pogosto sprevrže v nočno moro z zgrešenimi zelenimi lučmi na semaforjih in vozniki, ki nepredvidljivo pospešujejo in zavirajo, da bi čim hitreje prišli na cilj.

Umetnik Luzinterruptus je Toronto napolnil z 10.000 knjigami. Umetniška instalacija, z imenom “Literatura proti Prometu”, je pred tem zaprla ceste v Madridu, New Yorku in Melbournu ter služi kot opomin na prezasedene ceste in nudi oddih od običajnega mestnega vrveža. Organizatorji so želeli, da bi literatura zavzela ulice in zavladala javnemu prostoru.

50 prostovoljcev je 12 dni pripravljalo razstavo. Knjige in njihove strani so osvetlili s šibko lučjo, ki spominja na kresničke ob vodi. Podarili so jih različni donatorji, obiskovalci pa so lahko knjige vzeli s seboj domov in jih na takšen način reciklirali.

Metka: “Kot piše že Poli so največje znamenitosti Sky Dome, pa CN Tower, Casa Loma. Imaš pa še mnogo manjših in sicer je cel kup muzejev-tehnični, muzej s čevlji, pa seveda njihove znamenite četrti-npr. kitajska. V torontu se najbolj splača potovati s podzemno, ker prideš res povsod, zunaj mesta pa z go-trainom. Obvezno se splača iti na Niagara slapove, tu mogoče prestopiti mejo in oditi na ameriško stran.”

Vir: Mothernaturenetwork

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.