fbpx

Umrl pravi kapitan Nemo, švicarski raziskovalec globin Jacques Piccard

Novice

V svojem domu na obali Ženevskega jezera je danes v 87. letu starosti umrl švicarski izumitelj in raziskovalec morskih globin Jacques Piccard. Piccard se je s podmornico Trst spustil na dno Marianskega jarka pri Filipinih, ki s skoraj 11.000 metri velja za najglobljo podmorsko točko. Foto: AP Znan je bil predvsem po tem, da se […]

V svojem domu na obali Ženevskega jezera je danes v 87. letu starosti umrl švicarski izumitelj in raziskovalec morskih globin Jacques Piccard.

Piccard se je s podmornico Trst spustil na dno Marianskega jarka pri Filipinih, ki s skoraj 11.000 metri velja za najglobljo podmorsko točko.

Foto: AP

Znan je bil predvsem po tem, da se je skupaj s kolegom Donom Walshom v podmornici z imenom “Trst” spustil na dno Marianskega jarka pri Filipinih, ki s skoraj 11.000 metri velja za najglobljo podmorsko točko.

Eden od zadnjih velikih raziskovalcev 20. stoletja, pravi kapitan Nemo, ki je šel globlje kot katerikoli drugi človek, se je rodil 28. julija 1922 v Bruslju. V Ženevi je študiral ekonomijo in mednarodne odnose, nato pa se je z letom 1950 povsem posvetil raziskovanju morskih lobin in nadaljeval z delom vse do 82. leta…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!