fbpx

Umrl pravi kapitan Nemo, švicarski raziskovalec globin Jacques Piccard

Novice

V svojem domu na obali Ženevskega jezera je danes v 87. letu starosti umrl švicarski izumitelj in raziskovalec morskih globin Jacques Piccard. Piccard se je s podmornico Trst spustil na dno Marianskega jarka pri Filipinih, ki s skoraj 11.000 metri velja za najglobljo podmorsko točko. Foto: AP Znan je bil predvsem po tem, da se […]

V svojem domu na obali Ženevskega jezera je danes v 87. letu starosti umrl švicarski izumitelj in raziskovalec morskih globin Jacques Piccard.

Piccard se je s podmornico Trst spustil na dno Marianskega jarka pri Filipinih, ki s skoraj 11.000 metri velja za najglobljo podmorsko točko.

Foto: AP

Znan je bil predvsem po tem, da se je skupaj s kolegom Donom Walshom v podmornici z imenom “Trst” spustil na dno Marianskega jarka pri Filipinih, ki s skoraj 11.000 metri velja za najglobljo podmorsko točko.

Eden od zadnjih velikih raziskovalcev 20. stoletja, pravi kapitan Nemo, ki je šel globlje kot katerikoli drugi človek, se je rodil 28. julija 1922 v Bruslju. V Ženevi je študiral ekonomijo in mednarodne odnose, nato pa se je z letom 1950 povsem posvetil raziskovanju morskih lobin in nadaljeval z delom vse do 82. leta…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.