fbpx

Z vlakom na ogled vojaške zgodovine v Pivko

Aktivnosti

SŽ podpirajo akcijo 40 dni brez alkohola – z vlakom na ogled vojaške zgodovine v Pivko

Obiščite muzejsko in doživljajsko središče, ki je nastalo na območju starih italijanskih vojašnic v Pivki in je bogato z vojaško-zgodovinsko dediščino tega območja.

Osnovni cilj projekta je na podlagi bogate vojaško-zgodovinske dediščine tega območja osnovati razgibano turistično središče, ki je namenjeno izobraževanju, raziskovanju in izjemnim doživetjem. Park vojaške zgodovine je rezultat močne volje ljubiteljev “vojaško zgodovinske” zapuščine v občini Pivka in na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, ki so v svoji vojaški dediščini prepoznali velik razvojni potencial.

Več o samem Parku, o urnikih ogledov in prireditvah, si lahko ogledate na spletni strani Parka vojaške zgodovine Pivka.

Kako priti do Parka vojaške zgodovine v Pivki?

Do Pivke se prepustite sproščujoči vožnji in klepetu ob opazovanju narave skozi okno vlaka. Od Postaje Pivka do muzeja vas loči le kratek sprehod po označeni poti.

Biba: “Mi smo šli na vlak z vozičkom brez problema. Še sprevodnik je pomagal dati voziček na vlak. Med vožnjo je bil voziček parkiran ob sedežu in je nekoliko oviral promet, vendar so bili tudi ostali potniki zelo uvidevni. Peljali smo se iz Domžal do Ljubljane, na sprehod po stari Ljubljani in zvečer nazaj. Pravo doživetje za našo triletnico in sedem mesečnika. Zdaj nas čaka samo še izlet z avtobusom.”

Vozni red vlakov v Pivko

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ-kartico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih;

• mladi od 12. do 26. leta s SŽ-kartico za mlade 30 odstotkov popusta;

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

• otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta;

• Turist vikend, ob sobotah in nedeljah – 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;

• skupine več 6 potnikov – 30 odstotkov popusta;

• družine s SŽ-kartico za družine – 40 odstotkov popusta za osebe, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Več o ponudbi, tudi vir besedila in fotografij: Slovenske železnice

Mnenja in izkušnje na forumu: Izleti po Sloveniji


Sledite nam


RSS Ustavi se!