Japonska

mapa

Podatki o državi

Tvoj nasvet?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nasveti popotnikov

Že najcenejši HOSTEL te pride cca 40 €/osebo. Hrana je relativno poceni, vize ne rabita.
Prevoz je hudičevo drag – če bi vzela 14dnevno karto za Shinkansen (hitri vlaki- bullet train) – cena cca. 600€/osebo.Drugače pa OBVEZNO navigacija (GPS) in potovalno sveto pismo – Lonely planet.Drugače pa čudovita dežela.(avtor:brancc)

Je izjemno varna dežela, vendar opozarjam – DRAGA. Da jih stroški ne bodo presenetili, mene je prišlo za 19 dni ekonomičnega bivanja 3.000 EUR (z letalsko karto, ki je bila 650 €). Bankomati so povsod, tako da naj imata navadno bančno kartico s sabo in še kakšnem mastercard za plan B. (avtor: brancc )

Hiroshima, Miyajima. Bolj umirjen tempo, manj ljudi. Miyajima je pa ful lep izlet, še posebej če si vzameš čas in se počasi vzpneš na vrh hriba. Če greste peš, s sabo obvezno nesite vodo in hrano. Slovita “vrata” so dopoldne v vodi, popoldne pa je oseka in se lahko sprehodiš do njih ter pri tem nabiraš školjke.

Matsushima-blizu Sendaia.Ogled otočkov iz ladje.
Kyoto-že sam sprehod po mestu je zanimiv. Je to, kar si danes predstavljamo pod tradicionalno japonsko-templji in lesene hiše, seveda pomešani z novo arhitekturo.
Himeji

Japonska je res precej draga. Leta 2004 sem za 1 dan dala 10.000 sit (prenočišče, hrana, lokalni prevoz, kakšna vstopnina). Še najbolj se splača, vzeti rail-pass, najti poceni hostel, nato pa s šinkansenom šibati gor in dol po japonski. V 2004 sem iskala bankomate, kjer bi lahko dvignila denar s Cirrusom, dokler nisem v časopisu prebrala, da se ti nahajajo na skoraj vsaki pošti.

Japonska varianta dunajskih zrezkov se imenuje donkatsu. Seveda se razlikuje od naših. Dobiš ga na vrhu skodelice riža. Meni je boljši, kot dunajski, ker je bolj sočen in mehek.

spalča se pogledat templje, ki so lepi in zanimivi
zanivi in lep je tudi umetni polotok Odajba, na katerem stoji kopija Kipa svobode, lepo se vidi znameniti rainbow brridge
tam je tudi velik nakupovanli center

hrana na japonskem mi niti slučajno ni bila všeč. sicer je bil zanimivega okusa kruh, ki je bil sladek. . zanimivo tudi, kako hrano ‘dajo v izložbo’ da lahko vidiš kaj je na jedilniku.
vsekakor pa se da preživeti tudi brez dunajskih zrezkov, ki jih tam ni, vsaj mi jih nismo zasledili če ne drugače z mc donaldsom

Matsushima, samurajska bitka v Yonezawi, Hida Takayama, Zao-san, vrtovi Kyota… festivali

Morda se da res tako… A bi znalo biti zelo neprijetno za storilca, ce ga dobijo, ker to ni obicajna praksa. Poleg tega so cene templjev nizke, cca 6EUR. Studentski popust je sedaj po novem do 16 (junior high school).

zelo drago. Če vas je več je najbolj ugodno rent-a-car (vožnja po levi ni problem), čeprav nekateri rent-a-cari zahtevajo posebna vozniška dovoljenja.

na Japonskem se da vendarle nekaj denarja prišparati z majhnimi prevarami. Npr. za vlak kupiš karto do prve postaje, pelješ se pa do končne oz. tiste na katero si namenjen. V veliko templjev v Kyotu se da “vtihotapiti” skozi izhod ali katere druge strani. Če se to ne da, dobiš popusta, tako da poveš da si študent (tudi če imaš 40 let) – identifikacija ponavadi ni potrebna.

hrana je draga, tudi v trgovinah, npr 1 jabolko stane cca. 200 SIT. 1,5 L vode cca. 350 SIT, ..

najdražja država kar sem jih obiskal. ce nimate preveč denarja ali kakšne žlahte v Tokiu se Japonski raje izognite.