fbpx

Atlantis – dubajska znamenitost

Novice

Po navdihu legende o izgubljeni celini.

Dubaj, eden od sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate, že ima najvišji nebotičnik na svetu in druge ekstravagantne znamenitosti.

Zdaj se ponaša z novim hotelom Atlantis, ki ga razglašajo za enkratnega na Bližnjem vzhodu. V hotelu, ki ga je navdihnila legenda o izgubljeni celini, stane prenočevanje do 25.000 dolarjev.

V Atlantisu so turistom na voljo razburljiva vodna doživetja, opazovanje morskih živali v njihovem naravnem okolju in več kot ducat restavracij, ki jih vodijo svetovno znani kuharji, med njimi japonski umetnik sušija Nobu Macuhisa in francoski kuhar Michel Rostang.

Prve goste so na Palm Jumeirah, enega od treh umetnih otokov v obliki palme pred dubajsko obalo, sprejeli pred kratkim. Odprli so ga, čeprav dela še niso končana. To priča o prizadevanju Dubaja, da bi do leta 2015 število obiskovalcev podvojil na 15 milijonov.

Zaradi očitne želje po največjih, najbolj dragocenih in najvišjih dosežkih si je Dubaj zamislil tudi največje nakupovalno središče na svetu…..

foto: Dokumentacija Dela


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]