fbpx

Atlantis – dubajska znamenitost

Novice

Po navdihu legende o izgubljeni celini.

Dubaj, eden od sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate, že ima najvišji nebotičnik na svetu in druge ekstravagantne znamenitosti.

Zdaj se ponaša z novim hotelom Atlantis, ki ga razglašajo za enkratnega na Bližnjem vzhodu. V hotelu, ki ga je navdihnila legenda o izgubljeni celini, stane prenočevanje do 25.000 dolarjev.

V Atlantisu so turistom na voljo razburljiva vodna doživetja, opazovanje morskih živali v njihovem naravnem okolju in več kot ducat restavracij, ki jih vodijo svetovno znani kuharji, med njimi japonski umetnik sušija Nobu Macuhisa in francoski kuhar Michel Rostang.

Prve goste so na Palm Jumeirah, enega od treh umetnih otokov v obliki palme pred dubajsko obalo, sprejeli pred kratkim. Odprli so ga, čeprav dela še niso končana. To priča o prizadevanju Dubaja, da bi do leta 2015 število obiskovalcev podvojil na 15 milijonov.

Zaradi očitne želje po največjih, najbolj dragocenih in najvišjih dosežkih si je Dubaj zamislil tudi največje nakupovalno središče na svetu…..

foto: Dokumentacija Dela


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.