fbpx

Atlantis – dubajska znamenitost

Novice

Po navdihu legende o izgubljeni celini.

Dubaj, eden od sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate, že ima najvišji nebotičnik na svetu in druge ekstravagantne znamenitosti.

Zdaj se ponaša z novim hotelom Atlantis, ki ga razglašajo za enkratnega na Bližnjem vzhodu. V hotelu, ki ga je navdihnila legenda o izgubljeni celini, stane prenočevanje do 25.000 dolarjev.

V Atlantisu so turistom na voljo razburljiva vodna doživetja, opazovanje morskih živali v njihovem naravnem okolju in več kot ducat restavracij, ki jih vodijo svetovno znani kuharji, med njimi japonski umetnik sušija Nobu Macuhisa in francoski kuhar Michel Rostang.

Prve goste so na Palm Jumeirah, enega od treh umetnih otokov v obliki palme pred dubajsko obalo, sprejeli pred kratkim. Odprli so ga, čeprav dela še niso končana. To priča o prizadevanju Dubaja, da bi do leta 2015 število obiskovalcev podvojil na 15 milijonov.

Zaradi očitne želje po največjih, najbolj dragocenih in najvišjih dosežkih si je Dubaj zamislil tudi največje nakupovalno središče na svetu…..

foto: Dokumentacija Dela


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.