fbpx

Britansko reko Irk je zaradi izlitja kemikalij prekirila bela pena; okoljevarstveniki so našli že več mrtvih rib in rac

Novice

London – Britansko reko Irk je v Middletonu, blizu Manchestra, prekrila pena. Pena, ki je prekrila skoraj 150 metrov reke, je verjetno nastala kot posledica izlitja kemikalij iz bližnje tovarne mila. Inšpektorji tamkajšnje agencije za varovanje okolja so v bližini izlitja našli polno mrtvih rib in rac, škodo pa bodo lahko ocenili šele, ko se […]

London – Britansko reko Irk je v Middletonu, blizu Manchestra, prekrila pena. Pena, ki je prekrila skoraj 150 metrov reke, je verjetno nastala kot posledica izlitja kemikalij iz bližnje tovarne mila. Inšpektorji tamkajšnje agencije za varovanje okolja so v bližini izlitja našli polno mrtvih rib in rac, škodo pa bodo lahko ocenili šele, ko se bo pena polegla.

Inšpektorji tamkajšnje agencije za varovanje okolja so v bližini izlitja našli polno mrtvih rib in rac, škodo pa bodo lahko ocenili šele, ko se bo pena polegla.

Foto: dailymail.co.uk

Predstavnik podjetja Robert McBride Ltd, ki izdeluje detergente in je najverjetneje krivo za ekološko katastrofo, pravi, da se je v reko verjetno izlilo belilo ali čistilo….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.