fbpx

Dežela suhe robe in lončarstva vabi

Novice

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je na pragu novega šolskega leta obiskala enega najstarejših slovenskih krajev, katerega ime že od nekdaj potrjuje tudi grb z ribo. Ja, zdaj ste verjetno že uganili, odpravili so se v Ribnico in poskrbeli predvsem za vse podrobnosti o znamenitem Ribniškem semnju. Ribniški semenj šteje že 32 let »Tradicionalni […]

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je na pragu novega šolskega leta obiskala enega najstarejših slovenskih krajev, katerega ime že od nekdaj potrjuje tudi grb z ribo. Ja, zdaj ste verjetno že uganili, odpravili so se v Ribnico in poskrbeli predvsem za vse podrobnosti o znamenitem Ribniškem semnju.

Ribniški semenj šteje že 32 let

»Tradicionalni Ribniški semenj je vsako leto, tako prostorsko kot vsebinsko, širši in bogatejši. Letošnje dogajanje se je sicer začelo že s četrtkom, nadaljevalo s petkovim glasbenim dogajanjem in sobotnim VIP  nogometnim turnirjem, vrhunec pa znova doseglo v nedeljo, drugega septembra, s sejemskim dogajanjem,« je o tradicionalni ribniški prireditvi povedal Jože Levstek (levo), župan občine Ribnica. Jože Zakrajšek (desno), predsednik Turističnega društva Ribnica pa je dodal, da se lahko letos pohvalijo z rekordnim številom stojnic, našteli so jih preko 340 in rekordnim številom rokodelcev. Slednjih, bilo jih je več kot 40, so se predstavljali na Grajskem trgu, in sicer v okviru že 8. Rokodelskega festivala. Kot je povedal Pavle Hočevar, sekretar Območne obrtne zbornice Ribnica, je omenjeni festival vsako leto kakovostnejši. Zanimanje je vedno večje, tako ima posebna komisija pri slovenski obrtni zbornici, kateri predseduje dr. Bogataj vsako leto strožje kriterije pri izrekanju pozitivnih mnenj. Ta pa so pogoj za udeležbo na ribniškem rokodelskem festivalu. Sicer pa se omenjenega festivala udeležujejo rokodelci iz vse Slovenije, prava paša za oči pa so tisti, ki svoje znanje in spretnosti prikažejo tudi na terenu pred številnimi obiskovalci.

Podrobnosti na http://www.turisticno-drustvo-ribnica.net/!

Druženje Slovenskih železnic in Ribniškega semnja

Sledite nam

Oznake

Na železniški progi od Ljubljane do Ribnice je potniški vlak zadnjič vozil davnega leta 1968. Od takrat dalje na tej progi poteka le tovorni promet. Pri Slovenskih železnicah so se zato odločili za revitalizacijo proge, ki sicer velja za eno lepših in najbolj slikovitih pri nas. »Na dan 32. Ribniškega semnja je tako vlak Slovenskih železnic znova peljal proti Ribnici. Ob tem velja poudariti, da ta, butična ponudba, predstavlja najvarnejši prevoz in hkrati tudi prevoz po ugodni ceni in z lepimi razgledi,« je o tej enkratni ponudbi Slovenskih železnic povedal Gorazd Hartner, šef notranjega potniškega prometa pri Slovenskih železnicah. Pri slednjih so sicer bili prisotni tudi na nedavnem sejmu v Gornji Radgoni ter se posebej posvetili prodaji šolskih mesečnih vozovnic.


Sledite nam


RSS Ustavi se!