fbpx

EU je kljub grožnji o izginotju modroplavute tune dovolila večji ulov za prihodnje leto

Novice

Bruselj – Države, ki sodelujejo v Mediteranski trgovini modroplavute tune, so pred dnevi izglasovale, da bo količina ulova ostala okoli petdeset odstotkov večja, kot je po besedah strokovnjakov še ,,varen in dopustljiv,, nivo. Število modroplavute tune se je v zadnjih letih tako znižalo, da strokovnjaki že razmišljajo o tem, da bi vrsto uvrstili med ogrožene […]

Bruselj – Države, ki sodelujejo v Mediteranski trgovini modroplavute tune, so pred dnevi izglasovale, da bo količina ulova ostala okoli petdeset odstotkov večja, kot je po besedah strokovnjakov še ,,varen in dopustljiv,, nivo.

Število modroplavute tune se je v zadnjih letih tako znižalo, da strokovnjaki že razmišljajo o tem, da bi vrsto uvrstili med ogrožene živali.

foto: Indirekt

Okoljevarstvene organizacije so potezo Mednarodnega odbora za zaščito atlantske tune (ICCAT) označile kot ,,posmeh znanosti,,. Kriva naj bi bila po njihovih besedah EU, ki je s trgovinskimi sporazumi grozila manjšim državam, da so predlog sprejele…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!