fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 10

Aktualno, Jutranja.

Nebesa na zemlji so stanje, ne kraj

Vsak dan odpotuj v zamaknjenost in si privošči redne pustolovščine v čudenje. Čudenje je tako mogočen vir sreče in ključna veščina pri spodbujanju nenehnega povečanja genialnosti.

Vse velike žene in možje na svetu so se naučili, kako se sprostiti v čarobnost dneva, ki so ga preživeli očarljivo.

Nebesa na zemlji niso kraj

Čemur so nesmrtni filozofi, mistki in rešitelji pravili “nebesa na zemlji”, ni kraj, ampak stanje, v katerem se lahko naseliš.

Ko kultiviraš svoje stanje uma, očiščuješ svoje stanje čustev, izboljšuješ telesno zdravje in povzdiguješ duha, bo način, kako dojemaš in izkušaš življenje korenito spremil tvojo izkušnjo.

Ampak če ne narediš tega globoko pomembnega dela, ne boš nikdar vedel.

Ko torej posvetiš več časa osebnemu mojstrstvu, se bo povečala ljubezen, ki jo čutiš do sebe.

In vsi veliki uspehi in zasebne radosti so odvisni od tega, koliko se imaš rad.

Nizka lastna cena je to, kar te ohranja v okovih dvoma, negotovosti in strahu. Zaradi tega, kar so ti ljudje povedali o tebi v tvoji rani mladosti, tvoja podzavest zanemarja tvoj pogum, tlači tvojo visokost in v okove veže tvojo veličino. Če opustiš lažna prepričanja, za katera misliš, da so resnica, in ko osvobodiš čustvene rane, ki ti prepričujejo, da bi ljubil – in tukaj imam v mislih veliko več od romantike – boš razvil sposobnost, da vso to novo resničnost, o kateri govorim, začutiš. Od nekdaj je tam. Ampak je zaradi umazanega filtra, skozi katerega gledaš svet, ne vidiš.

Vseeno ni nič narobe. Nič nisi zapravil. Vse se odvija, kot se mora. Na koncu boš spoznal, da je bilo zelo malo tistega, kar se ti je zgodilo, naključje. Vse je namenjeno tvoji rasti. In vse je bilo za tvoje dobro.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 9
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Povzeto po knjigi Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani - Robin Sharma

Sorodne vsebine

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.