fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 10

Aktualno, Jutranja.

Nebesa na zemlji so stanje, ne kraj

Vsak dan odpotuj v zamaknjenost in si privošči redne pustolovščine v čudenje. Čudenje je tako mogočen vir sreče in ključna veščina pri spodbujanju nenehnega povečanja genialnosti.

Vse velike žene in možje na svetu so se naučili, kako se sprostiti v čarobnost dneva, ki so ga preživeli očarljivo.

Nebesa na zemlji niso kraj

Čemur so nesmrtni filozofi, mistki in rešitelji pravili “nebesa na zemlji”, ni kraj, ampak stanje, v katerem se lahko naseliš.

Ko kultiviraš svoje stanje uma, očiščuješ svoje stanje čustev, izboljšuješ telesno zdravje in povzdiguješ duha, bo način, kako dojemaš in izkušaš življenje korenito spremil tvojo izkušnjo.

Ampak če ne narediš tega globoko pomembnega dela, ne boš nikdar vedel.

Ko torej posvetiš več časa osebnemu mojstrstvu, se bo povečala ljubezen, ki jo čutiš do sebe.

In vsi veliki uspehi in zasebne radosti so odvisni od tega, koliko se imaš rad.

Nizka lastna cena je to, kar te ohranja v okovih dvoma, negotovosti in strahu. Zaradi tega, kar so ti ljudje povedali o tebi v tvoji rani mladosti, tvoja podzavest zanemarja tvoj pogum, tlači tvojo visokost in v okove veže tvojo veličino. Če opustiš lažna prepričanja, za katera misliš, da so resnica, in ko osvobodiš čustvene rane, ki ti prepričujejo, da bi ljubil – in tukaj imam v mislih veliko več od romantike – boš razvil sposobnost, da vso to novo resničnost, o kateri govorim, začutiš. Od nekdaj je tam. Ampak je zaradi umazanega filtra, skozi katerega gledaš svet, ne vidiš.

Vseeno ni nič narobe. Nič nisi zapravil. Vse se odvija, kot se mora. Na koncu boš spoznal, da je bilo zelo malo tistega, kar se ti je zgodilo, naključje. Vse je namenjeno tvoji rasti. In vse je bilo za tvoje dobro.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 9
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Povzeto po knjigi Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani - Robin Sharma

Sorodne vsebine

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]