fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 9

Aktualno, Jutranja., Novice

Vsakič, ko imaš priložnost, pokaži ljudem ljubezen.

“Pričakujem, da bom živel samo enkrat. Če znotraj lahko pokažem prijaznost ali naredim dobro stvar za sočloveka, naj to naredim zdaj, saj tod mimo ne bom več šel.”

William Penn

Ljudem povej, kako si ponosen nanje in kako jih imaš rad, povej jim to, dokler si še živ in dokler so oni živi. Nekoč sem spoznal človeka, ki mi je povedal, da začuti neverjetno srečo, že ko zagleda kakšnega živega človeka.

Nihče od nas ne ve, kdaj bo konec

“Zakaj?” sem ga vprašal, “ker sem v življenju videl toliko mrtvih ljudi, da je srečanje z živim zame velik dar, je rekel.”

Nihče od nas ne ve, kdaj bo njegovega življenja konec. Zakaj bi torej zavlačevali s tistim, kar je zares pomembno: s svojo človeško sposobnostjo globoke ljubezni.

Del naloge polno živega človeka je tudi, da pomaga ljudem, da se počutijo bolje. In da jim nariše nasmeh na obraz. Presenetilo te bo, kako malo je treba, da nekoga osrečiš.

Drug drugemu darilo

Piši pisma, sporočila zahvale tistim, ki so ti pomagali, in sporočila spoštovanja za vsakogar, ki po tvojem mnenju potrebuje malo hvaležnosti.

Izrazi, kaj si v resnici misliš, in se ne omejuj, s strahom, da boš zavrnjen. Vsak človek, ki ga srečaš, ima s sabo lekcijo, ki se je lahko naučiš, zgodbo in sanje v srcu, ki hrepeni po tvoji podpori.

Tisto najboljše v nas bo ostalo zaklenjeno z ljubečimi besedami, ki jih nismo izrekli, toplino, ki je nismo pokazali, in dobrimi deli, ki jih puščamo neuresničena.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 8
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]