fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 9

Aktualno, Jutranja., Novice

Vsakič, ko imaš priložnost, pokaži ljudem ljubezen.

“Pričakujem, da bom živel samo enkrat. Če znotraj lahko pokažem prijaznost ali naredim dobro stvar za sočloveka, naj to naredim zdaj, saj tod mimo ne bom več šel.”

William Penn

Ljudem povej, kako si ponosen nanje in kako jih imaš rad, povej jim to, dokler si še živ in dokler so oni živi. Nekoč sem spoznal človeka, ki mi je povedal, da začuti neverjetno srečo, že ko zagleda kakšnega živega človeka.

Nihče od nas ne ve, kdaj bo konec

“Zakaj?” sem ga vprašal, “ker sem v življenju videl toliko mrtvih ljudi, da je srečanje z živim zame velik dar, je rekel.”

Nihče od nas ne ve, kdaj bo njegovega življenja konec. Zakaj bi torej zavlačevali s tistim, kar je zares pomembno: s svojo človeško sposobnostjo globoke ljubezni.

Del naloge polno živega človeka je tudi, da pomaga ljudem, da se počutijo bolje. In da jim nariše nasmeh na obraz. Presenetilo te bo, kako malo je treba, da nekoga osrečiš.

Drug drugemu darilo

Piši pisma, sporočila zahvale tistim, ki so ti pomagali, in sporočila spoštovanja za vsakogar, ki po tvojem mnenju potrebuje malo hvaležnosti.

Izrazi, kaj si v resnici misliš, in se ne omejuj, s strahom, da boš zavrnjen. Vsak človek, ki ga srečaš, ima s sabo lekcijo, ki se je lahko naučiš, zgodbo in sanje v srcu, ki hrepeni po tvoji podpori.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Tisto najboljše v nas bo ostalo zaklenjeno z ljubečimi besedami, ki jih nismo izrekli, toplino, ki je nismo pokazali, in dobrimi deli, ki jih puščamo neuresničena.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 8
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!