fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 9

Aktualno, Jutranja., Novice

Vsakič, ko imaš priložnost, pokaži ljudem ljubezen.

“Pričakujem, da bom živel samo enkrat. Če znotraj lahko pokažem prijaznost ali naredim dobro stvar za sočloveka, naj to naredim zdaj, saj tod mimo ne bom več šel.”

William Penn

Ljudem povej, kako si ponosen nanje in kako jih imaš rad, povej jim to, dokler si še živ in dokler so oni živi. Nekoč sem spoznal človeka, ki mi je povedal, da začuti neverjetno srečo, že ko zagleda kakšnega živega človeka.

Nihče od nas ne ve, kdaj bo konec

“Zakaj?” sem ga vprašal, “ker sem v življenju videl toliko mrtvih ljudi, da je srečanje z živim zame velik dar, je rekel.”

Nihče od nas ne ve, kdaj bo njegovega življenja konec. Zakaj bi torej zavlačevali s tistim, kar je zares pomembno: s svojo človeško sposobnostjo globoke ljubezni.

Del naloge polno živega človeka je tudi, da pomaga ljudem, da se počutijo bolje. In da jim nariše nasmeh na obraz. Presenetilo te bo, kako malo je treba, da nekoga osrečiš.

Drug drugemu darilo

Piši pisma, sporočila zahvale tistim, ki so ti pomagali, in sporočila spoštovanja za vsakogar, ki po tvojem mnenju potrebuje malo hvaležnosti.

Izrazi, kaj si v resnici misliš, in se ne omejuj, s strahom, da boš zavrnjen. Vsak človek, ki ga srečaš, ima s sabo lekcijo, ki se je lahko naučiš, zgodbo in sanje v srcu, ki hrepeni po tvoji podpori.

Tisto najboljše v nas bo ostalo zaklenjeno z ljubečimi besedami, ki jih nismo izrekli, toplino, ki je nismo pokazali, in dobrimi deli, ki jih puščamo neuresničena.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 8
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.