fbpx

Kako “ubiti” dolge ure čakanja na letališču?

Potovanja

Kaj početi na letališču? Možnosti je, kar nekaj.

Pravočasno ste prispeli na letališče, oddali potovalke in potrdili letalske karte, zdaj pa vas čakajo dolge ure brezdelja pred vzletom letala. Kaj v tem času početi na letališču?

ivje: “Na letališče pridi uro prej, greš direktno na check in (poiščeš ime družbe, s katero letiš oz.ime kraja), tam oddaš prtljago, pokažeš vozovnico in dokumente, dobiš boarding pass, s katerim greš nato naprej v čakalnico, kjer čakaš na vkrcanje. Ob izhodu iz stavbe stoji stevardesa, njej das boarding pass, na koncu ti ostane le še majhen listič, kjer je napisan številka tvojega sedeža. Če želiš sedež ob oknu ali prehodu ipd, na to opozori že pri check in-u, ko oddajaš prtljago! In to za vse lete, če jih je več, če presedaš. Potem vas napokajo v avtobus ali pa greste peš do letala, tam poiščeš svoj sedež, stevardese zelo pomagajo, oznake so zgoraj, nad sedeži, na kabinah za ročno prtljago. Tja nabašeš osebno prtljago, se usedeš, pripneš in…avantura se začne:)”

# Telovadite

Ali čutite, da vašim mišicam primanjkuje gibanje? Odpravite se v telovadnico! Mnogo letaliških hotelov je opremljenih s fitnes centri, ki ponujajo dnevne vstopnice za telovadbo. Nekateri so odprti celo 24 ur na dan. Kaj pa, če pri sebi nimate telovadne opreme? Potem se s hitro hojo podajte na sprehod po terminalu, vendar se izognite teku, da ne boste s svojim početjem sumljivi varnostni službi.

# Razvajajte se

Dnevni spa-ji in masažni saloni so postali del običajne ponudbe na mednarodnih letališčih. Imate strah pred letenjem? Sprostite se z masažo hrbta in stopal ali si privoščite obrazni tretma z manikuro in pedikuro. Pazite le, da med sproščanjem ne pozabite na uro odhoda letala.

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

# Posedajte v lounge-u

Za majhno ceno si privoščite posedanje v luksuznem salonu. Najmanj, kar vam ponudijo so udobni stoli, časopisi in revije, hrana ter zastonj wifi (ponekod namreč še vedno zaračunavajo dostop do interneta).

# Opazujte ljudi okoli sebe

Na letališčih nikoli ne primanjkuje ljudi. Opazujte sopotnike ali se pretvarjajte, da ste modna “policija” in presojajte o njihovem stilu oblačenja.

Preberi tudi: Španski tapas

# Ogledujte si izložbe

Danes nekatera letališka izgledajo bolj kot ogromna nakupovalna središča z navitimi cenami, kamor med drugim pristajajo tudi letala. Brezplačno se igrajte s potovalnimi napravicami, privoščite si sprostitev na masažnih stolih, v drogeriji testirajte parfume ali brskajte med knjižnimi policami. Če vam je ostalo še kaj denarja v tuji valuti, lahko kupite spominke in sladkarije za domov.

# Pojdite na izlet

Če na letališču le prestopate in imate do naslednjega leta ogromno časa, preskočite raziskovanje letališča in postanite turist za en dan. Mnogo letališč je povezanih z direktnimi vlaki do središča mesta, nekatera pa ponujajo celo vodene oglede in vas po koncu pripeljejo nazaj na letališče.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Jejte

Če se želite izogniti hrani na letalu, zavijte v eno izmed restavracij na letališču. Pozabite na hrano v plastičnih posodicah, danes so letališča polna okusnih restavracij. To je tudi odlična priložnost za pokušino lokalne hrane.

# Uživajte v tišini

Večina letališč ima kapelice in tako imenovane “tihe sobe”, kjer lahko uživate v nekaj trenutkih tišine, molite ali meditirate.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!