fbpx

Muzejski vlak pelje 22. aprila v Radovljico in 5. maja v Podčetrtek

Aktivnosti, Zanimivosti

V nedeljo 22. aprila 2018 ob 10.40 v Radovljico na Festival čokolade in v soboto, 5. maja, na Festival vina in čokolade v Podčetrtek!

Čarovnija čokolade in vseh njenih okusov, ki jih ponuja veliko razstavljavcev je fascinantno, saj imamo veliko različnih simfonij čokolade.

Začetek nostalgije in dajmo si malo prste obliznit. Ko zadiši čokolada v različnih okusih, poleg tega pa še odhajaš v Radol’co pristno sladko mesto, kjer se bo mešalo in okušalo različne vrste čokolad, ki nam jih pripravljajo naši čokoladni umetniki. A do tja je treba prispeti. Slovenske železnice so posebej za to priložnost pripravili in uredili muzejski vlak, kar bo še posebno doživetje, ko se bomo peljali proti pravljično čokoladni Radovljici.

Muzejski vlak ima svoje značilnosti, stara črna lokomotiva in parnik, ki pihata paro, kot v starih časih, ko si slišal tisto piskanje iz teh čudovitih vlakov in si se zamislil, kako se je lepo peljati z njim. Ob pogledu na izlet, ki ga pelje muzejski vlak za to priložnost je veliko krajev, ki imajo svoje znamenitosti. Kraji, skozi katere se bomo peljali imajo čudovite spomine. Škofja loka ima svoj škofjeloški grad in čudovito mestno jedro, vse je na kupu, Kranja se spominjamo po dr. Francetu Prešernu, Radovljica je imela Antona Tomaža Linharta, poznanega po Županovi Micki in Matiček se ženi.

Ko se usedemo na muzejski vlak in se prepustimo čihapuhanju, ki nas bo pričakal v nedeljo 22. aprila 2018 ob 10.40 ter nas pripeljal v čokoladno Radovljico ob 12.10 uri. Potem nas bo pot peljala proti prizorišču, ki je oddaljen le 100 m od železniške postaje v centru mesta. Nazaj proti prestolnici se bomo odpravili ob 15.48 uri in prispeli v Ljubljano 17.12. uri.


Različnost okusov, kateri bodo razvajali naše brbončice prihajajo iz cele Slovenije. Predstavilo se nam bo 27 čokoladnic in 9 slaščičarskih izdelkov s čokolado. Osebno se najbolj veselim poskušanja čokolade: Rajska ptica, Manner, Mojačokolada.si, Cukrček, Čokoladni atelje Dobnik in Lucifer.

Na festivalu bo poskrbljeno za vse okuse, imeli bomo priložnost videti degustacije čokoladnih izdelkov, kulinarični šovi, koncerte in ulične predstave, družinske aktivnosti na prostem, delavnice s Hišo eksperimentov in Muzejem pošte in telekomunikacij. Poseben izjemen utrip festivala, ko te brbončice kar peljejo in vzbujajo sladkobnost v nas, da se podamo na ta krasen Festival Čokolade, ki je že 4. leto, prvi je bil leta 2012, dve leti nazaj so bili vpisani v Guinnessovo knjigo rekordov, saj je čokoladnica Cukrček izdelala čokolado, ki je imela površine kar 142,32 m. Drugi rekord, ki so ga zapisali tistega leta 2016 pa je bil, da je festival obiskalo kar 60.000 ljudi.

Doživetje, ki ga dobiš in doživiš na takem festivalu ti v spominu ostane celo življenje. Poleg tega pa lahko obiščemo različne okoliške kraje, ki nam jih prinaša to čudovito gorenjsko mesto Radovljica.

 


Razmišljanje sega še dlje. Ko se po tirih z muzejskim vlakom zapeljemo še do Festivala vina in čokolade v Podčetrtek. To bo znova užitek okušati in se imeti lepo, ko bodo zbrane potnike 5. maja 2018 od Celja do Podčetrtka animirali z levčkom iz Aqualuninega Aqua safarija Term Olimia.

Sledite nam

Oznake

Vstopnina: odrasli 5€ (v ceni je zajeta vstopnina in 5 degustacijskih kuponov), otroci od 6. do 12. vstopnina 1€, otroci do 6. leta GRATIS. Program traja od 9.00 ure zjutraj do 20.30. Skozi ves program bodo zanimive animacije, slaščičarske delavnice, koncerti z Rogaško godbo, pevke Alye z bendom.

Več o dogodku si lahko preberete: Vino in čokolada.

Vlak z animacijo bo iz Celja peljal ob 9.35 in prispel v Podčetrtek ob 10.25. Pripravili so pa tudi zanimiv popust: če se odločite za potovanje z muzejskim vlakom lahko izrabite ugodnost od 30 do 50 odstotni popust za vstopnico za kopanje v Termah Olimia. Poleg tega se z muzejskim vlakom lahko zapeljete po Deželi celjski tudi druge dni.

Več o izletu si preberite tule: Muzejski vlak.
Skozi Podčetrtek se je zelo lepo sprehajati, saj lahko poleg Term Olimia obiščemo tudi Grad Podčetrtek, vidite lahko tudi Športno dvorano Podčetrtek.


Sledite nam


RSS Ustavi se!