fbpx

Luksuzno kampiranje

Novice

Osebje nas je prijazno sprejelo in napotilo do družinskih vil, ki se nahajajo dvignjene nad kampom, s prečudovitim razgledom na neokrnjeno naravo.

Preden smo se odpravili na počitnice, sem si na spletu pogledala, kaj pravzaprav pomeni glamping. Luksuzno kampiranje, razkošje, ki se zliva z naravo. Ne sliši se slabo. Ampak običajno so pričakovanja previsoka in sledi rahlo razočaranje. Nič, gremo in se pustimo presenetiti.

slka14

Ko smo se iz peklensko vroče Ljubljane in mestnega vrveža odpravili proti Gorenjski, nas je zaneslo na izvoz Brnik, kjer smo po napornem delovniku na razgledni terasi letališča Brnik spili slastno kavico in otroku pokazali, od kje vzletajo letala. Dopust se je začel čudovito. Saj veste; če so otroci zadovoljni, je naša sreča nepopisna. Polni pričakovanj smo nadaljevali pot proti Bledu.

Ne znam vam opisati, kakšen občutek me obda, ko prispem na Bled. Čuti se pridih Triglavskega narodnega parka, ki je podoba čiste neokrnjene narave. Vse je tako domače, objeto z naravo, tako blizu Ljubljane ter daleč od vsakodnevnega hitenja in norenja. Bled je res biser, pa ne samo slovenski, ampak tudi svetovni, kar se vidi po navdušenih pogledih turistov z vsega sveta.

Pot nas je peljala ob jezeru do kampa na Bledu. Vstopili smo v prikupno recepcijo, kjer so navdušeni turisti brskali po spletu, listali po mamljivih prospektih, ki vabijo na neskončno število idiličnih, adrenalinskih, sprostitvenih in zgodovinsko obarvanih destinacij ter nakupovali naše spominke in se posvetovali, kaj in kako obiskati na Bledu ter okolici.

Osebje nas je prijazno sprejelo in napotilo do družinskih vil, ki se nahajajo dvignjene nad kampom, s prečudovitim razgledom na neokrnjeno naravo. So  moderno zasnovane in izjemno funkcionalno opremljene, saj na 25m2 nudijo popolnoma vse za razkošno bivanje v naravi. Vse diši po naravnih materialih, velike steklene površine pa ti dajejo občutek, da bivaš na prostem. Vsi materiali so prefinjeni, točno določeni in izbrani z namenom. Vsaka vila ima svoj žar, idilično teraso, ki lebdi nad mogočno naravo, leseno mizo in klopi v senčki na obronku gozda, kjer se nad gosti razprostira mogočna skala … Prisotnih je še mnogo detajlov, ki naredijo bivanje sproščujoče.

slika9

Zjutraj nas je pred vrati presenetil bogat zajtrk v košari. Ni manjkalo ne svežega sadja ne zelenjave pa niti peciva ali klasične marmelade, medu in kave. Obilen zajtrk na razkošno lepi terasi, vonj po kavi, žvrgolenje ptic, pogled v naravo in veselo rajanje otroka, ki se že neizmerno veseli kopanja.

mizica

Razvajanje smo nadaljevali ob jezeru, kjer  smo se kopali med račkami in labodi ter se hladili v senci na trati pod drevesi, najeli čoln ter raziskovali Blejsko jezero in obiskali otok. V času dopusta smo se odpravili še na blejski grad, se peljali s turističnim vlakom in s kočijo obkrožili jezero. Posladkali smo se z blejsko kremno rezino, divjali po igralih, hranili račke in labode ter uživali na prekrasnih sprehodih.

Bled je kraj, kjer vsak najde nekaj zase. Sprehodi v naravo, pohodništvo, kopanje, potapljanje, najem čolnov, kajakov, supov, lokostrelstvo, spust z zajlo, sankanje, ogledi zgodovinskih, kulturnih in naravnih znamenitosti …

slika15

Kamp ima pet zvezdic in nudi v bistvu vse ter zagotavlja izjemno kakovostno bivanje v naravi. Ker smo mlada družina, nas je posebej navdušil otroški miniklub z delavnicami, športnimi dejavnostmi, prireditvami in igrali v osrčju narave. Navdušila nas je tudi informacija, da kamp ponuja zimsko kampiranje. Pozimi se bomo vrnili in preizkusili še leseno zunanjo kad z ogrevanjem na drva. Zamislite si kopanje pod zvezdnatim nebom, okoli pa hladna snežna odeja. Nepopisno. Se že veselimo.

slika19

Za zaključek vam želim zaupati, da smo dobili in doživeli veliko več, kot smo pričakovali. Najem gozdne vile priporočam vsem, ki si želijo razkošnega oddiha v naravi ter se sprostiti in zbližati s svojimi najdražjimi. Primerna je tako za mlade kot za starejše in družine. Mi se bomo vsekakor še vrnili in se že danes veselimo ponovnega sproščanja. Bilo je kratko in sladko, domov pa smo se vrnili prerojeni, spočiti, polni vtisov in še bolj povezani med seboj.

Več o družinskem glampingu.

Za več informacij priporočamo, da obiščete www.nasvetzadobroseimet.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.