fbpx

Luksuzno kampiranje

Novice

Osebje nas je prijazno sprejelo in napotilo do družinskih vil, ki se nahajajo dvignjene nad kampom, s prečudovitim razgledom na neokrnjeno naravo.

Preden smo se odpravili na počitnice, sem si na spletu pogledala, kaj pravzaprav pomeni glamping. Luksuzno kampiranje, razkošje, ki se zliva z naravo. Ne sliši se slabo. Ampak običajno so pričakovanja previsoka in sledi rahlo razočaranje. Nič, gremo in se pustimo presenetiti.

slka14

Ko smo se iz peklensko vroče Ljubljane in mestnega vrveža odpravili proti Gorenjski, nas je zaneslo na izvoz Brnik, kjer smo po napornem delovniku na razgledni terasi letališča Brnik spili slastno kavico in otroku pokazali, od kje vzletajo letala. Dopust se je začel čudovito. Saj veste; če so otroci zadovoljni, je naša sreča nepopisna. Polni pričakovanj smo nadaljevali pot proti Bledu.

Ne znam vam opisati, kakšen občutek me obda, ko prispem na Bled. Čuti se pridih Triglavskega narodnega parka, ki je podoba čiste neokrnjene narave. Vse je tako domače, objeto z naravo, tako blizu Ljubljane ter daleč od vsakodnevnega hitenja in norenja. Bled je res biser, pa ne samo slovenski, ampak tudi svetovni, kar se vidi po navdušenih pogledih turistov z vsega sveta.

Pot nas je peljala ob jezeru do kampa na Bledu. Vstopili smo v prikupno recepcijo, kjer so navdušeni turisti brskali po spletu, listali po mamljivih prospektih, ki vabijo na neskončno število idiličnih, adrenalinskih, sprostitvenih in zgodovinsko obarvanih destinacij ter nakupovali naše spominke in se posvetovali, kaj in kako obiskati na Bledu ter okolici.

Osebje nas je prijazno sprejelo in napotilo do družinskih vil, ki se nahajajo dvignjene nad kampom, s prečudovitim razgledom na neokrnjeno naravo. So  moderno zasnovane in izjemno funkcionalno opremljene, saj na 25m2 nudijo popolnoma vse za razkošno bivanje v naravi. Vse diši po naravnih materialih, velike steklene površine pa ti dajejo občutek, da bivaš na prostem. Vsi materiali so prefinjeni, točno določeni in izbrani z namenom. Vsaka vila ima svoj žar, idilično teraso, ki lebdi nad mogočno naravo, leseno mizo in klopi v senčki na obronku gozda, kjer se nad gosti razprostira mogočna skala … Prisotnih je še mnogo detajlov, ki naredijo bivanje sproščujoče.

slika9

Zjutraj nas je pred vrati presenetil bogat zajtrk v košari. Ni manjkalo ne svežega sadja ne zelenjave pa niti peciva ali klasične marmelade, medu in kave. Obilen zajtrk na razkošno lepi terasi, vonj po kavi, žvrgolenje ptic, pogled v naravo in veselo rajanje otroka, ki se že neizmerno veseli kopanja.

mizica

Razvajanje smo nadaljevali ob jezeru, kjer  smo se kopali med račkami in labodi ter se hladili v senci na trati pod drevesi, najeli čoln ter raziskovali Blejsko jezero in obiskali otok. V času dopusta smo se odpravili še na blejski grad, se peljali s turističnim vlakom in s kočijo obkrožili jezero. Posladkali smo se z blejsko kremno rezino, divjali po igralih, hranili račke in labode ter uživali na prekrasnih sprehodih.

Bled je kraj, kjer vsak najde nekaj zase. Sprehodi v naravo, pohodništvo, kopanje, potapljanje, najem čolnov, kajakov, supov, lokostrelstvo, spust z zajlo, sankanje, ogledi zgodovinskih, kulturnih in naravnih znamenitosti …

slika15

Kamp ima pet zvezdic in nudi v bistvu vse ter zagotavlja izjemno kakovostno bivanje v naravi. Ker smo mlada družina, nas je posebej navdušil otroški miniklub z delavnicami, športnimi dejavnostmi, prireditvami in igrali v osrčju narave. Navdušila nas je tudi informacija, da kamp ponuja zimsko kampiranje. Pozimi se bomo vrnili in preizkusili še leseno zunanjo kad z ogrevanjem na drva. Zamislite si kopanje pod zvezdnatim nebom, okoli pa hladna snežna odeja. Nepopisno. Se že veselimo.

slika19

Za zaključek vam želim zaupati, da smo dobili in doživeli veliko več, kot smo pričakovali. Najem gozdne vile priporočam vsem, ki si želijo razkošnega oddiha v naravi ter se sprostiti in zbližati s svojimi najdražjimi. Primerna je tako za mlade kot za starejše in družine. Mi se bomo vsekakor še vrnili in se že danes veselimo ponovnega sproščanja. Bilo je kratko in sladko, domov pa smo se vrnili prerojeni, spočiti, polni vtisov in še bolj povezani med seboj.

Več o družinskem glampingu.

Za več informacij priporočamo, da obiščete www.nasvetzadobroseimet.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!