fbpx

Med divjimi poniji, oceanom in pečinami

Novice

Britanski narodni park Exmoor Osupljiva pokrajina, oceanski valovi, ki butajo ob pečine, zelena divjina, popestrena z belimi ovčjimi kepicami in z divjimi poniji v galopu. Dobrodošli v Exmoorju. Južna Anglija zna biti precej neprijetna, če iščete mirni oddih ob morju in zaidete v kakšnega od premnogih stereotipnih angleških letovišč, kjer vas ubijejo neskončne vrste za […]

Britanski narodni park Exmoor

Osupljiva pokrajina, oceanski valovi, ki butajo ob pečine, zelena divjina, popestrena z belimi ovčjimi kepicami in z divjimi poniji v galopu. Dobrodošli v Exmoorju.

Južna Anglija zna biti precej neprijetna, če iščete mirni oddih ob morju in zaidete v kakšnega od premnogih stereotipnih angleških letovišč, kjer vas ubijejo neskončne vrste za fish & chips, gneča na glavnih promenadah nekje med Body Shopi in človeškimi sardinami na obali ter stojnice s ceneno kramo.


Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

A na srečo je kraljica mati Narava zato izumila Exmoor. Ta 700 kvadratnih kilometrov prostrani narodni park – eden prvih na Otoku – je prava oaza miru in popoln pobeg od gneče in trušča Seatona, Sidmoutha in drugih letovišč na obali grofij Devon in Somerset.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.