Mesec zdravja in rekreacije v Termah Tuhelj

Mesec zdravja in rekreacije v Termah Tuhelj

S prihodom pomladi vsi govorimo o aktivnem ukvarjanju s športom, rekreaciji in drugih stvareh, ki nam pomagajo, da se pripravimo na poletje, toda vprašanje je, ali načrte nato uresničimo ali pa ostane samo pri besedah. Da bi odločitev bila lažja so v Termah Tuhelj pripravili odlične programe, ki vam bodo pomagali vrniti telo v formo, izvedeti več o zdravi prehrani ter kako lahko s pravilno uporabo savn in nasvetov kozmetičark in fizioterapevtov vaše telo in organizem pripravite na tople poletne dni.

Konec tedna bo dovolj, da pridobite kakšno zdravo navado, katero boste nato lahko uporabljali doma. Da bi učenje bilo čim lažje, so vam pripravili poseben spomladanski paket s 50% popusta, v katerem lahko neomejeno uživate v Svetu savn in kopanju na Vodnem planetu, kot presenečenje pa prejmete še darilo, saj 2. oseba dobi 50% popusta.

V Termah Tuhelj imajo pripravljene odlične programe.

Aktivnosti v vodi in na kopnem

Poleg rednih gibalnih aktivnostih, ki vam jih nudijo z vodenimi pohodi, nordijsko hojo in vožnjo s kolesom, so pripravili tudi odlične vaje v vodi, ki so učinkovitejše od tistih na suhem. Prav zaradi vodnega upora bodo mišice delovale bolj aktivno, čeprav se tega sploh ne zavedate. Vsak dan ob 11:00. uri na Vodnem planetu lahko preizkusite odlične vaje v vodi, fizioterapevti pa vam bodo pomagali pri pravilni drži in čim boljši izvedbi. Če ste za še aktivnejšo vadbo, si rezervirajte popoldanski termin ob 17:00, ko vas čaka plesna vodna aerobika. Za vse, ki si želijo intenzivnejše vadbe, pa so na voljo fitness center in skupinske vadbe v večnamenski dvorani.

Vaje v vodi so učinkovitejše od tistih na suhem.

Nega telesa in savnanje v toplih dneh

Za nego telesa v mesecu maju pripravljajo posebne masaže s termalnim blatom in podvodne masaže s popustom vse do 20%. Po sprostitvi v SPAeVITA centru, v Termah Tuhelj priporočajo vstop v posebni svet prebujanja čutov – Svet savn, kje boste doživeli neverjetne teatralne programe in to vsako uro. Aroma program vrtinčenja zraka je nekaj, kar morate poskusiti, savna mojstri pa ga izvajajo ob 14:00, 16:00, 18:00 in 20:00. Ob koncu tedna se izvaja tudi ob posebnih terminih, v petek, soboto in nedeljo je dodaten program ob 19:00, v petek in soboto pa ob 22:00.

Posebne masaže s termalnim blatom in podvodne masaže.

Tudi prehrana je pomembna

Zdravemu načinu življenja je potrebno dodati tudi zdravo prehrano. Terme Tuhelj so mislile tudi na to. V vseh jedilnicah poiščite jedi označene z jabolkom, saj so to jedi, ki vsebujejo najboljšo kombinacijo hranljivih snovi in elementov. To so vitalne jedi, ki jih lahko pripravite tudi doma. Prav tako se lahko na show cookingu v restavraciji Lati pogovorite s kuharjem in izveste več o zeliščih in njihovi uporabi pri kuhanju ter tudi o hladno stiskanih oljih. Vse to je bistvenega pomena, da bi vaše telo in organizem spravili v formo.

Bodite aktivni … za vse ostalo so tukaj Terme Tuhelj.

Hrana je pomemben element na dopustu.

Save

Oznake: ,