fbpx

Na obali Avstralije umrlo 40 kitov glavačev

Novice

Sydney – Na obali na jugu Avstralije je nasedlo kakih 50 kitov glavačev, od tega jih je več kot 40 že umrlo, reševalci pa se trudijo, da bi rešili tistih nekaj, ki še živijo. Foto: Reuters Jato kitov, ujeto v peščeni plitvini nedaleč od otoka Perkins severozahodno od Tasmanije, so odkrili v četrtek zvečer, ko […]

Sydney – Na obali na jugu Avstralije je nasedlo kakih 50 kitov glavačev, od tega jih je več kot 40 že umrlo, reševalci pa se trudijo, da bi rešili tistih nekaj, ki še živijo.

Foto: Reuters

Jato kitov, ujeto v peščeni plitvini nedaleč od otoka Perkins severozahodno od Tasmanije, so odkrili v četrtek zvečer, ko jih je večina že umrla…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!