fbpx

NAJ KOPALIŠČE: V Termah Ptuj v pričakovanju prvega

Novice

Tako kot vsak poletni četrtek in soboto so se tudi na prvi avgustovski četrtek člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zjutraj podali na pot in iz slovenske prestolnice v slabi uri in pol prispeli v najstarejše dokumentirano slovensko mesto-Ptuj. Slednje v teh dneh praznuje svoj občinski praznik, nič manj veselo pa ni bilo tudi […]

Tako kot vsak poletni četrtek in soboto so se tudi na prvi avgustovski četrtek člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zjutraj podali na pot in iz slovenske prestolnice v slabi uri in pol prispeli v najstarejše dokumentirano slovensko mesto-Ptuj. Slednje v teh dneh praznuje svoj občinski praznik, nič manj veselo pa ni bilo tudi v njihovih, lahko bi rekli mestnih termah, od koder so potekala radijska oglašanja. Tudi tokrat polna zanimivih zgodb in koristnih informacij.

Pogled na blagajno je razveseljujoč

»Vreme junija in julija je bilo zares ugodno, tako da smo lahko zaenkrat s polento turistično sezono 2007 zelo zadovoljni. Začel pa se je tudi avgust, kateri je običajno najmočnejši mesec, tako da se veselimo tudi avgustovskih rezultatov,« je dosedanjo poletno bero oceni Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj. Sicer pa imajo na Ptuju 4200 m2 vodnih površin, 13 bazenov, med njimi tudi olimpijskega ter številne zelene površine z naravno senco. V najtoplejših dneh letošnjega julija jih je tako obiskalo tudi preko 6000 obiskovalcev. Boris Zajko, vodja marketinga v Termah Ptuj je povedal, da se temperatura vode od bazena do bazena razlikuje. V olimpijskem je tako prilagojena plavalcem in znaša 25-26 stopinj celzija, v ostalih pa se zvišuje vse do 36 stopinj celzija. »Vsi presežniki, ki jih srečujete v povezavi s Termami Ptuj veljajo. Res imamo največjega, in sicer tobogan dolg 165 metrov, po katerem se spustiš v paru na posebni zračnici, sistem toboganov velja za najlepšega, prvi pa bo hotel Primus, katerega otvoritev napovedujemo za september ob dnevu svetovnega turizma,« je dejala vodja prodaje, Milena Mojzeš. Zaenkrat pa imajo na voljo 600 postelj, in sicer v avtokampu ter turističnem naselju.

Obeta se svetla prihodnost

V Termah Ptuj so se pred štirimi leti lotili intenzivnega investicijskega ciklusa v okviru katerega so vlagali v obnovo in razširitev celotne infrastrukture. Največja naložba, v vrednosti 18 milijonov evrov, pa je izgradnja hotela s štirimi zvezdicami, ki je prav zdaj v zaključni izvedbeni fazi. V hotelu bo 250 ležišč, savne, kongresni center, bazenski del in wellnes center. Ime hotela »Primus« pa je simbolično, saj izvira iz latinščine, kjer pomeni prvi, najboljši, prvorojenec in se nanaša na leto 69 in takratno dogajanje na Ptuju. »Sicer pa Terme Ptuj odlikuje simbioza starega mestnega jedra z gradom na čelu, na katerega je lep pogled tudi iz samih term z enkratno naravo bližnjega Pohorja in Maribora ter vinorodnih gričev Haloz in Slovenskih Goric,« je povedal Klasinc ter dodal, da bo nov hotel Primus predstavljal pravi turistični »detonator« na Ptuju in okolici. Zdaj se bo namreč po njegovih besedah prava turistična ponudba šele začela.

Veliko se dogaja
Čeprav veljajo Terme Ptuj za atraktivno in zelo priljubljeno slovensko termalno kopališče, pa je to, za uspešno poslovanje premalo. Zato na Ptuju vsako leto nadgrajujejo animacijsko ponudbo in zabavne programe. Različnim oblikam vadbe v in ob vodi so leto dodali vadbo s posebno »gym-stic« palico, prireditve, med njimi se jih precej dogaja v amfiteatru, ki sprejme do 1500 ljudi, pa so stalnica poletja v Termah Ptuj. Pred kratkim so tako gostili že 11. balonarski festival, 10. avgusta bo potekala tradicionalna Noč Term Ptuj, 25. avgusta pa pripravljajo 2. državno prvenstvo v toboganskem spustu. Domači plavalni klub bo poskrbel tudi za septembrsko dogajanje. V sodelovanju s Plavalno zvezo Slovenije bodo 15. septembra gostili Dan slovenskega plavanja. Kot je povedal Franjo Rozman, predsednik Plavalnega kluba Term Ptuj, se bo dogajanje začelo z novinarsko konferenco, sledil bo sestanek strokovnega sveta PZS, neformalni posvet predstavnikov plavalnih klubov, licenčni seminar za vaditelje, bogat animacijski program in prvič na Ptuju tudi državno veteransko prvenstvo Slovenije, na katerem pričakujejo od 50 do 150 tekmovalcev, celotnega Dneva slovenskega plavanja pa naj bi se udeležilo od 1000 do 1500 udeležencev.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Podrobnosti na http://www.terme-ptuj.si/!

Kako do Term Ptuj? Zemljevid

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!