fbpx

Najlepše evropske plaže: Grško otočje

Mesta, Obale, Potovanja

Grčija ima kar 9.841 otokov, poseljenih jih je le 114 in samo obala grške celine je dolga okoli 4000 kilometrov, tako da je izbor kraja za preživljanje počitnic lahko zelo težka izbira.

Kreta je največji grški otok z razvitim turizmom predvsem na severni strani.

Midva sva bila na Kreti ene 3 ali 4 leta nazaj. Nastanjena sva bila v eni majhni vasici Ligaria (ali nekaj podobnega). Tam je bil en čudovit majhen zalivček, sami domačini in – midva. Preveri, šla sva s Kompasom. V vasi ni bilo nobenega hotela, samo ta gospa je imela par apartmajev. Res lepo. Vzela sva rent-a-car, in se vozila po otoku.

Tejra: Forum Kam in kako na počitnice

Rodos je največji otok Dodekaneškega otočja in ima prodnate peščene plaže. Obiskovalce očara predvsem glavno mesto, ki velja za najlepše ohranjeno srednjeveško mesto v Evropi. Novi del mesta je center živahnega nočnega življenja s številnimi hoteli, trgovinami, pubi in klubi.

Za Santorini pravijo, da je eden najlepših grških otokov, govori se celo, da je ostanek legendarne Atlantide.Hoteli so pretežno na vzhodni strani otoka, v Kamariju, zahodna stran otoka z vasico Fira na 300 metrov visoki pečini pa očara vsakogar s svojo svetovno znano belomodro podobo in nepozabnim razgledom.

Krf je najbolj zeleni grški otok in leži v vodah jonskega morja. Prekrivajo ga bogati nasadi južnega sadja in oliv, ki se mešajo z vonjem pinij in cipres. Na Krfu boste lahko obiskali tudi številne kulturne in arheološke znamenitosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!