fbpx

Najlepše evropske plaže: Grško otočje

Mesta, Obale, Potovanja

Grčija ima kar 9.841 otokov, poseljenih jih je le 114 in samo obala grške celine je dolga okoli 4000 kilometrov, tako da je izbor kraja za preživljanje počitnic lahko zelo težka izbira.

Kreta je največji grški otok z razvitim turizmom predvsem na severni strani.

Midva sva bila na Kreti ene 3 ali 4 leta nazaj. Nastanjena sva bila v eni majhni vasici Ligaria (ali nekaj podobnega). Tam je bil en čudovit majhen zalivček, sami domačini in – midva. Preveri, šla sva s Kompasom. V vasi ni bilo nobenega hotela, samo ta gospa je imela par apartmajev. Res lepo. Vzela sva rent-a-car, in se vozila po otoku.

Tejra: Forum Kam in kako na počitnice

Rodos je največji otok Dodekaneškega otočja in ima prodnate peščene plaže. Obiskovalce očara predvsem glavno mesto, ki velja za najlepše ohranjeno srednjeveško mesto v Evropi. Novi del mesta je center živahnega nočnega življenja s številnimi hoteli, trgovinami, pubi in klubi.

Za Santorini pravijo, da je eden najlepših grških otokov, govori se celo, da je ostanek legendarne Atlantide.Hoteli so pretežno na vzhodni strani otoka, v Kamariju, zahodna stran otoka z vasico Fira na 300 metrov visoki pečini pa očara vsakogar s svojo svetovno znano belomodro podobo in nepozabnim razgledom.

Krf je najbolj zeleni grški otok in leži v vodah jonskega morja. Prekrivajo ga bogati nasadi južnega sadja in oliv, ki se mešajo z vonjem pinij in cipres. Na Krfu boste lahko obiskali tudi številne kulturne in arheološke znamenitosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.