fbpx

Odstavili vodjo največje kubanske agencije

Novice

Kubansko vodstvo je odstavilo vodjo največje kubanske turistične agencije Cubanacan. Juan Jose Vega je v hišnem priporu, člani komunistične partije pa preiskujejo njegovo poslovanje, menda zaradi suma korupcije. V preiskavi naj bi sodeloval tudi brat Fidela Castra in obrambni minister Raul Castro. Cubanacan zaposluje 30.000 ljudi, ima v lasti 51 hotelov po vsej državi in […]

Kubansko vodstvo je odstavilo vodjo največje kubanske turistične agencije Cubanacan. Juan Jose Vega je v hišnem priporu, člani komunistične partije pa preiskujejo njegovo poslovanje, menda zaradi suma korupcije.

V preiskavi naj bi sodeloval tudi brat Fidela Castra in obrambni minister Raul Castro. Cubanacan zaposluje 30.000 ljudi, ima v lasti 51 hotelov po vsej državi in obvladuje 40 % kubanskega turističnega trga. Lani je imel več kot 100 milijonov ameriških dolarjev dobička, ima pa tudi največ sklenjenih pogodb o sodelovanju s tujimi turističnimi organizacijami, predvsem s špansko Sol Melia. Ta ima na Kubi 23 hotelov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!