fbpx

Pokal Vitranc in vrhunec zime v Kranjski Gori

Dogodki, Novice

Domači teren pričakuje dobre predstave slovenskih smučarjev.

V Kranjski Gori je skoraj vse nared za pravi smučarski spektakel. Najboljši smučarji v tehničnih disciplinah se bodo tik po Olimpijskih igrah v Pjongčangu in pred odhodom na zaključek sezone v Švedsko pomerili na dveh tekmah na podkorenski strmini. Brezplačen ogled tekem je možen z večjo slovensko zastavo in veljavno smučarsko vozovnico na dan tekmovanja. Pokal Vitranc bo z bogatim spremljevalnih dogajanjem tudi letos predstavljal vrhunec zime v Kranjski Gori.

Ekipa vodje tekmovanja Aleša Vidica, ki se je preteklo leto ponovno izkazala in tudi dokazala v odlični pripravi proge kljub dvodnevnem snegu in dežju je tudi letos že začela pripravljati tekmovalno progo, ki je zasnežena z zadostno količino naravnega in kompaktnega snega. Februarsko sneženje je prineslo dodatne centimetre snežne odeje, ki jo je bilo potrebno ustrezno pripraviti. Snežna kontrola, ki sta jo opravila Aleš Vidic in Emmanuel Couder (FIS) je bila v četrtek 22. februarja 2018. Količina snega na tekmovalni progi in priprava tekmovalne proge zagotavljata brezhibno pripravo in izvedbo tekmovanja. Dela potekajo v koordinaciji z RTC Žičnicami Kranjska Gora. Zadnja dva tedna je tudi čas zimskih počitnic, zato je bilo delo načrtovano tako, da se je čim manj oviralo smučanje gostov v Kranjski Gori.

Novosti

Vsakoletna vlaganja v infrastrukturo in sistem so za Pokal Vitranc izjemno pomembna. Preteklo jesen se je sredstva vložilo v obnovo komunikacijskih povezav ter cevovodov na sistemu za umetno zasneževanje, posodobile so se komunikacijske povezave do rezervnega starta, odkupilo in uredilo se je zemljišče sprehajalni poti Kranjska Gora-Podkoren. Nov in predvsem večji bo Medijski center v Podkorenu, kjer bosta tudi obe novinarski konferenci po zaključku tekem. Med ostalimi investicijami pa velja omeniti še obnovo elektroenergetskih in telekomunikacijskih vodov.

Tekmovalci

Na tekmi na progi Podkoren je prijavljenih 24 tujih ekip. Dokončne poimenske prijave morajo ekipe poslati najkasneje do 27. februarja 2018. V sestavah ekip so vsi prejemniki odličij s pravkar minulih Olimpijskih iger v Pjongčangu, od avstrijske reprezentance s prvim zvezdnikom Marcelom Hirscherjem, ki bo branil lansko veleslalomsko zmago na Pokalu Vitranc, ter norveške s Henrikom Kristoffersnom. Ne smemo pa pozabiti niti na letos odličnega Žana Kranjca. Kdo je tik pred zaključkom sezone v najboljši formi, pa je vprašanje, na katerega bodo odgovorili tekmovalci sami. Nagradni sklad je 120.000,00 CHF in bo razdeljen med prvih 30 tekmovalcev na posamezni tekmi (sobota in nedelja). Na 57. Pokalu Vitranc bo tako podeljeno 240.000,00 CHF denarnih nagrad.

Proračun

Pokal Vitranc bo za pripravo in izvedbo tekmovanj s prodajo televizijskih pravic in marketinškim delovanjem doma in v tujini zagotovil 1.487.000 EUR. Predvideni so stroški v obsegu 1.415.000 EUR. Glavni marketinški partner je agencija Infront Sports&Media iz Lugana. Tudi slovensko gospodarstvo igra pomembno vlogo pri izvedbi tekmovanj Pokal Vitranc, saj zagotavlja del izjemno pomembnih finančnih sredstev za pripravo in izvedbo tekmovanja. Ti sponzorji so: Petrol, zavarovalnica Generali, NLB, Merkur trgovina, Porsche Slovenija, Pivovarna Laško Union, Slovenska turistična organizacija, Rauch Slovenija ter Konica Minolta. Poleg domačih sponzorjev vidi dodano vrednost v oglaševanju preko Pokala Vitranc že vrsto let tudi Hrvaška turistična skupnost, letos v sodelovanju s Turistično skupnostjo mesta Umag.

Pokale za zmagovalce je izdelala Steklarna Rogaška. Merjenje tekmovalnega časa in upravljanje s podatki je zaupano družbi Longines za vsa tekmovanja AUDI FIS svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Promet

Prometna ureditev bo urejena na osnovi dosedanjega sistema krožne ureditve. S pomočjo Policije in varnostne službe bo zagotovljen nemoten potek prometa in dostopa gledalcev do prizorišča. Obiskovalci bodo lahko parkirali osebne avtomobile na urejenih in označenih parkiriščih v Kranjski Gori in Podkorenu. Parkiranje bo brezplačno.

Ugodnosti

Vsi obiskovalci Pokala Vitranc, ki bodo prinesli na tekmovanje slovensko zastavo (višine najmanj 60 cm) in z njo vzpodbujali nastopajoče tekmovalce, bodo imeli brezplačen vstop na prizorišče tekmovanja.

Vsi smučarji, ki bodo imeli veljavno vozovnico na dan tekmovanja, bodo lahko tekmovanje gledali brezplačno ali iz terena ob progi ali v ciljni areni na stojišču.

Vstopnice

Ekskluzivno prodajo vstopnic za ogled tekmovanj za 57. Pokal Vitranc ima družba Petrol in jih je možno kupiti v predprodaji in na dan tekmovanja na vseh bencinskih servisih družbe Petrol po Sloveniji in na Hrvaškem. Za imetnike Petrol klub kartice so vstopnice za ogled tekmovanja za stojišča in tribuno na voljo po posebnih cenah.

Prodaja vstopnic se je pričela 15. januarja 2018 na vseh omenjenih prodajnih mestih in preko spletne strani www.pokal-vitranc.com in www.eventim.si. 

Vstopnice za ogled tekmovanja bodo v prodaji tudi na dan tekmovanja na prodajnem mestu ob vhodu na prizorišče v Podkorenu.

Vstopnice za 57. Pokal Vitranc imajo ponovno posebno dodano vrednost. S posebnim kuponom na vstopnici bodo obiskovalci Pokala Vitranc v soboto 3. in nedeljo 4. marca lahko dobili brezplačno kavo na Petrolovih bencinskih servisih.

Sledite nam

Oznake

PROGRAM

Petek, 2. marec 2018

Tekmovalna proga Podkoren
10:00 Prosti trening na tekmovalni progi
Hotel Kompas
18:00 Sestanek vodij ekip in žrebanje štartnih številk za sobotni veleslalom
Smučišče Kekec
18:00 Grubin memorial – dobrodelno tekmovanje v veleslalomu
20:30 Grubin memorial – razglasitev zmagovalcev
21:00 Rock’n’Roll za Grubo

Sobota, 3. marec 2018

Tekmovalna proga Podkoren
09:30 Veleslalom – 1. tek
12:30 Veleslalom – 2. tek
Po tekmovanju – “Flower ceremony”
14:00 PETROL-ov poslovni dogodek (VIP šotor)
14:00 (cca) Novinarska konferenca z zmagovalci veleslaloma (Medijsko središče Podkoren)
Hotel Kompas
17:00 Sestanek vodij ekip (Hotel Kompas)
Q-Max oder pred dvorano Vitranc
17:00 Začetek zabavnega programa Q-MaxParty (do ca 23. ure)
19:00 Razglasitev zmagovalcev veleslaloma
19:30 Javno žrebanje štartnih številk za slalom
20:00 Q-Max Party koncerti
23:00 Q-Max after party

Nedelja, 4. marec 2018

Tekmovalna proga Podkoren
09:30 Slalom – 1. tek
12:30 Slalom – 2. tek
Po tekmovanju – razglasitev zmagovalcev v ciljni areni
14:00 (cca) Novinarska konferenca z zmagovalci slaloma (Medijsko središče Podkoren)

Q Max Party – Zabava zime

Vrhunec zabavnega dela smučarskega praznika bo v soboto, 3. marca: Q Max Party – zabava zime. Glasbeno zabavna prireditev se začne ob 18.00 uri, v samem centru Kranjske Gore poleg dvorane Vitranc. Kot vsako leto je vstop na Qmax party in kasnejši afterparty prost. Program je namenjen vsem generacijam in je pisan na kožo ljubiteljem različnih glasbenih zvrsti.
V okviru obsežnega in pestrega programa, ki bo potekal do cca. 02.00 ure, bodo med drugim nastopili Studio Osminka in Sans Serif nato pa še Parni Valjak. Da bo vroče bodo v nadaljevanju, v dvorani Vitranc poskrbeli tudi CoverLover ter DJ Pero. V okviru Q Max Party-ja bo na glavnem odru najprej podelitev pokalov najboljšim trem na veleslalomu za pokal Vitranc ob 19.00 uri, nato pa tudi javno žrebanje startnih številk za nedeljski slalom in sicer s pričetkom ob 19.30 uri.


Grubin memorial

Nočna veleslalomska tekma v spomin na slovenskega alpskega smučarja Draga Grubelnika bo že tretje leto zapored v Kranjski Gori, tokrat bo oplemenitila program Pokala Vitranc. Tekma z dobrodelno noto bo 2. marca ob 18. uri na smučišču Kekec, v nadaljevanju pa Rock’n’Roll za Grubo na Q Max odru pred dvorano Vitranc, kjer bodo podelili nagrade najboljšim, nastopili pa bodo Tomi M (Siddharta), Matjaž Jelen (Šank Rock), Alya, Neisha, Grega Skočir (Big Foot Mama), Rock’n’Band in Chorchyp. Posebni gostje bodo Ivica Kostelić, Jure Košir, Urška Hrovat ter smučarji zlate slovenske generacije. Vsa zbrana sredstva s prijavami in donacijami bodo šla v roke socialno šibke 7-članske družine s Koroške.

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!