fbpx

Pot med krošnjami

Izleti, Novice

Prijetni jesenski dnevi so kot nalašč za skok v naravo in lovljenje sončnih žarkov. Še bolje je ob tem vključiti kakšno športno aktivnost ali se preprosto sprehoditi med lepotami narave.

Zanimivo doživetje ponuja Pot med krošnjami, nedavno odprta razgledna sprehajalna pot na Rogli, ki obiskovalce popelje med pohorske gozdove in jim ponudi nov pogled na množico naravnih bogastev.

Sam rad večkrat obiščem Pohorje in se sprostim ob številnih aktivnostih, ki jih ponuja tudi njegova okolica. Blagodejna alpska klima je odlična za telo in duha. Ponudba na Rogli, ki je sedaj bogatejša še za Pot med krošnjami, pa prepriča s svojo pristnostjo, množico kulturnih in naravnih znamenitosti ter zvestobo tradiciji.

Tomaž Gorec

Pot na nadmorski višini 1517 metrov

Pot se razprostira na nadmorski višini 1517 metrov in omogoča pogled s ptičje perspektive na življenjsko pestrost gozdnih živali in različnih vrst dreves. Polovica poti je sprehajalne, druga polovica pa se vzpenja na razgledni stolp, s katerega si je mogoče ogledati vrhove na vse strani neba. Ob dobri vidljivosti in lepem vremenu se lahko odpre pogled celo na madžarsko Panonsko nižino, višave severne BiH, na drugi strani pa se iz daljave prikaže še Triglav.

Interaktivna pot za vse generacije

Pot med krošnjami bo odprta vse dni v letu, saj je vizija organizatorjev, da bi obiskovalci naravo spoznali v vseh letnih časih in vseh vremenskih razmerah. Koncept spoznavanja Rogle iz višine vnaša nov pogled na naravo, pot je interaktivna in hkrati tudi poučna, saj je obdana s številnimi informacijskimi tablami, ki so jim dodani izobraževalni in didaktični elementi. Ti so še posebej primerni za otroke in prinašajo mnoge zanimivosti o vlogi gozdov, njihovi zaščiti in nasploh o varovanju okolja.

Poleg tega so vzdolž poti oblikovane adrenalinske postaje, ki bodo pognale kri po žilah tudi nekoliko starejšim obiskovalcem poti. Pot med krošnjami je odlična destinacija za družinski izlet, prilagojena je tako za otroške kot invalidske vozičke, prozorne ograje in stranske mreže pa omogočajo pogled na obdajajoča drevesa in živali tudi otrokom ter uporabnikom invalidskih vozičkov.

Gre za koncept, ki je v Sloveniji nekaj novega, zato je razumljivo navdušenje in zanimanje za obisk te atraktivnosti veliko. Graditelji so ocenili, da bo Pot med krošnjami letno obiskalo okoli 200.000 obiskovalcev, najverjetneje še posebej ob koncih tedna in praznikih.

Svetujem vam, da se sami na ogled v izogib gneči odpravite sredi tedna, morda za sprostitev po delovnem dnevu ali za popestritev vsakodnevne rutine. Tako boste naredili nekaj za svoje telo, se naužili svežega zraka in hkrati podprli prizadevanja za bogatejšo slovensko turistično ponudbo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.