fbpx

Povprečen Britanec na počitnicah spije tri litre piva dnevno, najbolj ekstremni dopustniki tudi nekajkrat več

Novice

London – Po podatkih nedavno opravljene anketne raziskave odrasli Britanci na povprečno dolgem dopustu popijejo približno osemdeset pijač ali rečeno drugače, kar nekaj več kot dvesto enot alkohola v času trajanja počitnic. Po podatkih nedavno opravljene anketne raziskave odrasli Britanci na povprečno dolgem dopustu popijejo približno osemdeset pijač. Foto: Getty Več kot četrtina izprašanih je […]

London – Po podatkih nedavno opravljene anketne raziskave odrasli Britanci na povprečno dolgem dopustu popijejo približno osemdeset pijač ali rečeno drugače, kar nekaj več kot dvesto enot alkohola v času trajanja počitnic.

Po podatkih nedavno opravljene anketne raziskave odrasli Britanci na povprečno dolgem dopustu popijejo približno osemdeset pijač.


Foto: Getty

Več kot četrtina izprašanih je dejala, da spijejo trikrat več od priporočenih količin. Sedemdeset odstotkov vprašanih je povedalo, da nameravajo za september kot neke vrste novoletno zaobljubo uvesti ukrep, po katerem bodo zmanjšali količine popitega alkohola.

Za primerjavo, zdravstvene organizacije ne priporočajo pitja več kot dveh ali treh enot alkohola dnevno za žensko ter treh ali štirih enot dnevno za moške, kar je enako velikemu kozarcu vina za ženske in dobremu litru piva za moške.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.