fbpx

Prva restavracija Marché Mövenpick v Sloveniji

Novice, Zanimivosti

Na novem počivališču Maribor odpira vrata trendovska restavracija Marché Mövenpick.

Marché International odpira novo vrsto restavracije ob avtocesti A1 v bližini Maribora

Švicarska veriga restavracij Marché International s 5. februarjem 2016 razširja gastronomsko ponudbo ob avtocesti A1. Na novem počivališču Maribor, ki leži med Ljubljano in Gradcem, odpira vrata trendovska restavracija. V novi restavraciji Marché Mövenpick se bodo posvečali izvirnim solatnim kombinacijam, mesnim specialitetam z žara in modernim interpretacijam pri ustvarjanju pic.

Danes odpira Marché International, podjetje iz skupine Mövenpick, na počivališču Maribor novo vrsto restavracije pod znamko Marché Mövenpick. Taka oblika restavracije predstavlja nadaljevanje razvoja Marchéjevega koncepta, kakršnega ob avtocestah že poznamo. Marché Mövenpick združuje bogati tradiciji visokokakovostnih in na inovativnem razmišljanju utemeljenih švicarskih znamk v gastronomskem konceptu, ki je usmerjen v prihodnost. »Za Mövenpick značilno, prefinjeno doživetje okusov kot majhen vsakodnevni luksuz se srečuje z doživetjem svežine, naravnosti in mladostne nezapletenosti Marchéja, ki je pionir kuhanja pred gostom,« nam je zaupal Oliver Altherr, predsednik uprave podjetja Marché International. »V novi restavraciji smo reinterpretirali pico kot eno od priljubljenih jedi. V kombinaciji s trendovskim, sproščenim vzdušjem in prizadevanjem za visoko kakovost ponovno slavimo izvrstne kulinarične užitke in pristno gostoljubje,« je poudaril. Restavracija vzpostavlja nova merila tudi pri oblikovanju: urbani ambienti se tu srečujejo z elementi iz narave, kot so stara hrastovina, ročno narejene keramične ploščice in cementni tlakovci – kar je odlično okolje za sproščen počitek.

slovenija 04.02.2016, Marche Movenpick, Maribor, restavracija, foto: Anze Petkovsek

Foto: Anze Petkovsek

Kreativno kulinarično ponudbo lahko gosti spoznavajo na 380 m2 z več kot 120 mesti v notranjosti in 30 mesti na terasi. Vse jedi so sveže in pripravljene sproti pred očmi gostov. Samopostrežna restavracija omogoča, da gosti jedi zaužijejo v restavraciji ali jih vzamejo s seboj na pot. Za tradicionalno prijazne in hitre storitve bo med 6. in 22. uro skrbela poslovodkinja Marta Pačnik ob pomoči 8 sodelavk in sodelavcev.

Na novo interpretirana pica v restavraciji Marché Mövenpick ob avtocesti A1

Preverjeni dejavniki, potrebni za uspeh, kot so kuhanje pred gostom, prvorazredna kakovost, naravnost, regionalni pridelki in svežina, ostajajo v središču tudi v novi vrsti restavracij. Razvoj jedilnega lista je še posebej očiten pri gurmanskih picah: te niso okrogle, temveč pravokotne, izredno tanke in obložene z najboljšimi dodatki. Postrežene so na leseni deski, skupaj s škarjami za rezanje, in poimenovane »Italijanska« ali »Nebeški piščanec«. Poleg italijanskih klasik, kot je »Margerita«, so tu še nove interpretacije, recimo »Škampi & tuna« z rožnato tunino, svežimi škampi, sočno limono, rdečo čebulo in peteršiljem. Poleg tega so v središču še sveže pripravljene inovativne solatne kreacije in mesne specialitete z žara.
Vrhunska je tudi izbira napitkov: sveže stisnjeni sokovi, doma pripravljene limonade in najodličnejše kavne specialitete zaokrožajo kulinarično doživetje. Gastronomski koncepti podjetja Marché International so bili v zadnjih letih tako doma kot v tujini nagrajeni z najvišjimi ocenami in številnimi priznanji.

Dopolnitev bencinske črpalke

Na novo zgrajenem počivališču bodo Marchéjevi gosti našli tudi prodajalno in bencinsko črpalko, ki ju upravlja partnersko podjetje Petrol. Poleg možnosti za točenje goriva imajo tako potniki tudi priložnost, da hitro in preprosto opravijo vsakodnevne nakupe, dobijo pa lahko tudi spominke, časopise, tobak ter izbrana živila in pijače.

Podjetje Marché International je član skupine Mövenpick. Pod znamkami Marché®, Marché Mövenpick, Mövenpick Restaurants, Cindy’s Diner in Palavrion Grill upravlja Marché International gastronomske lokale ob avtocestah, na letališčih in izbranih lokacijah, pri čemer je v l. 2014 ustvaril promet v višini 249 milijonov CHF. Skupina je z lastnimi in tujimi podjetji prisotna v Švici, Nemčiji, Avstriji, Sloveniji, Norveški, Madžarski, Hrvaški, Singapurju, Indoneziji in Kanadi, pri čemer zaposluje približno 2.831 sodelavk in sodelavcev.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Oglasno sporočilo


Sledite nam


RSS Ustavi se!