fbpx

Referendum o novi ustavi v Boliviji

Novice

La Paz – Bolivijska vlada in opozicija sta v ponedeljek dosegli dogovor, da bodo referendum o novi ustavi pripravili 25. januarja, parlamentarne in predsedniške volitve pa decembra prihodnje leto. Dogovor so dosegli, potem ko je predsednik Evo Morales pristal, da se bo na predsedniških volitvah potegoval za drug in hkrati zadnji mandat. Morales se je […]

La Paz – Bolivijska vlada in opozicija sta v ponedeljek dosegli dogovor, da bodo referendum o novi ustavi pripravili 25. januarja, parlamentarne in predsedniške volitve pa decembra prihodnje leto.

Dogovor so dosegli, potem ko je predsednik Evo Morales pristal, da se bo na predsedniških volitvah potegoval za drug in hkrati zadnji mandat. Morales se je odpovedal možnosti za drugo izvolitev.

Foto: Reuters

,,Noč in dan smo delali, da bi dosegli dogovor,, je sporočil Carlos Romero, minister za razvoj podeželja. ,,Predsednik Morales se je moral celo odpovedati možnosti za drugo izvolitev po sprejemu ustave,, je dodal.

Nova ustava omogoča dva zaporedna predsedniška mandata, medtem ko je po sedanji ustavi lahko predsednik dva petletna mandata, ki pa si ne smeta neposredno slediti. Morales je po sprejemu ustave hotel šteti kot svoj prvi mandat tistega iz volitev leta 2009, sedaj pa je pristal, da se mu kot prvi mandat šteje sedanji….
 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.