fbpx

Referendum o novi ustavi v Boliviji

Novice

La Paz – Bolivijska vlada in opozicija sta v ponedeljek dosegli dogovor, da bodo referendum o novi ustavi pripravili 25. januarja, parlamentarne in predsedniške volitve pa decembra prihodnje leto. Dogovor so dosegli, potem ko je predsednik Evo Morales pristal, da se bo na predsedniških volitvah potegoval za drug in hkrati zadnji mandat. Morales se je […]

La Paz – Bolivijska vlada in opozicija sta v ponedeljek dosegli dogovor, da bodo referendum o novi ustavi pripravili 25. januarja, parlamentarne in predsedniške volitve pa decembra prihodnje leto.

Dogovor so dosegli, potem ko je predsednik Evo Morales pristal, da se bo na predsedniških volitvah potegoval za drug in hkrati zadnji mandat. Morales se je odpovedal možnosti za drugo izvolitev.

Foto: Reuters

,,Noč in dan smo delali, da bi dosegli dogovor,, je sporočil Carlos Romero, minister za razvoj podeželja. ,,Predsednik Morales se je moral celo odpovedati možnosti za drugo izvolitev po sprejemu ustave,, je dodal.

Nova ustava omogoča dva zaporedna predsedniška mandata, medtem ko je po sedanji ustavi lahko predsednik dva petletna mandata, ki pa si ne smeta neposredno slediti. Morales je po sprejemu ustave hotel šteti kot svoj prvi mandat tistega iz volitev leta 2009, sedaj pa je pristal, da se mu kot prvi mandat šteje sedanji….
 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.