fbpx

Zlatibor = Zlati bor

Aktivnosti

“Raje kaj raziskujemo. Torej je letos padel Zlatibor. Bo raziskovanje in uživanje v naravi.”

Zlatibor je rahlo valovita, gorska planota, nadmorske višine tisoč metrov, ki leži v jugozahodnem delu Srbije, na magistralni cesti Beograd – Črnogorsko primorje. Od Beograda je oddaljen 230 kilometrov in od Ljubljane okoli 670 kilometrov.

phpthumb_generated_thumbnailjpg

Zahvaljujoč podnebnemu podnebju in karakterističnim zračnim tokovom, celinskim in sredozemskim, to območje velja za zračno zdravilišče in je od nekdaj znano, kot planina primerna za počitek in zdravljenje.

Zlatibor ima odlične možnosti za pripravo vrhunskih športnikov in rekreativcev na odprtih terenih za nogomet, košarko, tenis, odbojko ter v dveh zaprtih športnih dvoranah. Zlatibor je destancija, ki goste vabi skozi celo leto. Poletna in zimska sezona sta enako lepi, vmes pa se dogajajo številni kongresi in seminarji.

11511: Narobe je to da se dopust enači = morje. Meni dopust pomeni počitek. In po naporni službi ga prekleto potrebujem. Da si naberem moči. Nikoli ga ne porabim za kakšna generalna čiščenja in podobna sranja. Dopust je namenjen MENI. V družini pač velja kompromis. Otroci in jaz potovanje, mož hribi. Torej ali združimo oboje hkrati ali delimo po delih. Saj tudi mi uživamo v hribih – ni pa nam da bi vsak teden hodili na Šmarno goro. Raje kaj raziskujemo. Torej je letos padel Zlatibor. Bo raziskovanje in uživanje v naravi.

Pozimi je smučarjem in bordarjem na voljo smučarski center Tornik s štirimi smučarskimi progami, z urejenim sistemom za umetno zasneževanje ter najsodobnejšo šest sedežno žičnico in dve vlečnici. Za smučarje začetnike in otroke so poleg Tornika idealna tudi pobočja Obudojevice v samem turističnem centru.

1

Zahvaljujoč pesti ponudbi aktivnosti namenjenih ljubiteljem adrenalinskih dejavnosti, kot so: vožnja z bobom po tirih, tubing in panonski ogled z žičnico je Tornik priljubljen tudi v poletnih mesecih.

cmxard4wyae_pkk

V bližini centra, na območju Tić se nahaja kamp, kategoriziran s tremi zvezdicami, ki ima 60 prostorov za kampiranje  in več lokacij za šotore. Gostom so na voljo tudi pešpoti in kolesarske steze, odprti in zaprti bazeni, kopališča, avantura park, klubi in kavarne. Poleg pestre gastronomske ponudbe je Zlatibor prepoznaven tudi po prireditvah, kot so: Sabor trubača, Pršutijada, Rakijada, pričakovanje novega leta.

kamp3

Za goste se organizirajo izleti do muzejev pod podrtim nebom »Staro selo« v Sirogojnu, do muzeja »Pletilja«, trgovine slavnih »Sirogojno puloverjev«, indexnaravnega spomenika »Stopića pećina«, Drvengrada, Andrićgrada, do nacionalnga parka reke Tare, samostana Mileševa ali drugih turističnih znamenitosti.

Zlatibor je ena najbolj obiskanih destinacij v Srbiji.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!