fbpx

Zlatibor = Zlati bor

Izleti

“Raje kaj raziskujemo. Torej je letos padel Zlatibor. Bo raziskovanje in uživanje v naravi.”

Zlatibor je rahlo valovita, gorska planota, nadmorske višine tisoč metrov, ki leži v jugozahodnem delu Srbije, na magistralni cesti Beograd – Črnogorsko primorje. Od Beograda je oddaljen 230 kilometrov in od Ljubljane okoli 670 kilometrov.

phpthumb_generated_thumbnailjpg

Zahvaljujoč podnebnemu podnebju in karakterističnim zračnim tokovom, celinskim in sredozemskim, to območje velja za zračno zdravilišče in je od nekdaj znano, kot planina primerna za počitek in zdravljenje.

Zlatibor ima odlične možnosti za pripravo vrhunskih športnikov in rekreativcev na odprtih terenih za nogomet, košarko, tenis, odbojko ter v dveh zaprtih športnih dvoranah. Zlatibor je destancija, ki goste vabi skozi celo leto. Poletna in zimska sezona sta enako lepi, vmes pa se dogajajo številni kongresi in seminarji.

11511: Narobe je to da se dopust enači = morje. Meni dopust pomeni počitek. In po naporni službi ga prekleto potrebujem. Da si naberem moči. Nikoli ga ne porabim za kakšna generalna čiščenja in podobna sranja. Dopust je namenjen MENI. V družini pač velja kompromis. Otroci in jaz potovanje, mož hribi. Torej ali združimo oboje hkrati ali delimo po delih. Saj tudi mi uživamo v hribih – ni pa nam da bi vsak teden hodili na Šmarno goro. Raje kaj raziskujemo. Torej je letos padel Zlatibor. Bo raziskovanje in uživanje v naravi.

Pozimi je smučarjem in bordarjem na voljo smučarski center Tornik s štirimi smučarskimi progami, z urejenim sistemom za umetno zasneževanje ter najsodobnejšo šest sedežno žičnico in dve vlečnici. Za smučarje začetnike in otroke so poleg Tornika idealna tudi pobočja Obudojevice v samem turističnem centru.

1

Zahvaljujoč pesti ponudbi aktivnosti namenjenih ljubiteljem adrenalinskih dejavnosti, kot so: vožnja z bobom po tirih, tubing in panonski ogled z žičnico je Tornik priljubljen tudi v poletnih mesecih.

cmxard4wyae_pkk

V bližini centra, na območju Tić se nahaja kamp, kategoriziran s tremi zvezdicami, ki ima 60 prostorov za kampiranje  in več lokacij za šotore. Gostom so na voljo tudi pešpoti in kolesarske steze, odprti in zaprti bazeni, kopališča, avantura park, klubi in kavarne. Poleg pestre gastronomske ponudbe je Zlatibor prepoznaven tudi po prireditvah, kot so: Sabor trubača, Pršutijada, Rakijada, pričakovanje novega leta.

kamp3

Za goste se organizirajo izleti do muzejev pod podrtim nebom »Staro selo« v Sirogojnu, do muzeja »Pletilja«, trgovine slavnih »Sirogojno puloverjev«, indexnaravnega spomenika »Stopića pećina«, Drvengrada, Andrićgrada, do nacionalnga parka reke Tare, samostana Mileševa ali drugih turističnih znamenitosti.

Zlatibor je ena najbolj obiskanih destinacij v Srbiji.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.