fbpx

10 razlogov, zakaj v Grand Hotel Primus

Aktualno, Sprostitev, Toplice, Wellness

Bil je 27. september 2007, ko je Grand Hotel Primus v Termah Ptuj sprejel svoje prve goste.

V Termah Ptuj in Grand Hotelu Primus, te dni praznujejo 10 let, odkar so v Grand Hotelu Primus gostili prve obiskovalce. Od takrat je hotel, ki je dobil ime po slavnem rimskem vojskovodji Marcusu Antoniusu Primusu, zatočišče za vse, ki si z aktivno regeneracijo želite povrniti svojo vitalno energijo, se obkrožiti z zdravjem, harmonijo in dobrim počutjem.

In vsako praznovanje je odlična priložnost za pogled nazaj in pogled v prihodnost. Številke, ki smo jih zbrali v prvih desetih letih, so impresivne: 206.000 gostov, ki so ustvarili 560.000 nočitev, 57.250 masaž in 6.900 kopeli, 7 zlatih medalj v pripravi in postrežbi kave, 56.130 Primusovih tortic so le nekatere izmed njih.

“Pri nas, v Grand Hotelu Primus, je vse podrejeno dobremu počutju gostov. Da doživijo svoje popolne počitnice, odidejo z lepimi spomini na svoja doživetja ter se k nam spet vrnejo, se trudimo prav vsi, ki delamo v hotelu oz. termah. Uspešno prvo desetletje pa nikakor ne pomeni, da bomo spali na lovorikah. Pred nami je vrsta novih izzivov. Vse smo si zadali z enim ciljem: da gostje Grand Hotel Primus in Terme Ptuj uvrstijo v svoje rokovnike kot popoln kraj za oddih. Kraj, kjer lahko izstopijo iz tirnic divjega vsakdana ter si naberejo novih moči za zdravje in dobro počutje – v čudoviti naravi, z vrsto aktivnosti, ob odlični kulinariki, z najrazličnejšimi vrstami sprostitve ter s spoznavnanjem bogate kulture in tradicije najstarejšega mesta v Sloveniji,” pravi  Milena Mojzeš, izvršna direktorica Term Ptuj

   

1. razlog – Na kopanje

Termalni vrelci
Vrelci v Termah Ptuj iz globine 1100 m prinašajo blagodejno naravno termo-mineralno vodo s temperaturo 56 stopinj Celzija. Je blaga po svoji sestavi, a krepka, ko gre za poživljanje organizma. Še posebej ugodno vpliva na odpravljanje težav gibalnega sistema – pomaga pri zdravljenju in rehabilitaciji revmatičnih in degenerativnih obolenj, poškodbah gibalnega sistema in pri nevroloških boleznih. Učinke ptujske termo-mineralne vode lahko izkusite v bazenskem delu wellness centra Valens Augusta v Grand Hotelu Primus in v Termalnem parku Term Ptuj le lučaj od hotela, ki je poleti s sedmimi tobogani pravi vodni raj za aktivne.

Primusov namig: Kopanje v naravni termo-mineralni vodi sprošča, izboljšuje dihanje in očisti telo. Po njem se boste počutili sveže in lahkotno. Topla voda vas bo razbremenila tegob vsakdana ter vam vrnila zdravje in dobro počutje. Že po kratkem kopanju bodo vaše misli bolj harmonične, zaradi moči vode pa tudi gibanje zelo olajšano. Kopanje v termo-mineralni vodi je zelo priporočljivo po wellness tretmajih, saj poveča njihov učinek.

2. razlog – Na savnanje

Savna je namenjena očiščenju telesa, sprostitvi mišic, očiščenju duha in uma. V savni se sproščamo in meditiramo, v njej spet stopimo v sozvočje s svojim telesom. Segreti zrak sprosti napetost v mišicah in povzroči obilno potenje, s čimer se iz telesa izločajo sol in strupene snovi. Savnanje pospeši krvni obtok, koža je zato bolje prekrvavljena. Povrhnjica se lažje obnavlja, še posebej, če pred savnanjem z nežnim pilingom odstranimo poroženelo oziroma odmrlo
kožo.
V Svetu savn Flavia v Grand Hotelu Primus lahko izbirate med savno s kromoterapijo, ekstremno finsko savno, aroma savno, blatno savno ter parno in solno savno. Moč savn nadgrajujejo tople termalne ali hladna Kneippova kopel.
Primusov namig: Savnanje je za marsikoga zelo intimna stvar. Če si želite več zasebnosti, v wellnesu izberite rimsko VIP savno, imenovano Antinoos, in si privoščite sproščanje v dvoje.

3. razlog – Na masaže

Z rednimi masažami zmanjšujemo stres in preprečujemo zdravstvene težave, povezane z njim. Masaža namreč umiri telo, tako da lahko centralni živčni sistem začne s procesom samozdravljenja in regeneracije. Masaža izboljša krvni in limfni obtok, sprosti mišice ter izboljšuje splošno počutje. Zmanjša kronično napetost mišic, poveča prožnost in elastičnost tkiv, s čimer se zmanjša tveganje za prihodnje poškodbe. Redne masaže krepijo imunski sistem, pomirjajo živčevje in izboljšujejo spanec.
Primusov namig: Za popoln odklop od stresnega vsakdana in popolno regeneracijo si privoščite najbolj priljubljeno masažo v našem wellness centru – masažo Valens Augusta. Ta vključuje ročno masažo celega telesa, anti-stres masažo glave in masažo stopal, ki vas bo sprostila in popolnoma umirila.

4. razlog – Na zdrav obrok

Nezdrava in nepravilna prehrana skupaj z drugimi dejavniki nezdravega življenjskega sloga (pomanjkanje gibanja, alkohol, tobak) vpliva na nastanek in razvoj najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, nekatere vrste rakavih obolenj, debelost in osteoporoza. Cilj uravnotežene prehrane je ohranjanje in izboljšanje zdravja in s tem kakovosti življenja.
V Termah Ptuj se držijo načela jesti vsega ravno prav. Tako je oblikovan tudi sodoben pristop k prehranjevanju, ki ga gostom predstavljajo pod oznako Bodimo fit – ta vsebuje predloge in nasvete za zdravo prehrano in dobro počutje.
Primusov namig: Da bi bili fit, ni treba veliko. Preizkusite naše predloge za zdrave obroke, ki smo jih pripravili s priznano nutricionistko Mojco Cepuš. Videli boste, da je fit prehranjevanje ne samo zdravo, ampak tudi zelo okusno.

5. razlog – Na Primusovo ali Avgustino tortico

Za to, da bi bili fit, se vam ni treba odreči vsem svojim malim razvadam. Ker ste na oddihu  ponavadi precej aktivni, si lahko brez slabe vesti privoščite tudi kaj sladkega.
Slaščičarski mojstri v Grand Hotelu Primus za sladkosnede poskrbijo z okusnimi sladicami, ki še kako prijajo po teku okrog Ptujskega jezera, sprehodu ob Dravi, golfu ali kolesarjenju po Halozah.
Primusov namig: Da pocrkljate svoje brbončice, izberite prav po rimljansko razkošno Primusovo tortico zanj ali Avgustino tortico zanjo. Ob spremljavi polsuhe penine Pullus se bo vaš sladki obred spremenil v pravo harmonijo okusov!

6. razlog – Na odlično kavo

Kava je ena najbolj razširjenih pijač na svetu. Poživlja, spodbuja in daje moč, saj vsebuje enega najpomembnejših rastlinskih alkaloidov – kofein, ki draži, spodbuja in uravnava delovanje osrednjega živčevja. Kofein prežene utrujenost, zaspanost, ravnodušnost in izboljša delovanje čutil. Seveda pa je treba biti pri pitju kave previden, predvsem s količino ne gre pretiravati. Kava v Aperitiv baru Grand Hotela Primus ima zlat prizvok, saj so tamkajšnji kavni mojstri doslej osvojili kar 7 zlatih medalj v pripravi in postrežbi kave na Gostinsko turističnem zboru Slovenije.
Primusov namig: Popestrite vašo majhno dnevno razvado s katero izmed kav, ki so si prislužile zlato medaljo na Gostinsko turističnem zboru Slovenije. Priporočamo Aurorino kavo (espreso kava, spenjeno mleko in liker Tia Maria), Faustino kavo (espreso kava, spenjeno mleko, grenadine sirup in breskov liker) in Vestalkino kavo (espreso kava, spenjeno mleko, kokosov sirup in liker Blue Curaçao).

Krompirjeve počitnice v Termah Ptuj. Ste se že kdaj lotili projekta “naredi sam”? Njihovi posnetki na socialnih omrežjih rušijo rekorde v gledanosti in posnemanju.

Sledite nam

Ker so tako popularni, so že postali predmet analiz – psihologi tako v njih prepoznajo vsaj pet pozitivnih vplivov na počutje in razvoj posameznika: z reševanjem problemov, sledenjem navodilom in spoznavanjem delovanja posameznih stvari krepimo možgane; v nas vzbujajo občutek zadovoljstva ob odkrivanju lastnih sposobnosti in talentov; z njimi aktiviramo telo in duha; spodbujajo druženje z ljudmi s podobnimi interesi in sposobnostmi; gradijo našo samozavest, saj nam sporočajo, da se lahko zanesemo na lastne spretnosti in sposobnosti.
Teorijo lahko v praksi preizkusite na ustvarjalnicah Naredi sam, naredi zase, ki bodo med krompirjevimi počitnicami potekale v termah Sava Hotels & Resorts. Dodajte še kopanje v termalnih bazenih, sproščanje v wellnessu, sprehode v naravi, okušanje lokalnih specialitet ter druženje z najdražjimi, vse to pod okriljem coprnic in v znamenju buč in krompirja, ki bodo v termah zaznamovali jesen. Odklop od divjega vsakdana in še tesnejša povezanost s člani vaše ožje in razširjene družine sta zagotovljena!
Na ustvarjalnicah v Termah Ptuj lahko izdelate rimski mozaik, medaljon in glasbilo, otroci pa se bodo za noč čarovnic opremili s pajkci in prijaznimi duhci. Na kostanjevem pikniku vas bo zabavala harmonika, točil se bo sladek mošt. Ne pozabite raziskati Ptuja: le nekajminutni sprehod ob Dravi vas bo pripeljal na tlakovane ulice najstarejšega slovenskega mesta, do mestne hiše, gledališča, minoritskega samostana, vse do gradu, od koder se razprostira čudovit razgled na ptujske strehe, Dravo in Ptujsko polje. V topel bazen se lahko iz mesta vrnete  z brezplačnim krožnim avtobusom.

7. razlog – Po gibanje

Za vzdrževanje telesa v dobri kondiciji se priporoča redna in zmerno intenzivna vadba vsaj 30 minut dnevno, ki pomaga zniževati zvišan krvni tlak, zmanjšuje tveganje za obolenje srčnih arterij, preprečuje razvoj sladkorne bolezni, znižuje povišane krvne maščobe, ki je zdravju škodljiva, znižuje prekomerno težo in debelost, preprečuje nastanek osteoporoze in tudi zmanjšuje možnost poškodb. Hkrati nam gibanje daje energijo, krepi imunski sistem ter povečuje našo storilnost pri spopadanju z vsakodnevnimi obveznostmi. Primusov namig: Aktivno preživljanje prostega časa v Termah Ptuj ni vprašanje, le od vas je odvisno, koliko znoja boste med tem želeli preliti. Čakajo vas sprehajalne, pohodniške in kolesarske poti, tek in kolesarjenje ob Dravi ali po Halozah in Slovenskih goricah, nordijska hoja, golf, footgolf in seveda nabiranje plavalnih kilometrov v naših bazenih. Poleti lahko na Ptujskem jezeru uživate v vodnih športih.

8. razlog – Po notranji mir in sprostitev

Vetrnica zdravja, ki je zasajena v parku ob Grand Hotelu Primus, je celostni program za krepitev zdravja. V njej se prepustite elementom, ki tvorijo njenih šest krakov. Vsak izmed njih predstavlja po eno tematsko polje: naravo, sprostitev, prehrano, odnose, gibanje in dihanje. Ta polja obkrožajo sedmo, centralno polje, ki ponazarja zavedanje sebe kot središča, okoli katerega se združuje vse našteto. Vstop v Vetrnico zdravja pomeni vzeti si čas zase, za stik z naravo, zavestno dihanje, zavedanje sebe in svojih misli. Primusov namig: Na vsakem kraku Vetrnice zdravja opravite eno izmed vaj za dvigovanje notranje energije. Najlepše jih je delati ob sončnem vzhodu, za tem pa zaplavati v termalni vodi v hotelskem Bazenu cesarjev.

9. razlog – Na pomlajevanje obraza in oblikovanje telesa

Naše telo je odraz našega življenja in sredstvo, s katerim izražamo, koliko se cenimo. Že stari Rimljani so negovali telo in častili lepoto.
Sodobni kozmetični pristopi se znova vračajo k naravnemu pomlajevanju in temeljijo na tehnologijah, ki spodbujajo regeneracijo kože na naraven način. Lepotni tretmaji temeljijo na medicinskih dognanjih, izvajajo – tudi v wellness centru Valens Augusta v Grand Hotelu Primus – pa jih visoko usposobljeni strokovnjaki.
Primusov namig: Izberite katerega izmed lepotnih tretmajev v Wellness centru Valens Augusta: z Med Contourom boste na popolnoma naraven način zmanjšali obseg pasu, stegen ali zadnjice že po prvem tretmaju do 2,5 cm. Izboljšalo se bo tudi stanje celulita in tonus kože. Za pomladitev vašega obraza bo poskrbel tretma Med Visage, po katerem boste že po prvem tretmaju navdušeni nad bolj napeto kožo in manj vidnimi gubicami.

10. razlog – Na Ptuj!

Najstarejše slovensko mesto. Zakladnica tisočletij. Za svoj dom in pribežališče ga že vse od antike izbirajo generacije za generacijo. Prostor, kjer je življenje že tisočletja tesno povezano z naravo, njeno močjo in skrivnostnim energijskim nabojem. Le nekajminutni sprehod ob Dravi vas bo pripeljal na tlakovane ulice Ptuja, do mestne hiše, mestnega stolpa, gledališča, minoritskega samostana, vse do gradu, od koder se razprostira čudovit razgled na rdeče ptujske strehe, Dravo in Ptujsko polje. Ptuj je mesto presežnikov. Zakaj?

  • Ker je najstarejše slovensko mesto.
  • Ker je zakladnica tisočletij za male in velike radovedneže.
  • Ker je majhno mesto z veliko izjemnimi doživetji.
  • Ker je najbolj karnevalsko mesto ob reki Dravi.
  • Ker je evropsko središče mitraizma.
  • Ker ima najstarejšo slovensko vinsko klet – Ptujsko klet, v kateri hranijo najstarejše slovensko arhivsko vino, tako imenovano zlato trto iz leta 1917.
  • Ker ima Ptujsko morje, ki je magnet za moderne pustolovce – tam lahko vdihnete naravo in razgibate telo na kolesu, v kanuju, na jadralni deski ali na deskanju na vodi.
  • Ker se v poletnih nočeh prelevi v najbolj festivalsko mesto v Sloveniji.
  • Ker z gradu ponuja enega najlepših razgledov na strehe mestnih hiš, Dravo in Ptujsko polje.
  • Ker iz njega vodijo vinske ceste po Halozah in Slovenskih goricah, ki vas bodo poleg ponudbe kakovostnih vin prepričale z lepoto pokrajine, prekrasnimi razglednimi točkami in gostoljubnostjo ponudnikov.

V Termah Ptuj še vedno praznujejo 10. obletnico Grand Hotela Primus. Ob tej priložnosti obdarujejo tudi vas. Do 24. decembra so za vas pripravili Primusovih 10 za nov polet. Preverite ugodnosti na tej povezavi!


Sledite nam


RSS Ustavi se!