fbpx

5 čudovitih podvodnih svetov za snorkljanje

Potovanja

Na tisoče barv, zvedavih bitij in dih jemajočih koralnih grebenov.

Nič ni primerljivo s snorkljanjem – na tisoče barv, zvedavih bitij in dih jemajočih koralnih grebenov – unikaten pogled, ki se skriva pod vodnim površjem. Snorkljanje je primerno tako za odrasle kot otroke in prijetno popestri počitnice.

Nacionalni morski park Bunaken, Indonezija

Nacionalni park je v 97 % pod vodo. V letu 1991 so koralni greben z več kot 2500 vrstami rib zaščitili.

bunaken-nationalmarinepark

Otočje Bimini, Bahami

Poleg koralnih grebenov si lahko pod vodo ogledamo razbitine ladje Sapona in če imamo srečo tudi družino delfinov.

bahamas

Sharm el-Sheikh, Egipt

Pravijo, da sta v Sharm el-Sheikhu dve vrsti snorkljanja: dobro in odlično.

Api::trv: “Kar je res vredno obiska je prelep podvodni svet, ki je dosegljiv ocem samo z masko (in plavutkami), ni se ti treba odpeljat ne vem kam dalec od obale. Pa, ce se bosta ze odlocila za obisk Sharma, pojdita na enodnevni tecaj potapljanja “try dive”, ker je to res zelo zanimivo dozivetje za nekoga, ki se prvic potaplja.”

egypt

Rurutu, Francoska Polinezija

Med avgustom in novembrom imamo priložnost videti kita grbavca med plovbo v smeri severno od Antarktike.

rurutu

Veliki koralni greben, Avstralija

Veliki koralni greben se nahaja severo vzhodno od avstralske obale. 2500 koralnih grebenov se razteza na površini velikosti Kalifornije. Do grebena se lahko zapeljemo z ladjo ali podvodni svet raziskujemo v bližini obale in se srečamo z zeleno želvo in z nešteto vrstami koral.

greatbarrierreef

Vir: earthporm, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.