fbpx

5 najbolj nenavadnih krajev na svetu

Novice, Potovanja

Bermudski ali Hudičev trikotnik je zagotovo eden izmed najbolj nenavadnih krajev na svetu.

Predstavljamo vam 5 najbolj neverjetnih in nenavadnih krajev na našemu planetu.

1. Oko Sahare

V Sahari najdemo eliptično kamnito strukturo Richat v Mavretaniji, ki se razteza 40 km široko in katere nastanek še vedno ostaja skrivnost. Iz ptičje perspektive izgleda kot pravo človeško oko. Sedimentna skala izpostavljena v tej kupoli se giblje v starosti od konca proterozoika v središču kupole do ordovicijskega peščenjaka okoli robov.

hiper barbara: “jaz sem dala skozi že afriko, ja ameriko, azijo in evropo.. pa ti za prvo potovanje priporočam AZIJO.. povsod je lepo, povsod je tako da komaj odideš nazaj…
J Am je bila meni zakon, vsa mistična in ljudje veseljaki in pol.. dobri itd… prevozi urejeni, ni panike s transportom, edino razdalje so velike za kam prist…

AFRIKA: kontinent ki te začara in trenutno se samo še tja vračam, dokler ne prečešem vseh držav… ) transporti možni, ampak v afriškem stilu, počasi in ne sekiraj se, saj bo, samo ni rečeno da danes, bo pa zagotovo:) ljudje pa itak ZAKON:)) prenočišča tak tak, jaz ponavadi spim pri domačinih…ne v hostlih..hrana pa svašta, od dneva odvisno kje si.. jaz sem se odločila da stavim na ananas v afriki:) drugač pa banane v vseh vrjantah.. meso pa probaj zebro.. odlično meso

AZIJA: noro dobra hrana, super prenočišča, urejen prevoz, javni in vse mogoče zasebne varjante z motorčki itd:) destinacije ful priročne za kej pogledat in morm rečt da ljudje tak fajni, ma ka naj ti rečem zaki azija za prvič.. ker je po moji presoji najbolj varno, najbolj udobno in najbolj POCENI…”

2. Modra luknja

Na Bahamih ob obali Belizeja se nahaja 14 km globoka modra luknja, ki je dobila ime po svoji modri barvi – izrazito temni v sredinski globoki vodi in svetlejši v plitvini na obrobju. Predstavlja kraško obliko, brezno, ki ga je zalilo morje. V času plimovanja, v luknji nastanejo močni tokovi in vrtinci, ki lahko v jamo potopijo večji čoln. Nastala je v času ledene dobe, ko je bil nivo morske gladine za okoli 100 m nižji. Dno je bilo tako zaradi podnebja izpostavljeno istim kemičnim spremembam kot na kopnem, bogatim z apnencem.  Zaradi pomankanja kisika, v njej prebivajo le anareobne bakterije.

3. Otok Sumatra

Sumatra je otok v zahodni Indoneziji, najzahodnejši od skupine tako imenovanih Sundskih otokov. S površino približno 470.000 km2 je največji v celoti indonezijski otok in šesti največji otok na svetu. Nekoč popolnoma neposeljen, je danes poln živalskih in rastlinskih vrst z edinstvenim drevesom Zmajeva kri.

4. Traventinska jezera

Pamukkale ali “Bombažni grad” so posledica močnega potresa izpred več tisoč let. Velike količine kalcijevega karbonata v vodi ustvarjajo neverjetne bele strukture na jugozahodu Turčje. Voda ki teče na 35 stopinjah, ima odlične zdravilne lastnosti za ljudi, ki trpijo zaradi slabe prekrvavitve, težav z očmi, kožo in revmo. Nad bazenom se nahaja starodavno antično kopališče Hierapolis, ki obratuje še danes.

5. Bermudski trikotnik

Bermudski ali Hudičev trikotnik je zagotovo eden izmed najbolj nenavadnih krajev na svetu. V njem so brez pojasnila izginile številne ladje in letala. Ugibajo, da razlog tiči v nezemeljski tehnologiji, ki moti radarje in navigacijske naprave, drugi pa so prepričani, da predstavlja vrata v novo dimenzijo. Mit o kraju je prvi začel Krištof Kolumb, ki je v ladijski dnevnik zapisal, da je pri prečkanju tega območja opazil nepravilno dejavnost kompasov in čudne svetlobne pojave na nebu.

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Sledite nam


RSS Ustavi se!