fbpx

5 prečudovitih ulic sveta

Potovanja, Zanimivosti

Po obisku maroškega Chefchaouena, obstaja možnost, da boste sanjali modro.

V poplavi ulic smo jih izbrali 5 – drugačnih.

# Ulica zlomljenih kamnov, Nizozemska

Roombeek je poslovna ulica v mestnem središču Enschede na Nizozemskem. Po sredini teče manjša reka, ki je bila v preteklosti speljana pod površjem zemlje, danes pa je del sprehajalne poti in pravi hit med prebivalci.

Pat: “Ko komu rečem, da sem bila 4x na NL, se marsikdo muza… da že ve, zakaj sem bila gor…. haha… pa niti enkrat nisem kadila trave gor. To smo kdaj počeli v puberteti… ko še ni bila tako močna, kot pravijo, da je danes)
Ne, NL je tako krasna dežela, da je škoda zabivati cajt in pozornost v kofišopih, po mojem.
Sex muzej meni ni bil zanimiv. Mi je bilo bolj zanimivo iti po rdeči četrti, pa v Rijks museum, pa Van Goghov, pa po cerkvah, pa vseh ulicah… do hiše ane Frank smo prišli, samo je bila vrsta… toliko kar se tiče Amsterdama…
Tista vasica, ki jo omenjaš, je bila Sasnse Schans? Ko meljejo kakavova zrna, diši prov po čokoladi, ko so mleli arašidove, pa po arašid. maslu.
Mah, toliko lepega je za videt… da če greš samo 1x gor, je fuuul premalo.”

c

c1

Preberi tudi: 9 nasvetov kako do poceni letalske karte

# Modra ulica, Maroko

Po obisku maroškega Chefchaouena, obstaja možnost, da boste sanjali modro.  Po vstopu v mesto opazimo, da je večina zidov, vrat, sprehajanih poti in cest pobarvanih v različne odtenke modre. Prvič je mesto v teh barvah zažarelo ob prihodu judov v tridesetih letih prejšnjega stoletja.

m

m1

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Ulica Lombard, Kalifornija, ZDA

Ulica Lombard v San Franciscu je znana po svojih ostrih ovinkih, ki so v pomoč voznikom pri vožnji po hribu. Pred tem je bila cesta ze mnoge prestrma in neugodna za vožnjo. V zadnjih letih so jo zaradi varnosti spremenili v enosmerno ulico in na njej prepovedali parkiranje.

l

Preberi tudi: Španski tapas

# Las Vegas, Nevada, ZDA

Le redke ulice na svetu so bolj živahne od samega srca Las Vegasa. Obiskovalce vabijo luksuzni hoteli, veličastna gledališča, nakupovalna središča, kapelice in številčni kazinoji osvetljeni v tisoče neonskih luči, odprti vse dni v letu.

lv

Preberi tudi: Pamukkale – bombažni grad v Turčiji

# Ulica plavajočih dežnikov, Portugalska

Kot del umetniškega festivala Agitagueda so nad ulicami Aguede razprostrli na stotine plavajočih dežnikov, kar je poželo veliko navdušenje in preraslo v vsakoletno tradicijo. Poleg čudovitih barv, dežniki nudijo prijetno senco v vročih portugalskih dneh.

p

p1

Vir: Earthporm

Preberi tudi: Na potep z balonom

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.