fbpx

Katera letalska družba ponuja najboljšo hrano?

Novice, Zanimivosti

Z zvezdicami od 1 – 5 so jih razvrstili od najbolj do najmanj zdravih in izbrali najboljši in najslabši obrok na letalu.

Spletna stran DietDetective.com je zaključila raziskavo, s katero so preverili kalorijsko vrednost letalskih obrokov in prigrizkov 12 letalskih družb. Z zvezdicami od 1 – 5 so jih razvrstili od najbolj do najmanj zdravih in izbrali najboljši in najslabši obrok na letalu, ki se mu lahko brez slabe vesti izognete.

Če ste redni letalec in pozorni na to, kaj vnesete vase, vam bo lestvica v pomoč pri izbiri nadaljnjih obrokov. Povprečno število kalorij v letalski hrani leta 2015 je bilo 400, vsako  leto pa se nekoliko skrči ponudba. V vrh najbolj zdravih obrokov so se uvrstile tri letalske družbe, ki imajo informacije o hranilnih vrednostih živil javno objavljene.

Od najbolj do najmanj zdravih: Virgin America (4.5 zvezdic), JetBlue (4 zvezdice), Delta (4 zvezdice), Air Canada (3.25 zvezdic), United Airlines (3.25 zvezdic), American (2.75 zvezdic), Alaska Air (2.5 zvezdic), Southwest Airlines (1.5 zvezdic), Allegiant Air (1.5 zvezdic), Spirit Airlines (1.25 zvezdic), Hawaiian Airlines (1.25 zvezdic), Frontier Air (1 zvezdica).

Zdrava ponudba hrane:

1. Virgin America: 4,5 zvezdic s povprečno kalorijsko vrednostjo 352.

Kaj izbrati: Granola z jogurtom in sadjem, proteinska ploščica, tunin sendvič, ingverjevi piščančji nudli, veganski zavitek.

Čemu se izogniti: Prigrizki, saj imajo veliko kalorij (tudi oreščki), pečen piščančji sendvič.

2. JetBlue: 4 zvezdice  s povprečno kalorijsko vrednostjo 327.

Kaj izbrati: Pump Up obrok, Eat Up kavna škatla, jogurt in granola, solata s kvinojo, pekoč piščenec po korejsko, vegetarijanski krožnik.

Čemu se izogniti: Prigrizki, pečen piščančji in brie sendvič.

3. Delta: 4 zvezdice s povprečno kalorijsko vrednostjo 512.

Kaj izbrati: Arašidi, tapas, kontinentalni zajtrk, pečen piščančji in puranji zavitek.

Čemu se izogniti: Prigrizki (veliko kalorij), pečen goveji combo, črni angus hamburger

Nezdrava ponudba hrane:

1. Spirit Airlines: 1.25 zvezdica s povprečno kalorijsko vrednostjo 423.

Kaj izbrati: Prinesite svojo hrano ali izberite juho z nudli.

Čemu se izogniti: Mafini, prigrizki.

2. Hawaiian Airlines: 1.25 zvezdic s povprečno kalorijsko vrednostjo 588.

Kaj izbrati: Prinesite svojo hrano ali izberite pokovko. Pri obrokih izpustite kruh in preliv.

Čemu se izogniti: Prigrizki.

3. Frontier Airlines: 1 zvezdica s povprečno kalorijsko vrednostjo prigrizkov 356.

Kaj izbrati: Prinesite svojo hrano.

Čemu se izogniti: Vsem prigrizkom, posebej bombonom.

Vir: Smartertravel,

Pixbay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.