fbpx

Amsterdam: Ob 125. obletnici Združenja Rembrandt razstava 125 umetnin

Novice

Amsterdam – Združenje Rembrandt 125. obletnico obstoja obeležuje z razstavo v Van Goghovem muzeju v Amsterdamu, na kateri je še do 18. januarja na ogled 125 slik, kipov in instalacij. V pripravo razstave, ki predstavlja izbor najboljših del, katerih nakup je sofinanciralo združenje, se je vključilo več kot 30 nizozemskih muzejev. Združenje Rembrandt 125. obletnico […]

Amsterdam – Združenje Rembrandt 125. obletnico obstoja obeležuje z razstavo v Van Goghovem muzeju v Amsterdamu, na kateri je še do 18. januarja na ogled 125 slik, kipov in instalacij. V pripravo razstave, ki predstavlja izbor najboljših del, katerih nakup je sofinanciralo združenje, se je vključilo več kot 30 nizozemskih muzejev.

Združenje Rembrandt 125. obletnico obstoja obeležuje z razstavo v Van Goghovem muzeju v Amsterdamu, na kateri je še do 18. januarja na ogled 125 slik, kipov in instalacij. Na fotografiji je samoportret Rembrandta iz leta 1640.

foto: Narodna galerija London

Združenje Rembrandt se je v začetku, ko so muzeji za nakup umetnin imeli le malo ali nič sredstev, osredotočilo na najpomembnejša dela nizozemske umetnosti. Združenju gre, denimo, zahvala, da so danes nekatera najpomembnejša Rembrandtova in Vermeerjeva dela del javnih zbirk. Pozneje se je posvetilo delom sodobne umetnosti tako domačih kot tujih umetnikov, kar je nizozemskim muzejem omogočilo, da so postali več kot le varuhi domače kulturne dediščine……..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!