fbpx

Amsterdam: Ob 125. obletnici Združenja Rembrandt razstava 125 umetnin

Novice

Amsterdam – Združenje Rembrandt 125. obletnico obstoja obeležuje z razstavo v Van Goghovem muzeju v Amsterdamu, na kateri je še do 18. januarja na ogled 125 slik, kipov in instalacij. V pripravo razstave, ki predstavlja izbor najboljših del, katerih nakup je sofinanciralo združenje, se je vključilo več kot 30 nizozemskih muzejev. Združenje Rembrandt 125. obletnico […]

Amsterdam – Združenje Rembrandt 125. obletnico obstoja obeležuje z razstavo v Van Goghovem muzeju v Amsterdamu, na kateri je še do 18. januarja na ogled 125 slik, kipov in instalacij. V pripravo razstave, ki predstavlja izbor najboljših del, katerih nakup je sofinanciralo združenje, se je vključilo več kot 30 nizozemskih muzejev.

Združenje Rembrandt 125. obletnico obstoja obeležuje z razstavo v Van Goghovem muzeju v Amsterdamu, na kateri je še do 18. januarja na ogled 125 slik, kipov in instalacij. Na fotografiji je samoportret Rembrandta iz leta 1640.

foto: Narodna galerija London

Združenje Rembrandt se je v začetku, ko so muzeji za nakup umetnin imeli le malo ali nič sredstev, osredotočilo na najpomembnejša dela nizozemske umetnosti. Združenju gre, denimo, zahvala, da so danes nekatera najpomembnejša Rembrandtova in Vermeerjeva dela del javnih zbirk. Pozneje se je posvetilo delom sodobne umetnosti tako domačih kot tujih umetnikov, kar je nizozemskim muzejem omogočilo, da so postali več kot le varuhi domače kulturne dediščine……..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.