fbpx

Biologinja: Anja Pekolj

A.nja, A.nja pravi

Prihajam iz majhne vasi na Dolenjskem, se pravi, da sem po srcu prava Dolenjka in kmečko dekle. Prijateljica, ki me je prijavila na ta intervju, je rekla, da moram omeniti, da verjetno bolje obvladam košnjo z »laksarico« kot kakšen fant :-).

Zadnjih sedem let sicer večino časa preživim v Ljubljani, kjer sem študirala biologijo. Moj vsakdan je trenutno sestavljen iz pisanja magistrske naloge in prošenj za službo. Zelo si želim najti delo, ki bo povezano s smerjo mojega študija, ker me vse z biologijo zelo zanima. Trenutno imam sicer občutek, da sem nekako na prepihu svojega življenja in ne vem, kaj mi bo prinesla prihodnost. Na mojem slalomu je trenutno postavljenih kar nekaj količkov, ampak se jih trudim čim bolje zvoziti.

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase. Kako se sprošča Anja?

Zelo veliko mi pomenijo sprehodi ali pa tek v naravi. Naj si bo to na Rožnik, ki ga včasih obiščem tudi po večkrat na teden in sem ga prehodila že po dolgem in počez, ali pa sprehajanje s psom po obronku naše domače doline. Včasih grem tudi na kakšen bližnji hrib. Na ta način si kar dobro prevetrim misli. Večkrat grem sama, sem pa vedno vesela tudi družbe. Poleg tega pa z veseljem poklepetam in spijem kakšno kavo, čaj ali pivo s prijatelji.

Kako Anja prebudi strastno in čutno žensko v sebi?

Uh, dobro vprašanje. Večinoma mi jo prebudi nekdo drug. Po večini je temnolas in bradat. 😀 Šala. Mislim, da je najbolj pomembno, da se dobro počutim v svoji koži. Tako telesno kot duševno. Kadar se ukvarjam s stvarmi, ki me veselijo, se napolnim s pozitivno energijo. Takrat tudi bolje občutim, da sem lahko tudi jaz privlačna in sem videti dobro. Anja je trenutno zmedena in se ne počuti niti približno čutno in strastno ali pa zapeljivo, je rahlo nora.

Katera esenca jo vodi skozi življenje?

Vera v to, da za vsakim dežjem posije sonce.

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja, ali moder in zanesljiv partner?

Želim si, da bi imela v življenju zanesljivega, inteligentnega in prijaznega sopotnika. Se pravi človeka, na katerega se lahko zaneseš. Če je poleg tega še dober ljubimec, je pa to samo še dodatna prednost.

Kaj Anji barva življenje, so to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?

Zelo rada potujem in odkrivam nove kraje. Rada obiščem mesta, še raje pa odročne kraje, kjer ni turistov. Precej časa od pomladi do jeseni preživim zunaj, na terenu, saj me zelo zanima terenska biologija. Največ se ukvarjam s preučevanjem plazilcev in dvoživk. Upam, da bom to, kar mi trenutno predstavlja hobi, lahko nekoč delala tudi profesionalno. Z veseljem preberem kakšno knjigo in pogledam film ali serijo. Rada tudi kuham in kdaj tudi kaj spečem. Občasno se odpravim tudi v jamo, saj sem pred dvema letoma naredila izpit za jamarja pripravnika. Obisk jame je vedno svojevrstna izkušnja. Ob vsem tem pa rada prihajam domov na Dolenjsko in čas preživljam z družino in sorodniki ter prijatelji.

Kakšen je Anjin sanjski moški?

Menda sem že omenila, da moj pogled večinoma pritegnejo bolj temnolasi in bradati fantje. Všeč so mi moški, ki vsaj približno vedo kaj bi radi v življenju, ampak kljub temu niso »zateženi« in imajo smisel za humor. Poleg tega me precej pritegne nekdo, ki ima razvite kuharske sposobnosti, oziroma se vsaj trudi nekaj skuhati. Če ta moški dober ljubimec, zna plesati ter igrati kakšen inštrument ali pa peti, pa še toliko bolje.

Kaj je za Anjo sreča?

Čas, ki ga lahko posvetim stvarem, ki jih rada počnem in druženje z ljudmi, ki jih imam rada. Materialne stvari mi ne prinesejo sreče. Sicer to ne pomeni, da se ne razveselim drobnih pozornosti, ki jih kdaj dobim v dar. Ampak precej bolj me osreči to, da se je nekdo spomnil name. Osreči pa me tudi to, če lahko jaz nekomu z drobno pozornostjo ali pa samo z druženjem polepšam dan.


Sledite nam


RSS Ustavi se!