fbpx

Brezbarvni kovček – hit med potovalnimi pripomočki

Zanimivosti

Njihova mantra se glasi: “Če nimaš kaj skriti, se ti ni potrebno ničesar bati”.

Avstralska potovalna znamka Crumpler predstavlja Vis-A-Vis brezbarvni kovček, ki je narejen iz polikarbonata s črno obarvanim podpornim delom.

……………………: “Kar se rokovanja na letališčih tiče, je vsekakor boljši mehek. Ko vidiš, kako jih mečejo, se ti oni trdi takoj poripsajo, mehki pa so tudi precej lažji. In obvezno na 4 kolesa.”

crumpler.com-clear-vis15-e1470347252488
Obstajajo prednosti in slabosti razkazovanja vsebine kovčka celemu svetu. Brezbarvni kovček bi lahko olajšal varnostni pregled in preprečil “šarjenje” po naši prtljagi. Po drugi strani pa nam omogoča, da preko barv in razporeditve v kovčku ta dobi bolj oseben pomen, s katerim izrazimo sami sebe in se predstavimo svetu.
d1tdjf2i68kzlj.cloudfront.net-VVC002-000T68_02_1-1-e1470346414490
Zagotovo pa ne želimo vsem na ogled postaviti umazanega perila, ko se vračamo s počitnic. K sreči je kovček na voljo z nekaj zaprtimi kockami, kamor lahko zložimo bolj intimne zadeve.
d1tdjf2i68kzlj.cloudfront.net-VVC002-000T68_17_1-1-e1470346472370

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Idejo za brezbarvni kovček je ekipa Crumpler dobila po ogledu filmskega klipa M.I.I.-ne uspešnice Bad Girls, v katerem se raper pripelje v avtu s prozornimi vrati. Dizajnerji so razmišljali v razkoraku med varnostjo in zasebnostjo. Njihova mantra se glasi: “Če nimaš kaj skriti, se ti ni potrebno ničesar bati”.

Vir: Lonely Planet

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.