Brezbarvni kovček – hit med potovalnimi pripomočki

Zanimivosti

Njihova mantra se glasi: “Če nimaš kaj skriti, se ti ni potrebno ničesar bati”.

Avstralska potovalna znamka Crumpler predstavlja Vis-A-Vis brezbarvni kovček, ki je narejen iz polikarbonata s črno obarvanim podpornim delom.

……………………: “Kar se rokovanja na letališčih tiče, je vsekakor boljši mehek. Ko vidiš, kako jih mečejo, se ti oni trdi takoj poripsajo, mehki pa so tudi precej lažji. In obvezno na 4 kolesa.”

crumpler.com-clear-vis15-e1470347252488
Obstajajo prednosti in slabosti razkazovanja vsebine kovčka celemu svetu. Brezbarvni kovček bi lahko olajšal varnostni pregled in preprečil “šarjenje” po naši prtljagi. Po drugi strani pa nam omogoča, da preko barv in razporeditve v kovčku ta dobi bolj oseben pomen, s katerim izrazimo sami sebe in se predstavimo svetu.
d1tdjf2i68kzlj.cloudfront.net-VVC002-000T68_02_1-1-e1470346414490
Zagotovo pa ne želimo vsem na ogled postaviti umazanega perila, ko se vračamo s počitnic. K sreči je kovček na voljo z nekaj zaprtimi kockami, kamor lahko zložimo bolj intimne zadeve.
d1tdjf2i68kzlj.cloudfront.net-VVC002-000T68_17_1-1-e1470346472370

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Idejo za brezbarvni kovček je ekipa Crumpler dobila po ogledu filmskega klipa M.I.I.-ne uspešnice Bad Girls, v katerem se raper pripelje v avtu s prozornimi vrati. Dizajnerji so razmišljali v razkoraku med varnostjo in zasebnostjo. Njihova mantra se glasi: “Če nimaš kaj skriti, se ti ni potrebno ničesar bati”.

Vir: Lonely Planet

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.