fbpx

Da bo polet z letalom čim bolj prijeten

Potovanja

Za polet z letalom se je potrebno ustrezno pripraviti.

# Izbira sedeža

Razmislite, ali želite sedeti na notranji strani letala ali ob oknu, saj bo od tega odvisno, koliko prostora boste imeli za noge in ali se bo potrebno vstajati, če bo ‘notranji’ sosed želel na toaleto.

blabla22: “Glede brisač se pozanimaš – če jih v hotelu imajo, jih s seboj ne neseš. Poleti itak ne potrebuješ nevem koliko oblačil in dodatne obutve. Igrače za otroke – za plažo tudi mi kupimo na morju in jih tam pustimo. Igračk ostalih vzamemo zelo malo. Kakšne karte in pobarvanke imam vedno v ročni prtljagi, da se malo zamotimo med letom ali pa med čakanjem na letališču. Itak lahko vzameš 20kg na osebo, kar je veliko. Mi smo nazadnje imeli vsi štirje skupaj dobrih 30 kg, pa smo imeli s seboj še maske, plavutke za otroke.”

# Udobna oblačila

Na letalo se odpravite v udobnih oblačilih iz naravnih materialov, ki vas med poletom ne bodo vezala. Ker zna biti na letalih precej hladno, s seboj ne pozabite vzeti puloverja ali tanjše odeje.

# Osvežilni pripomočki

Če vas takoj po pristanku čakajo obveznosti, v ročno prtljago spakirajte zobno krtačko, kremo za obraz in glavnik, s katerimi se boste še na letalu ali takoj ob pristanku osvežili.

# Spanje na letalu

Če imate težave s spanjem, a želite vseeno poskusiti zaspati, s seboj vzemite čepke za ušesa in masko za oči. Kupite majhno napihljivo blazino, ki jo boste lahko uporabili za vzglavnik.

# Preganjanje časa

Poklepetajte s svojim sosedom, prelistajte revijo ali si oglejte enega izmed filmov v letalski ponudbi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.