fbpx

Da bo polet z letalom čim bolj prijeten

Potovanja

Za polet z letalom se je potrebno ustrezno pripraviti.

# Izbira sedeža

Razmislite, ali želite sedeti na notranji strani letala ali ob oknu, saj bo od tega odvisno, koliko prostora boste imeli za noge in ali se bo potrebno vstajati, če bo ‘notranji’ sosed želel na toaleto.

blabla22: “Glede brisač se pozanimaš – če jih v hotelu imajo, jih s seboj ne neseš. Poleti itak ne potrebuješ nevem koliko oblačil in dodatne obutve. Igrače za otroke – za plažo tudi mi kupimo na morju in jih tam pustimo. Igračk ostalih vzamemo zelo malo. Kakšne karte in pobarvanke imam vedno v ročni prtljagi, da se malo zamotimo med letom ali pa med čakanjem na letališču. Itak lahko vzameš 20kg na osebo, kar je veliko. Mi smo nazadnje imeli vsi štirje skupaj dobrih 30 kg, pa smo imeli s seboj še maske, plavutke za otroke.”

# Udobna oblačila

Na letalo se odpravite v udobnih oblačilih iz naravnih materialov, ki vas med poletom ne bodo vezala. Ker zna biti na letalih precej hladno, s seboj ne pozabite vzeti puloverja ali tanjše odeje.

# Osvežilni pripomočki

Če vas takoj po pristanku čakajo obveznosti, v ročno prtljago spakirajte zobno krtačko, kremo za obraz in glavnik, s katerimi se boste še na letalu ali takoj ob pristanku osvežili.

# Spanje na letalu

Če imate težave s spanjem, a želite vseeno poskusiti zaspati, s seboj vzemite čepke za ušesa in masko za oči. Kupite majhno napihljivo blazino, ki jo boste lahko uporabili za vzglavnik.

# Preganjanje časa

Poklepetajte s svojim sosedom, prelistajte revijo ali si oglejte enega izmed filmov v letalski ponudbi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!