fbpx

Da bo polet z letalom čim bolj prijeten

Potovanja

Za polet z letalom se je potrebno ustrezno pripraviti.

# Izbira sedeža

Razmislite, ali želite sedeti na notranji strani letala ali ob oknu, saj bo od tega odvisno, koliko prostora boste imeli za noge in ali se bo potrebno vstajati, če bo ‘notranji’ sosed želel na toaleto.

blabla22: “Glede brisač se pozanimaš – če jih v hotelu imajo, jih s seboj ne neseš. Poleti itak ne potrebuješ nevem koliko oblačil in dodatne obutve. Igrače za otroke – za plažo tudi mi kupimo na morju in jih tam pustimo. Igračk ostalih vzamemo zelo malo. Kakšne karte in pobarvanke imam vedno v ročni prtljagi, da se malo zamotimo med letom ali pa med čakanjem na letališču. Itak lahko vzameš 20kg na osebo, kar je veliko. Mi smo nazadnje imeli vsi štirje skupaj dobrih 30 kg, pa smo imeli s seboj še maske, plavutke za otroke.”

# Udobna oblačila

Na letalo se odpravite v udobnih oblačilih iz naravnih materialov, ki vas med poletom ne bodo vezala. Ker zna biti na letalih precej hladno, s seboj ne pozabite vzeti puloverja ali tanjše odeje.

# Osvežilni pripomočki

Če vas takoj po pristanku čakajo obveznosti, v ročno prtljago spakirajte zobno krtačko, kremo za obraz in glavnik, s katerimi se boste še na letalu ali takoj ob pristanku osvežili.

# Spanje na letalu

Če imate težave s spanjem, a želite vseeno poskusiti zaspati, s seboj vzemite čepke za ušesa in masko za oči. Kupite majhno napihljivo blazino, ki jo boste lahko uporabili za vzglavnik.

# Preganjanje časa

Poklepetajte s svojim sosedom, prelistajte revijo ali si oglejte enega izmed filmov v letalski ponudbi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.