fbpx

Gašper Dolinar: Obdaritev je košček sreče, ki ga nekomu damo

D.ecembrska, Pogovori

“Če bi lahko podarjali vrednote (kar seveda jih lahko), bi v vsakem primeru najraje podaril sočutje,” pove Gašper Dolinar, umetnik z umetniškim imenom ‘I Draw My Passion’.

Gasper Dolinar

Gašper Dolinar je ljubitelj gorskega kolesarjenja, spustov preko naravnih in postavljenih ovir, ki ga je poklicalo potovanje v Španijo. Pustil je službo in s punco Majo sta se odpravila na pot iskanja in spremembe. Tam je odkril svojo strast do slikanja.
Nagovorili smo ga z vprašanji in on nas je obdaril z odgovori:

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu – Miklavž, Božiček, Dedek Mraz … ali kar oče in mama?

Pri nas doma je bil vedno najbolj aktualen Miklavž, saj je hodil od hiše do hiše z parklji in zato mi je tudi ostal najbolj v spominu. Bila so prisotna ogromna pričakovanja, neučakanost in pa strah pred parklji, kar je ustvarilo še bolj nepozabne trenutke.

Imate radi presenečenja?

Presenečenja imam rad, saj prinašajo nekaj nepoznanega. Dokler ne odkrijemo kaj je to presenečenje nam preostane samo domišljija, da ugotovimo kaj neki se le skriva tam notri in verjetno mi je to najbolj vznemirljiv del presenečenja.

Raje obdarujete ali prejemate darila?

Obdarovanje mi pomeni nekaj zelo pomembnega, sploh v tem času hitenja.

Ljudje preveč razmišljamo, kako stalno nekaj dajemo, stalno se za nekaj naprezamo, nismo pa prepričani ali kdaj sploh kaj dobimo povrnjeno in smo po vsem tem izčrpani, ko pa nam potem nekdo nekaj podari, ali mi nekomu nekaj podarimo pa nam to vrne občutek, da smo res vredni in obdaritev postane kot nek košček sreče, ki ga nekomu damo. Na koncu sploh ni pomembno, kaj zares podarimo ali prejmemo, ampak zgolj, da se spomnimo na to osebo ali v obratnem primeru, da se je ta oseba spomnila na nas in nam posvetila svoj dragocen čas in energijo.

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

To vprašanje mi je zanimivo, saj je težko najti najljubši praznik. Ko sem še hodil v službo, je bil vsak praznik najljubši, saj sem vedel, da bom tisti dan prost.

Zdaj ko delam od doma, pa mi je pomembno, da se vsak dan znam ustaviti in proslavit nekaj v tistem dnevu. Glede na to, da je moje delo biti ustvarjalen, je to še precej težje, saj stalno prihajajo neke nove ideje.

Moje življenje izgleda precej spontano, zato je vsak praznik nekaj posebnega in glede tega nimam kakšnih posebnih ritualov, ali pa je ritual to, da se spontano odločim, kako ga bom proslavil.

Sem izredno hvaležen, da je tudi moja partnerica Maja takšna in tako skupaj spontano proslavljava, karkoli že. Ne delava kakšnih večjih razlik med prazniki ampak zgolj to, da si vzameva čas zase in to proslavljava. 

Kako ponavadi izročite darilo?

Darilo ponavadi zavijem sam, če pa je kaj bolj zakompliciranega, kot naprimer rastlina, pa za to prosim prodajalko. 🙂 Darilu vedno priložim iskreno posvetilo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Če bi lahko podarjali vrednote (kar seveda jih lahko), bi v vsakem primeru najraje podaril sočutje. Mislim, da tega najbolj manjka in če bi bili ljudje bolj sočutni, bi bilo precej manj prisotne jeze, egoizma, žalosti in razočaranja. Verjamem, da je sočutje nekaj, kar nas zares povezuje in bolj ko bomo sočutni, manj bomo razdeljeni.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Če bi si lahko zaželel karkoli in bi se to uresničilo, je moja največja želja ta, da bi bili vsi ljudje na tem svetu sočutni drug do drugega in bi tako podpirali drugačnost in spodbujali iskrenost ter ustvarjalnost. V tem primeru je moja največja želja ta, da se vsi uzremo v naše lastne vrednote in raziščemo česa nam najbolj primanjkuje in na tem delamo, da to popravimo. Vse ostale želje se bodo posledično izpolnile brez večjih naporov.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Do sedaj letne bilance nisem delal in verjetno jo tudi letos ne bom, se pa vsake toliko ustavim in pogledam, kaj lahko spremenim na bolje.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Ker sem že omenil sočutje, se mi zdi rek #drugdrugemudarilo čudovita razlaga za to, saj tako zares postanemo darilo drug drugemu in ne ovira. To je čudovito sporočilo in vesel sem da se širi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!