fbpx

Ibiza – otok nasprotij

Potovanja

Otok poln nasprotij, ki ga spremlja uživaški duh hipijevstva.

Ibiza, tretji največji otok Balearskega otočja, je kljub svoji majhnosti izredno privlačen. Na njem se slika polno nasprotij – na eni strani bleščeče bela arhitektura, eksotična atmosfera glavnega mesta Eivisse, številni obalni zalivčki in prečudovite plaže, v notranjosti otoka pa nasadi figovcev, mandljevcev, oljk in vinogradov, kjer lahko na turistični kmetiji kupimo domače pridelano olivno olje in vino ter nenazadnje hipijevske kultura, ki privablja umetnike po navdih pri svojem ustvarjanju. Prav hipiji so v 60ih in 70ih letih odkrili otok in sproščeno ozračje otok spremlja še danes. Na Ibizi čas ne obstaja, življenje se odvija ob zvokih glasbe in house ritmih v nešteto klubih, kjer gostujejo svetovno znani DJ-ji. Najbolj burno nočno življenje se odvija na južni obali v kraju Ibiza town in na zahodu v San Antoni-ju, čeprav se otoška vlada trudi, da bi na otok privabila tudi družine in zavila še v to smer turizma.

tommy78::trv: “Bila sva 2 leti nazaj na Ibizi in sicer v mestu Ibiza. Imama same pozitivne in lepe spomine na ta otok. Bivala sva v Figuertasu, to je pol ure hoda do glavnega mesta, kjer je bilo bolj umirjeno (ampak je pasal!). Mislim da je najbolj popularno mesto San Antonio, ki leži na nasprotni strani otoka-žurersko mesto. Cene so kar visoke, samo dobiš za to kvaliteto! Na otok sva pa priletela z letalom in Trsta, tko da ti glede trajektom ne morem svetovati.”

Vir: Ibiza spotlight


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!