Ibiza – otok nasprotij

Ibiza – otok nasprotij

Ibiza, tretji največji otok Balearskega otočja, je kljub svoji majhnosti izredno privlačen. Na njem se slika polno nasprotij – na eni strani bleščeče bela arhitektura, eksotična atmosfera glavnega mesta Eivisse, številni obalni zalivčki in prečudovite plaže, v notranjosti otoka pa nasadi figovcev, mandljevcev, oljk in vinogradov, kjer lahko na turistični kmetiji kupimo domače pridelano olivno olje in vino ter nenazadnje hipijevske kultura, ki privablja umetnike po navdih pri svojem ustvarjanju. Prav hipiji so v 60ih in 70ih letih odkrili otok in sproščeno ozračje otok spremlja še danes. Na Ibizi čas ne obstaja, življenje se odvija ob zvokih glasbe in house ritmih v nešteto klubih, kjer gostujejo svetovno znani DJ-ji. Najbolj burno nočno življenje se odvija na južni obali v kraju Ibiza town in na zahodu v San Antoni-ju, čeprav se otoška vlada trudi, da bi na otok privabila tudi družine in zavila še v to smer turizma.

tommy78::trv: “Bila sva 2 leti nazaj na Ibizi in sicer v mestu Ibiza. Imama same pozitivne in lepe spomine na ta otok. Bivala sva v Figuertasu, to je pol ure hoda do glavnega mesta, kjer je bilo bolj umirjeno (ampak je pasal!). Mislim da je najbolj popularno mesto San Antonio, ki leži na nasprotni strani otoka-žurersko mesto. Cene so kar visoke, samo dobiš za to kvaliteto! Na otok sva pa priletela z letalom in Trsta, tko da ti glede trajektom ne morem svetovati.”

Vir: Ibiza spotlight

zastava
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.