fbpx

Ibiza – otok nasprotij

Potovanja

Otok poln nasprotij, ki ga spremlja uživaški duh hipijevstva.

Ibiza, tretji največji otok Balearskega otočja, je kljub svoji majhnosti izredno privlačen. Na njem se slika polno nasprotij – na eni strani bleščeče bela arhitektura, eksotična atmosfera glavnega mesta Eivisse, številni obalni zalivčki in prečudovite plaže, v notranjosti otoka pa nasadi figovcev, mandljevcev, oljk in vinogradov, kjer lahko na turistični kmetiji kupimo domače pridelano olivno olje in vino ter nenazadnje hipijevske kultura, ki privablja umetnike po navdih pri svojem ustvarjanju. Prav hipiji so v 60ih in 70ih letih odkrili otok in sproščeno ozračje otok spremlja še danes. Na Ibizi čas ne obstaja, življenje se odvija ob zvokih glasbe in house ritmih v nešteto klubih, kjer gostujejo svetovno znani DJ-ji. Najbolj burno nočno življenje se odvija na južni obali v kraju Ibiza town in na zahodu v San Antoni-ju, čeprav se otoška vlada trudi, da bi na otok privabila tudi družine in zavila še v to smer turizma.

tommy78::trv: “Bila sva 2 leti nazaj na Ibizi in sicer v mestu Ibiza. Imama same pozitivne in lepe spomine na ta otok. Bivala sva v Figuertasu, to je pol ure hoda do glavnega mesta, kjer je bilo bolj umirjeno (ampak je pasal!). Mislim da je najbolj popularno mesto San Antonio, ki leži na nasprotni strani otoka-žurersko mesto. Cene so kar visoke, samo dobiš za to kvaliteto! Na otok sva pa priletela z letalom in Trsta, tko da ti glede trajektom ne morem svetovati.”

Vir: Ibiza spotlight


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!