fbpx

Julijanina pot – slovenska pohodniška pot okoli Triglava

Gorenjska, Pohodništvo in gore

Julinanina pot je 270 kilometrov dolga pot, ki obkroži Triglav, a nanj ne stopi.

Juliane Trail je pot, ki razkriva manj obljudene kotičke in pripomore k razbremenitvi krajev, ki jih turizem preveč duši.

Od Kranjske Gore do Rateč

Pot se uradno – ni pa nujno – začne v Kranjski Gori in nadaljuje proti Radovljici ter mimo Pokljuke zavije do Bohinja. Nato pripelje v Baško grapo, se spusti do Mosta na Soči in prek Tolmina, Kobarida in Bovca do Loga pod Mangartom. Na slovenski strani se konča na Predelu, a zaokroži in čez Trbiž pripeljali nazaj v Rateče in Kranjsko Goro.

Predlagane dnevne etape

Dolžina poti je 267 km, razdeljena na 16 dnevnih etap po 18-25 km, celotna višinska razlika pa je 7163 m vzponov in 7173 m spustov.

Etapa 1: Kranjska Gora–Mojstrana
Etapa 2: Mojstrana–Jesenice
Etapa 3: Jesenice–Begunje
Etapa 4: Begunje–Bled
Etapa 5: Bled–Goreljek na Pokljuki
Etapa 6: Goreljek na Pokljuki–Stara Fužina
Etapa 7: Stara Fužina–Bohinjska Bistrica
Etapa 8: Bohinjska Bistrica–Podbrdo
Etapa 9: Podbrdo–Grahovo ob Bači
Etapa 10: Grahovo ob Bači–Most na Soči
Etapa 11: Most na Soči–Tolmin
Etapa 12: Tolmin–Kobarid
Etapa 13: Kobarid–Bovec
Etapa 14: Bovec–Log pod Mangartom
Etapa 15: Log pod Mangartom–Trbiž/Tarvisio
Etapa 16: Trbiž/Tarvisio–Kranjska Gora

vir: Bohinj, Juliana Trail

Pot je razdeljena na 16 etap

Od štiri do pet ur za eno etapo. Vsaka je povprečno dolga 18 kilometra, kar pomeni, da jo lahko v zmernem tempu prehodimo v štirih ali petih urah. Pot ni pretirano zahtevan, čeprav je razgibana. Etape so večinoma ravninske, se pravi primerne za družine. Po zahtevnosti izstopa samo vzpon od Bleda do Pokljuke.

Pot je zasnovana tako, da se pohodniki lahko za določene odseke odločijo tudi za javni promet. Izhodišče vsake etape je v kraju, kjer je na voljo avtobusni ali železniški promet, s čimer se pot lahko tudi skrajša.

Juliana je označena pot, ima svoj logotip, aplikacijo in je tudi digitalizirana.

DEBATA na forumu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Klavdija M. Belina: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Želim si... Zbujati se v prijazen svet. Svet, kjer so nasmehi pristni in kjer je biti prijazen prav in lepo, v svet kjer je človek človeku Človek.
 • Jana: Zavedam se, da me pomoč drugim osrečuje, znam tudi sama hvaležno sprejemati pomoč.
  Zavestno širim pozitivno energijo dalje. Dragi bralci poskusite tudi vi in nikoli več v vaših srcih ne bo praznine, izpolnjeni boste z ljubeznijo, veseljem, zdravjem in mirom. Jana
 • Ko se obdarujemo, zmagujemo
  V nepredvidljivih časih se ceni vsaka priložnost, ki nas spomni na lepe stvari v naših življenjih. Ena od teh priložnosti so vsekakor tudi obdarovanja, ki bodo v prihajajočih prazničnih dneh nudila pomembno podporo.
 • Irena Potočar Papež: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Irena Potočar Papež je predavateljica, motivacijska govornica, vztrajna iskalka lepega in dobrega v vseh stvareh in ljudeh, ustvarjalka izobraževalnih dogodkov, pletilka zapisanih in izgovorjenih besed, radovedna učenka in potrpežljiva učiteljica vsak dan vsepovsod, hčerka, žena in mama, povezovalka pozitivnih energij, spodbujevalka spečih potencialov v ljudeh, plesalka na odru življenja v svojem edinstvenem ritmu.
 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]