‘Kulska’ arhitektura ameriških šol

‘Kulska’ arhitektura ameriških šol

Od nekdanjega luksuznega hotela do umetniškega dela Frank Gehryja – arhitekturne bombončke šolskih kampusov najdemo povsod po Ameriki.

Vsak od nas si lahko v spomin prikliče sliko običajnih šolskih kampusov in ko je predsednik Dwight D. Eisenhower obiskal šolo Dartmouth leta 1953 je pripomnil: “Tako naj bi izgledala šola.” V mislih imamo opečnate zgradbe in stolpe z uro. Mnogi kampusi zares izgledajo tako, arhitektura drugih pa je (še) malo bolj privlačna za naše oko.

Univerza v Alabami

Univerza v Alabami ima vsakega nekaj. Sestavljajo jo velika opečnata stavba, ogromen umetniški nogometni stadion in spektakularni Beaux-Arts naravoslovni muzej.

Kolidž Bard

Zahvaljujoč se Franku Gehryju in njegovemu centru umetnosti, kolidž Bard izgleda spektakularno. Leta 2016 so dokupili še ozemlje Montgomery – bližnje zgodovinsko posest z ogromno glavno stavbo in več manjšimi v okolici.

Kolidž Flagler

Bi lahko našli boljše mesto za šolo kot znotraj gradu? Kolidž se nahaja na mestu hotela Ponce de Leon, španske renesančne umetnije iz leta 1888, ki se nahaja na ameriški listi narodnih zgodovinskih krajev. Šola je dobila ime po Henryju Flaglerju, soustanovitelju Standard Oil-a.

Univerza Georgetown

S pogledom čez reko Potomac, Georgetown izgleda kot sivo kraljestvo na vrhu hriba.  Ogromen stolp za seboj skriva zelene površine, fontane in rdeče opečnate stavbe.

Vir: Travelandleisure

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

zastava
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.