fbpx

‘Kulska’ arhitektura ameriških šol

Zanimivosti

Čudoviti šolski kampusi.

Od nekdanjega luksuznega hotela do umetniškega dela Frank Gehryja – arhitekturne bombončke šolskih kampusov najdemo povsod po Ameriki.

Vsak od nas si lahko v spomin prikliče sliko običajnih šolskih kampusov in ko je predsednik Dwight D. Eisenhower obiskal šolo Dartmouth leta 1953 je pripomnil: “Tako naj bi izgledala šola.” V mislih imamo opečnate zgradbe in stolpe z uro. Mnogi kampusi zares izgledajo tako, arhitektura drugih pa je (še) malo bolj privlačna za naše oko.

Univerza v Alabami

Univerza v Alabami ima vsakega nekaj. Sestavljajo jo velika opečnata stavba, ogromen umetniški nogometni stadion in spektakularni Beaux-Arts naravoslovni muzej.

Kolidž Bard

Zahvaljujoč se Franku Gehryju in njegovemu centru umetnosti, kolidž Bard izgleda spektakularno. Leta 2016 so dokupili še ozemlje Montgomery – bližnje zgodovinsko posest z ogromno glavno stavbo in več manjšimi v okolici.

Kolidž Flagler

Bi lahko našli boljše mesto za šolo kot znotraj gradu? Kolidž se nahaja na mestu hotela Ponce de Leon, španske renesančne umetnije iz leta 1888, ki se nahaja na ameriški listi narodnih zgodovinskih krajev. Šola je dobila ime po Henryju Flaglerju, soustanovitelju Standard Oil-a.

Univerza Georgetown

S pogledom čez reko Potomac, Georgetown izgleda kot sivo kraljestvo na vrhu hriba.  Ogromen stolp za seboj skriva zelene površine, fontane in rdeče opečnate stavbe.

Vir: Travelandleisure

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.