Lions Obarjada Ptuj 2019

Novice

Lions Obarjada Ptuj 2019, ki bo zaznamovala pustno soboto 23. februarja, je največji humanitarni, družabni, kulinarični in karnevalski dogodek na prostem v okviru delovanja vseh Lions klubov v Sloveniji in širše.

Poteka v organizaciji Lions kluba Ptuj že 14. leto zapored in na dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju vsako leto privabi že več kot 5000 obiskovalcev. Odmevna prireditev, na kateri bo piščančjo obaro pripravljalo 22 ekip, je obenem tudi odlična priložnost za promocija Ptuja kot turistične in karnevalske destinacije.

Lions klub Ptuj je del Zveze Lions klubov Slovenije in največje humanitarne ter prostovoljne organizacije na svetu z več kot 100-letno tradicijo. Ob prepoznavanju stisk in potreb si ptujski lioni v svojem delovanju aktivno prizadevajo k njihovemu reševanju in omilitvi stisk pomoči potrebnih na območju Dravskega in Ptujskega polja, Haloz in Slovenskih Goric.

Z dobrodelnim izkupičkom 14. Lions Obarjade, ki je sestavljen iz donacij ekip in prostovoljnih prispevkov obiskovalcev, bo Lions klub Ptuj z nakupom velikih gospodinjskih aparatov po svojih močeh pomagal šest družinam iz lokalne skupnosti, nudil pomoč pri šolanju nadarjenih otrok iz socialno šibkih družin, kontinuirano pomagal družinam, ki so se znašle v socialni stiski ter izvajal različne humanitarne dejavnosti v klubu,« je poudaril podpredsednik Lions kluba Ptuj Albin Brencl, ki je med drugim predstavil tudi večje projekte in aktivnosti, katerim v lions klubu posvečajo osrednjo pozornost.

Program dogodka:
9:00 Otvoritev dogodka in nagovor organizatorja
9:05 Predstavitev Obarjade – pravila tekmovanja in program
9:10 Pričetek kuhanja obare
9:10 – 13:00 Zabavni spremljevalni program in druženje z obiskovalci
12:00 Pokušanje obare
12:15 Strokovna ocenitev obar tekmovalnih skupin
13:30 Razglasitev in podelitev nagrad za »Naj obaro«

Avtor fotografije: Črtomir Goznik
Piščančjo obaro je pripravila lanskoletna zmagovalna ekipa Talum. Na sliki (od leve proti desni): Igor Kolar, Albin Brencl in Luka Horvat

Lions klub Ptuj izkazuje pomoč in podporo:

• socialno šibkim z različnimi akcijami, tradicionalno z obdaritvijo otrok in družin v predbožično- novoletnem času;
• slepim in slabovidnim: društvom, posameznikom pri nakupu različnih pripomočkov.
• mladim za boljšo prihodnost: pri šolanju, s štipendijami, z ozaveščanjem z natečajem Plakat miru, z ustanovitvijo in mentorstvom podmladka Leo kluba;
• in se odziva na naravne katastrofe v Sloveniji, širši regiji in mednarodnem prostoru.

Eden večjih in osrednjih projektov Lions kluba Ptuj je tradicionalna, humanitarna in družabna prireditev Lions Obarjada.

»Lions Obarjada s 14-letno tradicijo je odmevna in priljubljena humanitarna prireditev, kateri poseben pečat daje umeščenost v tradicionalno ptujsko Kurentovanje. Združeni v humanitarnem namenu po svojih močeh pomagamo lokalni skupnosti. Prireditev pa ne bi bila tako uspešna brez sodelovanja in podpore lokalne skupnosti, prostovoljnih gasilcev, sponzorjev in donatorjev, sodelujočih ekip in spremljevalnega programa,« je ob tem izpostavil Igor Kolar, vodja projekta Lions Obarjada.

Tudi podmladek, Leo klub Ptuj, v času Kurentovanja pripravlja svojo tradicionalno prireditev. Letos prireja že 15. Likovna kolonijo “Bejži čopič, kurent gre” z dobrodelno licitacijo slik v Miheličevi galeriji na Ptuju, ki bo 1. marca ob 19.30 uri. »Vsa predstavljena dela bomo ponudili na dražbi s ciljem zbrati čim vreč sredstev za izvedbo projekta »Svež veter«, v okviru katerega peljemo otroke iz socialno ogroženih družin na izlet po Sloveniji,« je povedal Luka Horvat iz Leo kluba Ptuj.
Sledite nam


RSS Ustavi se!