fbpx

Mehiški župan proti strastnemu poljubljanju

Novice

Uličica poljubov bo še vedno lahko ohranila svoje ime Župan mesta Guanajuato v Mehiki si je nakopal jezo someščanov in lastne politične stranke, ker je objavil dekret o prepovedi strastnega poljubljanja v javnosti. Eduardo Romero Hicks, član konservativne Stranke narodne akcije, je pretekli teden v mestnem svetu dosegel izglasovanje dekreta, ki v primeru kršitve prepovedi […]

Uličica poljubov bo še vedno lahko ohranila svoje ime

Župan mesta Guanajuato v Mehiki si je nakopal jezo someščanov in lastne politične stranke, ker je objavil dekret o prepovedi strastnega poljubljanja v javnosti.

Eduardo Romero Hicks, član konservativne Stranke narodne akcije, je pretekli teden v mestnem svetu dosegel izglasovanje dekreta, ki v primeru kršitve prepovedi predvideva do 36 dni zapora in denarno kazen v višini 1500 pesov (okoli 80 evrov).

Župan pri svojih zahtevah ne želi popustiti. Strastno poljubljanje v javnosti bo sankcionirano!

Foto: EPA

Odločitev župana je sprožila val ogorčenja, še posebej zato, ker je mesto Guanajuato znano po “Uličici poljubov”. Par, ki se poljubi na tej ulici, naj bi si po izročilu zagotovil sedem let sreče. Ob prvem valu kritik je župan pretekli petek nekoliko popustil in napovedal, da bodo poljubi na omenjeni ulici še vedno dovoljeni.


Sledite nam


RSS Ustavi se!