fbpx

Mehiški župan proti strastnemu poljubljanju

Novice

Uličica poljubov bo še vedno lahko ohranila svoje ime Župan mesta Guanajuato v Mehiki si je nakopal jezo someščanov in lastne politične stranke, ker je objavil dekret o prepovedi strastnega poljubljanja v javnosti. Eduardo Romero Hicks, član konservativne Stranke narodne akcije, je pretekli teden v mestnem svetu dosegel izglasovanje dekreta, ki v primeru kršitve prepovedi […]

Uličica poljubov bo še vedno lahko ohranila svoje ime

Župan mesta Guanajuato v Mehiki si je nakopal jezo someščanov in lastne politične stranke, ker je objavil dekret o prepovedi strastnega poljubljanja v javnosti.

Eduardo Romero Hicks, član konservativne Stranke narodne akcije, je pretekli teden v mestnem svetu dosegel izglasovanje dekreta, ki v primeru kršitve prepovedi predvideva do 36 dni zapora in denarno kazen v višini 1500 pesov (okoli 80 evrov).

Župan pri svojih zahtevah ne želi popustiti. Strastno poljubljanje v javnosti bo sankcionirano!

Foto: EPA

Odločitev župana je sprožila val ogorčenja, še posebej zato, ker je mesto Guanajuato znano po “Uličici poljubov”. Par, ki se poljubi na tej ulici, naj bi si po izročilu zagotovil sedem let sreče. Ob prvem valu kritik je župan pretekli petek nekoliko popustil in napovedal, da bodo poljubi na omenjeni ulici še vedno dovoljeni.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.