fbpx

Mehiški župan proti strastnemu poljubljanju

Novice

Uličica poljubov bo še vedno lahko ohranila svoje ime Župan mesta Guanajuato v Mehiki si je nakopal jezo someščanov in lastne politične stranke, ker je objavil dekret o prepovedi strastnega poljubljanja v javnosti. Eduardo Romero Hicks, član konservativne Stranke narodne akcije, je pretekli teden v mestnem svetu dosegel izglasovanje dekreta, ki v primeru kršitve prepovedi […]

Uličica poljubov bo še vedno lahko ohranila svoje ime

Župan mesta Guanajuato v Mehiki si je nakopal jezo someščanov in lastne politične stranke, ker je objavil dekret o prepovedi strastnega poljubljanja v javnosti.

Eduardo Romero Hicks, član konservativne Stranke narodne akcije, je pretekli teden v mestnem svetu dosegel izglasovanje dekreta, ki v primeru kršitve prepovedi predvideva do 36 dni zapora in denarno kazen v višini 1500 pesov (okoli 80 evrov).

Župan pri svojih zahtevah ne želi popustiti. Strastno poljubljanje v javnosti bo sankcionirano!

Foto: EPA

Odločitev župana je sprožila val ogorčenja, še posebej zato, ker je mesto Guanajuato znano po “Uličici poljubov”. Par, ki se poljubi na tej ulici, naj bi si po izročilu zagotovil sedem let sreče. Ob prvem valu kritik je župan pretekli petek nekoliko popustil in napovedal, da bodo poljubi na omenjeni ulici še vedno dovoljeni.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.