fbpx

Najlepša potovanja z vlakom

Potovanja

Ni le končna destinacija, ki šteje, če je pot zabavna, je lahko še boljša od cilja.

Potovanja z vlakom, na katera se morate podati.

# Švica

Glacier Express oziroma ledeniški vlak v švicarskih Alpah povezuje dve osrednji gorski središči St. Moritz in Zermatt. Vožnja s panoramskim turističnim vlakom na ozkotirni železnici, ki traja dolgih sedem ur in pol, nas pelje čez 291 mostov in 91 predorov.

študentska potovalka: “izkušenj sicer nimam, ker sem šla po Evropi z vlakom samo v študentski varianti, brez otroka. Bi si pa na tvojem mestu naredila itinerar – torej katero turo boste ubrali, in približen časovni razpored. Pa prenočišča bi si poskusila vsaj vnaprej nabrati na zalogo, če že ne celo rezervirati (samo s tem si precej omejiš možnost improvizacije). Edino, kar bi mene skrbelo, bi bilo ostati na cesti brez prenočišča zvečer oz. ponoči, Vse ostalo tudi z otrokom – če sta le količkaj prilagodljiva – zakaj pa ne?”

Švicarske alpe

# Kalifornija

Vlak California Zephyr nas popelje od Chicaga do San Francisca, ob progi pa nas spremljajo gorovje Rocky Mountains, Sierra Nevada ter naravni park Winter Park.

# Argentina

‘Vlak do oblakov’ oziroma Tren a las Nubes povezuje severozahodno Argentino s Čilom. Proga je speljana na 4000 metrih nadmorske višine, saj prečka gorovje Ande.

Visoki Andi

# Afrika

Afriški Shongololo Express nas popelje skozi Namibijo, Južnoafriško republiko in Zimbabve. Izbiramo lahko med tremi različnimi potovanji, ki trajajo do 15 dni. Na vlaku strežejo le lokalno hrano.

# Japonska

Tran Suite Shiki-shima je najbolj luksuzni vlak na svetu, saj ima le 10 kabin. Pelje nas skozi deželo vzhajajočega sonca, hrano pa nam streže prvi z Michelinovo zvezdico nagrajeni japonski kuhar.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!