fbpx

Najlepša potovanja z vlakom

Potovanja

Ni le končna destinacija, ki šteje, če je pot zabavna, je lahko še boljša od cilja.

Potovanja z vlakom, na katera se morate podati.

# Švica

Glacier Express oziroma ledeniški vlak v švicarskih Alpah povezuje dve osrednji gorski središči St. Moritz in Zermatt. Vožnja s panoramskim turističnim vlakom na ozkotirni železnici, ki traja dolgih sedem ur in pol, nas pelje čez 291 mostov in 91 predorov.

študentska potovalka: “izkušenj sicer nimam, ker sem šla po Evropi z vlakom samo v študentski varianti, brez otroka. Bi si pa na tvojem mestu naredila itinerar – torej katero turo boste ubrali, in približen časovni razpored. Pa prenočišča bi si poskusila vsaj vnaprej nabrati na zalogo, če že ne celo rezervirati (samo s tem si precej omejiš možnost improvizacije). Edino, kar bi mene skrbelo, bi bilo ostati na cesti brez prenočišča zvečer oz. ponoči, Vse ostalo tudi z otrokom – če sta le količkaj prilagodljiva – zakaj pa ne?”

Švicarske alpe

# Kalifornija

Vlak California Zephyr nas popelje od Chicaga do San Francisca, ob progi pa nas spremljajo gorovje Rocky Mountains, Sierra Nevada ter naravni park Winter Park.

# Argentina

‘Vlak do oblakov’ oziroma Tren a las Nubes povezuje severozahodno Argentino s Čilom. Proga je speljana na 4000 metrih nadmorske višine, saj prečka gorovje Ande.

Visoki Andi

# Afrika

Afriški Shongololo Express nas popelje skozi Namibijo, Južnoafriško republiko in Zimbabve. Izbiramo lahko med tremi različnimi potovanji, ki trajajo do 15 dni. Na vlaku strežejo le lokalno hrano.

# Japonska

Tran Suite Shiki-shima je najbolj luksuzni vlak na svetu, saj ima le 10 kabin. Pelje nas skozi deželo vzhajajočega sonca, hrano pa nam streže prvi z Michelinovo zvezdico nagrajeni japonski kuhar.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.