fbpx

Poletna vodna doživetja otrokom iz družin z manj priložnostmi #ustavise

Aktualno, Toplice, Zanimivosti

 Tako smo k akciji Ustavi se! dodali 30.000 minut.

Družba Sava Turizem d.d. v okviru svojega delovanja na področju družbene odgovornosti tudi letošnje poletje posebno pozornost namenja ranljivim družbenim skupinam, še posebej otrokom iz družin z manj priložnostmi. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje bo ta četrtek, 6. 7. 2017, 50 otrok preživelo dan v Termah 3000 – Moravske Toplice, še 50 jih bo vodna doživetja užilo 20. 7. 2017 v Termah Ptuj. 50 otrokom iz družin z manj priložnostmi iz Prekmurja bodo enodnevno kopanje to poletje omogočili tudi v Termah Lendava.

50 otrok bo preživelo dan v Termah 3000 – Moravske Toplice – 15.000 minut in 50 jih bo vodna doživetja užilo 20. 7. 2017 v Termah Ptuj – 15.000 minut. 

Tako smo k akciji Ustavi se! dodali 30.000 minut.

K dobrodelnim aktivnostim na področju družbene odgovornosti družbi Sava Turizem d. d. pomagajo tudi zvesti gostje, člani programa zvestobe Ambasador. Tako vzporedno z omenjenimi aktivnostmi že poteka akcija “Dobrodelni Ambasador”, v okviru katere bodo lahko člani programa zvestobe Sava Hotels & Resorts v dober namen do konca avgusta podarili kapljice, ki so jih zbrali z bivanjem in koriščenjem storitev Sava Hotels & Resorts. Zbrane kapljice bodo ob zaključku akcije pretvorjene v brezplačne nočitve, ki bodo podarjene Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje z namenom, da ta omogoči počitnice v termah Sava Hotels & Resorts vsaj 10 družinam, ki si jih ta trenutek ne morejo privoščiti.

»Lani smo s pomočjo Ambasadorjev donatorjev v akciji skupaj zbrali skoraj 600.000 kapljic in s tem desetim družinam omogočili poletne počitnice v naših termah po izbiri. Člani programa Ambasador so se resnično izkazali in pokazali, da imajo veliko srce in da so radosti počitniških oddihov z veseljem pripravljeni deliti s tistimi, ki si jih ne morejo privoščiti. Tudi letos se nadejamo dobrega odziva,« sporočajo iz družbe Sava Turizem d.d.

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje aktivnosti za pomoč otrokom izvaja skozi vse leto. Z različnimi aktivnostmi pomagajo omogočiti doživetja več kot 8.000 otrokom letno iz vseh krajev Slovenije.

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje: »V Sloveniji si, kljub objavljani gospodarski rasti, po naših izkušnjah, še kar vsaka druga družina prizadeva za osnovno preživetje. Ko pride čas počitnic, pa je tistim, ki o njih ne morejo niti sanjati, še posebej težko. Enodnevni kopalni izleti ali počitnice v termah ali na morju vsaj za nekaj dni nepopisno polepšajo počitniški čas revnih otrok in družin. Zato smo iskreno hvaležni in veseli vsake pomoči, ki otrokom omogoča krepitev zdravja, druženje z vrstniki, odkrivanje in razvoj talentov ter jih opremlja z lepimi doživetji in izkušnjami enakosti, staršem pa vsaj za nekaj dni pričara brezskrbnost, vrača dostojanstvo in pripomore k boljšemu družinskemu vzdušju. Zares iskrena hvala vodstvu in zaposlenim v Sava Turizmu d.d. ter članom njihovega programa Ambasador.«


Sledite nam


RSS Ustavi se!