fbpx

Terme Olimia – Adria Village

Aktualno, Sprostitev, Zanimivosti

NOVO! Glamping Adria Village.

V Termah Olimia nova glamping vas – Adria Village.

Kaj je glamping?

Magičen, drugačen in privlačen. V oazi miru in narave so nameščeni ekstravagantni luksuzni šotori, ki gostom omogočajo stik z naravo in nudijo vrhunski prestiž v vzdušju pustolovskega duha. Ponavadi se nahajajo ob morju, rekah, plažah, vedno bolj priljubljeni pa so tudi na celini, kjer se spajajo z vrhunsko wellness ponudbo. Ime Glamping prihaja od besed glamour in camping – je preplet teh dveh konceptov in je zapolnil vrzel v turistični ponudbi za vse ljudi, ki si želijo kampirati, vendar brez neudobnih in negativnih strani.


Terme Olimia so znane kot ene najprestižnejših slovenskih term, ki v svoji ponudbi vključujejo vrhunske wellness vsebine, znane kot najboljše v Sloveniji, čemur so priča tudi številne nagrade. Resort, katerega vrednost znaša okoli milijon evrov, je rezultat partnerskega sodelovanja med podjetjem Terme Olimia d.d., ki je zagotovilo zemljišče in pripravilo teren, ter podjetja Adria dom d.o.o., ki je poskrbelo za opremljanje infrastrukture z 20 luksuznimi namestitvenimi šotori in s tem predstavilo svojo znamko Adria Village. Celoten butični resort je rezultat kreativnega dela najboljših arhitektov za glamping na svetu, ki so povezali naravne elemente in ustvarili vrhunski videz v čarobnem vzdušju.


Za gradnjo Glamping Olimia Adria Village so bili uporabljeni pretežno naravni materiali, ki so popolnoma vključeni v naravno okolico, v kateri se glamping nahaja. Šotori so narejeni iz lesene konstrukcije in naravnega platna, bazen pa je tako rekoč narejen iz naravnih elementov. Oblika šotora sledi klasični obliki namestitve v naravi in se kot takšna, v prostoru, v katerem se nahaja, najbolje staplja z okolico in to prav zaradi uporabe naravnih elementov in barv. Posebnost glampinga pa niso samo šotori. Tukaj je še posebna arhitektura parka, ki je bistveno drugačna ter sledi smernicam razgibanosti v samem prostoru. Rastline, ki se tam nahajajo, dajejo posebno avtohtono noto, saj so tam rastline in drevesa, ki so v tem prostoru domače, ali pa so postavljene v prostor na način, da poleg dekorativne vloge, omogočajo zaščito pred soncem in ohranjanje zasebnosti vsakega šotora. Ves arhitekturni koncept temelji na povezovanju poti, vodnih motivov, dreves ter skupnih prostorov. Vodna reka in vodni motivi so posebnost vsakega glampinga, a v novem glamping resortu so bili zgrajeni s ciljem, da se pokažeta še večja posebnost in glamur. Vodna reka, ki se tam nahaja, je pravzaprav sklop manjših jezer, ki se nahajajo pred vsakim namestitvenim objektom in so povezani s centralnim objektom za plavanje, v katerem so vgrajene tudi posebne luči ter masažni učinki. Bazen je tipa Badesign, ki je zelo priljubljen po vsem svetu, ker s svojim naravnim videzom in ekološkimi gradbenimi materiali odlično odgovarja okolici v kateri se nahaja.

Voda ni klorirana, ampak se dezinficira s himalajsko soljo. Posebnost glampinga so tudi skupni prostori, ki so v tem primeru zgrajeni v stilu odprtega ognjišča. To je trendovsko ognjišče, ki predstavlja točko druženja celega resorta, kjer gosti lahko kuhajo, uživajo v predstavitvah vrhunskih kuharjev in drugih presenečenjih.


Sledite nam


RSS Ustavi se!