fbpx

POVEZANI KOROŠKI TURISTIČNI PONUDNIKI VABIJO NA KOROŠKO

Novice

Muta – Po lanski prvi promocijski prireditvi več povezanih koroških turističnih ponudnikov, se ti tudi letos predstavljajo z razširjeno ponudbo v okviru prireditve Na Koroškem je fajn! Prosta pot turizmu 2007. Namen prireditve, ki ima izhodišče v splavarskem pristanu na Gortini v občini Muta in bo potekala danes in v nedeljo, je v sodelovanju z […]

Muta – Po lanski prvi promocijski prireditvi več povezanih koroških turističnih ponudnikov, se ti tudi letos predstavljajo z razširjeno ponudbo v okviru prireditve Na Koroškem je fajn! Prosta pot turizmu 2007.

Namen prireditve, ki ima izhodišče v splavarskem pristanu na Gortini v občini Muta in bo potekala danes in v nedeljo, je v sodelovanju z regijskimi nosilci kulturnih in ljubiteljskih dejavnosti ter gospodarstvom doseči učinkovito promocijo koroškega turizma in skupnih turističnih proizvodov.

Organizatorji prireditve, ki bodo povezani sodelovali vse leto, obljubljajo doživete izlete po Koroški. Obiskovalce bodo med drugim popeljali s splavom po reki Dravi, obiskali bodo lahko turistično kmetijo Klančnik, se popeljali v podzemlje Pece, doživetja pa lahko poiščejo tudi na slovenjgraškem letališču.

Pobudniki prireditve so Koroški splavarji na Dravi, ostali organizatorji pa so kmetija Klančnik iz Dravograda, Aerodrom Slovenj Gradec, gostinsko podjetje Vabo, mežiški turistični rudnik in muzej, Kulturno prosvetno društvo Libeliče in Koroški pokrajinski muzej. Organizatorji želijo s povezanimi aktivnostmi v tri koroške doline – dravsko, mislinjsko in mežiško – pripeljati čim več domačih in tujih turistov.

Organizatorji v naslednjih letih pričakujejo še hitrejši razvoj turizma na Koroškem v okviru projektov Drava kot priložnost, Zahodno Pohorje, načrtovanih projektov Ivarčkega jezera in Ošvena, razvoja term in wellnes turizma v Slovenj Gradcu, v okviru projekta Dežela pod Peco in številnih drugih aktivnosti, zastavljenih v regionalnem razvojnem programu Koroške.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!