fbpx

Pred poletom, prosim, uporabite stranišče!

Novice

Na ta način naj bi potniki prispevali k čistejšemu okolju Japonska letalska družba All Nippon Airways svojim potnikom svetuje, naj gredo pred poletom na stranišče in tako prispevajo k bolj čistemu okolju. Stevardese in drugi letališki delavci potnike pred vkrcanjem opominjajo, naj še zadnjič pred poletom uporabijo stranišče. Foto: EPA In zakaj bo okolje bolj […]

Na ta način naj bi potniki prispevali k čistejšemu okolju

Japonska letalska družba All Nippon Airways svojim potnikom svetuje, naj gredo pred poletom na stranišče in tako prispevajo k bolj čistemu okolju.

Stevardese in drugi letališki delavci potnike pred vkrcanjem opominjajo, naj še zadnjič pred poletom uporabijo stranišče.


Foto: EPA

In zakaj bo okolje bolj čisto, če boste na letalo sedli s praznim mehurjem? Pri letalski družbi pravijo takole: Če gre potnik pred poletom na stranišče, se vkrca malce lažji, zato je tudi letalo lažje, kar pomeni, da to med letom porabi manj goriva in v zrak izpusti manj ogljikovega dioksida…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.