fbpx

Pred poletom, prosim, uporabite stranišče!

Novice

Na ta način naj bi potniki prispevali k čistejšemu okolju Japonska letalska družba All Nippon Airways svojim potnikom svetuje, naj gredo pred poletom na stranišče in tako prispevajo k bolj čistemu okolju. Stevardese in drugi letališki delavci potnike pred vkrcanjem opominjajo, naj še zadnjič pred poletom uporabijo stranišče. Foto: EPA In zakaj bo okolje bolj […]

Na ta način naj bi potniki prispevali k čistejšemu okolju

Japonska letalska družba All Nippon Airways svojim potnikom svetuje, naj gredo pred poletom na stranišče in tako prispevajo k bolj čistemu okolju.

Stevardese in drugi letališki delavci potnike pred vkrcanjem opominjajo, naj še zadnjič pred poletom uporabijo stranišče.


Foto: EPA

In zakaj bo okolje bolj čisto, če boste na letalo sedli s praznim mehurjem? Pri letalski družbi pravijo takole: Če gre potnik pred poletom na stranišče, se vkrca malce lažji, zato je tudi letalo lažje, kar pomeni, da to med letom porabi manj goriva in v zrak izpusti manj ogljikovega dioksida…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!